Juan Torres Zalba. Wawancara karo penulis The First Senator of Rome

Fotografi: Juan Torres Zalba, kaca Facebook.

Juan Torres Zalba iku saka Pamplona lan dianggo minangka pengacara, nanging ing kalodhangan dheweke ngaturake dhewe kanggo sastra genre sajarah. Sawise posting Pompelo. impene Abisunhar, pungkasan taun presented Senator pisanan saka Roma. Matur nuwun kanthi sanget kanggo wektu lan kabecikan sing khusus kanggo iki Interview, ing ngendi dheweke ngomong babagan dheweke lan sawetara topik liyane. 

  • Saiki KASUSUSTRAN: Novel paling anyar sampeyan judhul Senator pisanan saka Roma. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

JUAN TORRES ZALBA: Novel kasebut nyritakake prastawa sing kedadeyan ing Roma republik antara taun 152 nganti 146 SM, wektu nalika ana prastawa sing relevan, yaiku Perang Punic Katelu lan panangkepan lan karusakan pungkasan Carthage. 

Iki minangka utas utama karya kasebut, supaya kita bisa ngerti langsung tokoh-tokoh sejarah sing gedhe ing wektu kasebut (Scipio Emiliano, Cato lawas, Cornelia, sing dadi ibune sedulur Graco, lan liya-liyane) , perang paling cocog, kampanye ing Afrika lan Hispania, urusan politik Roma lan Carthage, perayaan, adat, urip saben dina lan akeh liyane ing wolung atus kaca. 

Sawise novel pisanan, sing ana hubungane karo pondasi Romawi kuthaku, Pamplona, ​​aku pengin ngadhepi narasi sing luwih gedhe, luwih ambisius, Sejarah nganggo huruf kapital, lan wektu Republik Roma iki aku seneng banget karo karaktere. , kabeh mau kelas siji, epik lan dimensi politik sawijining, prelude kanggo revolusi saka Graco sedulur. Dadi, sithik-sithik, ide babagan novel kasebut muncul, sing aku seneng banget nalika saya maju liwat dokumentasi. Mung serangan pungkasan ing Carthage dening pasukan Romawi lan carane kahanan politik iki bisa ditrapake. Iku kutha ageng karo sistem tembok intimidating lan populasi ageng siap kanggo apa wae. Nanging wong Romawi mlebu. Apa sing kedadeyan ing kono mesthi nggegirisi. 

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

JTZ: Bener, aku ora ngelingi buku sing pisanan sing dakwaca. Aku bakal ngomong salah siji saka The Five. Adhiku duwe kabeh lan aku tresna marang dheweke. 

Luwih tuwa, ora akeh, aku duwe kesenengan khusus sing judhul Edeta's Hill, novel bocah-bocah babagan Perang Punic II. Sampeyan bisa uga ditandhani soko ing kula, kepinginan utawa passion kanggo Sajarah lan kanggo urip Sajarah. 

Nanging, aku eling banget (lan bapakku uga) crita pisanan sing aku tulis. Iki minangka tiron saka narasi "The Five", cendhak banget, nanging ditulis kanthi inisiatif dhewe. Lan nyatane yen aku maca dina iki kayane ora elek babar pisan (ngandika karo mesem). 

  • AL: Lan sing kepala panulis? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

JTZ: Aku seneng banget karo novel-novel sing kuat, lan ora kanthi kiasan, nanging amarga volume. Aku Posteguillo, mesthi, nanging utamané Colleen Mccullough, sing ngagetake. Novel-novel saka Roma kuno nyengsemaken. Penciptaan, dening Gore Vidal, uga menehi tandha marang aku. 

Lan yen kita ninggalake novel sajarah, Aku hasrat babagan The Lord of the Rings. Iku salah siji saka sawetara karya sing aku wis maca luwih saka sapisan (Aku ora maca baleni). 

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

JTZ: Aku seneng ketemu akeh, lan ndeleng wong-wong mau mlaku-mlaku ing Roma, kayata Cato, Scipio Emiliano, Cornelia, Appius Claudius Pulcro, Tiberius lan Gaius Sempronius Graco, Sertorio, Pompey Agung ... lan aku begja duwe. wis digawe wong-wong mau. Aku kekurangan liyane, nanging wektu kanggo wektu.  

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

JTZ: Sing bener, ora. Aku wis mikir babagan pitakonan iki kanggo sawetara wektu, nanging aku weruh sing aku ora duwe manias utawa pakulinan. Aku nulis nalika lan carane aku bisa (luwih ing wayah wengi saka sak dina), nanging karo apa-apa khusus kanggo ngomong ngluwihi kasunyatan sing aku kudu akèh kasepen. Ing omahku wis diwulangake yen aku nulis luwih becik ora ndeleng aku (aku nggedhekake). 

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

JTZ: Wah, aku wis mangsuli. Wektu sing paling disenengi yaiku ing wayah wengi (aku manuk hantu banget), lan kanggo papan kasebut, kadhangkala aku ngganti, kadhangkala ing kamar turu, liyane ing meja pawon, liyane ing kamar sing dadi kantor ... kanggo kula menehi lan carane aku aran paling nyaman. 

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

JTZ: Genre sing dak senengi kanthi longsor yaiku novel sejarah. Ing njaba, genre fantasi uga narik kawigaten, nanging kaya sing dikandhakake, wedhus narik gunung. 

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

JTZ: Saiki aku kecemplung ing kelanjutan saka Senator Pertama Roma. Maca kanggo seneng maca Aku ora duwe wektu saiki. Pegaweyanku wis nuntut akeh pengabdian, lan papan sing dakkarepake yaiku nulis. Ing mangsa panas aku istirahat karo El Conquistador, dening José Luis Corral.

  • AL: Miturut sampeyan kepiye pemandangan penerbitan?

JTZ: Aku percaya yen iki durung ditulis lan diterbitake kaya sing sadurunge, ing format kertas lan digital. Pancen kanggo penulis pemula ngakses penerbit pancen rumit, uga adol, amarga kompetisi lan kualitase dhuwur banget. Ing kasusku, aku seneng banget duwe penerbitan sing ngurus aku (Sfera buku). Aku uga weruh yen ana akeh blog sastra (kaya iki), grup maca, grup ing jaringan sosial kanthi ewonan anggota, lan liya-liyane, sing saliyane menehi visibilitas sing apik banget, nuduhake manawa minat maca kanthi lengkap. effervescence. 

Bab liyane yaiku karusakan sing ditindakake dening pembajakan, sing katon akeh banget. Upaya sing ditindakake kanggo nyipta novel utawa karya sastra apa wae pancen gedhe banget, lan ngganggu banget kanggo ndeleng kepiye buku bajakan. 

Kanggo liyane, kita wis bubar ndeleng carane penerbit gedhe mlebu penulis, sing nuduhake yen donya penerbitan obah, sing urip banget. 

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

JTZ: Ing kasusku, aku ora kekurangan kerja (cukup ngelawan) utawa ngalami pengalaman sing lara, mula aku rumangsa ora duwe alesan kanggo sambat. Sanadyan mangkono, bener, kaya wong liya, aku duwe kepinginan gedhe kanggo mbalekake urip sadurunge, bungahe, seneng-seneng, lelungan utawa bisa kumpul karo kulawarga lan kanca-kanca tanpa wedi. Oalah, aku ora mikir bakal entuk apa-apa sing positif kanggo crita ing mangsa ngarep. Wis suwe lan angel sing paling apik ditinggalake.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.