Juan José Millás: buku

Juan Jose Millás

Juan Jose Millás

Kanthi meh limang dekade profesi, panulis lan jurnalis Spanyol Juan José Millás minangka panulis sing dikhaskan. Saiki, wis luwih saka 35 publikasi, kalebu novel, crita, artikel lan laporan. Valencian misuwur ing bidang literatur ing taun 80an liwat buku kaping papat: Kertas teles (1983). Narasi polisi iki ditulis miturut panjaluk penerbit literatur remaja, lan wiwit premiere kasebut menehi tanggepan sing gedhe.

Sawise sukses novel iki, Millás ngupayakake jurnalisme, sawijining tugas sing ditindakake kanthi gaya asline. Dheweke wis dianugerahi kaping sepuluh kanthi hadiah penting, kaloro literatur lan jurnalistik. Sing loro gelar doktor sabab kehormatan, dianugerahi dening Universitas Turin lan Oviedo.

Biografi

Juan Jose Millas Garcia lair ing Valencia (Spanyol) tanggal 31 Januari 1946. Dheweke asale saka kulawarga gedhe, dheweke nomer papat saka sanga sadulur. Wong tuwané yaiku Vicente Millás Mossi - teknisi penemu lan industri - lan Cándida García. Dheweke umur dini ing kutha asale, nganti ing taun 1.952 dheweke pindhah karo kulawargane kanggo Kamakmuran, kutha populer ing Madrid.

Sinau lan pengalaman kerja

Dheweke sinau ing wayah wengi, amarga awan dheweke kerja dadi buruh sementara ing bank tabungan. Telung taun sinau Filsafat lan Huruf —Ing spesialisasi Filsafat Murni— ing Universitas Complutense Madrid, sing wektu kiwa mengko. Awal dasawarsa taun 70 ' dheweke melu kantor pers Iberia.

Lomba sastra

Wiwitane dheweke main karo puisi, sanajan pungkasane dheweke pasrah karo pesona narasi. Ing taun 1975, dheweke nerbitake novel: Cerberus minangka bayangan; karo dheweke nampa penghargaan Sésamo ing taun kasebut lan entuk pangakuan gedhe saka kritikus sastra. Ing enem taun sabanjure, dheweke nampilake rong karya: Wawasan saka wong sing klelep (1977) lan Kebon kosong (1981).

Ing taun 1983, dheweke nerbitake bukune sing paling misuwur: Kertas basah, novel sing narik ewonan pamaca. Sawise sukses, ing 3 dekade kepungkur wis nguatake karir sastrawan karo 16 narasi sing wis nggawe dheweke pantes penghargaan penting. Ing antarane teks, ing ngisor iki kapacak: Kaloro wanita ing Prague (2002), dheweke menang penghargaan Primavera; Y Donya (2007), pemenang penghargaan Planeta (2007) lan Narasi Nasional (2008).

Praktek jurnalistik

Awal taun 90an, miwiti karya jurnalistik ing koran kasebut El Pais lan media Spanyol liyane. Wis ditondoi kanthi nulis kolom sing diarani "artikel", ing kana dheweke ngowahi acara umum dadi sesuatu sing fantastis. Ing lapangan iki, dheweke wis dihormati ing pirang-pirang kesempatan, ing antarane bebungah sing misuwur: Mariano de Cavia Jurnalisme (1999) lan Don Quixote Jurnalisme (2009).

Novel dening Juan José Millás

  • Cerberus minangka bayangan (1975)
  • Wawasan saka wong sing klelep (1977)
  • Kebon kosong (1981)
  • Kertas teles (1983)
  • Layang mati (1984)
  • Kelainan jenengmu (1987)
  • Loneliness iki (1990)
  • Bali omah (1990)
  • Wong gemblung, mati, bajingan lan ora katon (1995)
  • Urutan abjad (1998)
  • Aja katon ing ngisor amben (1999)
  • Kaloro wanita ing Prague (2002)
  • Laura lan Julio (2006)
  • Donya (2007)
  • Aku ngerti babagan bocah cilik (2010)
  • Wanita edan (2014)
  • Saka ayang-ayang (2016)
  • Crita sejatiku (2017)
  • Aja nganti ana wong turu (2018)
  • Urip ing kaping (2019)

Sinopsis sawetara buku anggitane Juan José Millás

Kertas teles (1983)

Wartawan Manolo Urbina miwiti investigasi babagan "lampus" saka kancane mbiyen Louis marywiwit curiga yen dheweke dipateni. Saindhenging lelungan kasebut, dheweke bebarengan nyathet kedadeyan ing novel, minangka cadangan manawa ana kedadeyan. Loro wanita penting ing gesang almarhum —Teresa lan Carolina— bakal mbantu Manolo sajrone investigasi.

Kanggo nggoleki pitunjuk, Teresa nemokake tas karo dhuwit lan kompromi dokumen, sing kalebu apoteker. Kabeh wiwit ambruk nalika Inspektur Cárdenas njupuk kendhali proses kasebut. Petugas iki bakal nemokake salah sawijining potongan dhasar kanggo ngrampungake kasus kasebut kanthi cepet, kanthi asil sing kaget lan luar biasa.

Kaloro wanita ing Prague (2002)

En la BUSQUEDA saka wong sing nulis biografi, Luz Acaso njupuk koran lan nabrak jeneng panulis enom sing misuwur. Wis mutusake - kebak enigmas - dheweke menyang kantor sastra penulis kanggo njaluk panjaluk kaya ngono; dheweke nampa lan nampa. Álvaro Abril (panulis), dadi perjuangan internal: sanajan buku pertamane nggawe dheweke sukses, rasa curiga sing terus-terusan minangka putra angkat ora ngidini dheweke seneng.

Ing wawancara de Luz karo Álvaro, dheweke nyritakake kasunyatane urip koyone dijupuk saka adegan saka film fiksi. Nalika klumpukan ing antarane kalorone lunga, ikatan kasebut tuwuh amarga ana kedadeyan sing terus-terusan. Kajaba iku, sawetara karakter gabung karo plot kasebut, ing antarane, María José, kanca saka Luz sing duwe proposal kanggo Álvaro.

Kanthi ngowahi kaca akeh misteri, bebener, penipuan lan akeh fantasi sing muncul ... Unsur-unsur kasebut ngubengi kabeh wong sajrone plot, sing kedadeyan nalika ngrembaka nganti pungkasan diluncurake sing meh ora ana sing ngarepake.

Donya (2007)

Bocah lanang --Juan José— nyritakake babagan masa kanak-kanak saka perspektife; kelairan, taun-taun kapisan ing Valencia lan pindhah saka kutha asale menyang kutha Madrid. Nggambarake pengalaman ing lingkungan pasca perang, kebak karo rasa seneng lan susah, ing kahanan sing adhem, kanthi kekancan anyar lan katresnan sing ora ana gandhengane. Kasunyatan sing kudu digunakake, apik utawa ala.

Nalika wis gedhe, dheweke nyritakake kepiye kelangan wong sing penting karo dheweke Lan kabeh wektu abu-abu sing angel ditindakake Ora ana wong sing dikasihi nemtokake adaptasi saka bocah sing wis enom, sing nyoba urip kanthi cara sing paling apik. Crita kasebut ditandhani kanthi sawetara kedadeyan - kepiye bocah cilik dadi wong lanang - antara kasunyatan lan imajinasi.

Sale Donya (Novel NF)
Donya (Novel NF)
Ora ana review

Wanita edan (2014)

Julia minangka tukang iwak sing mutusake sinau babagan linguistik, iki amarga sing dheweke kepengin banget karo boss Roberto, sing ahli filologi. Dheweke menehi instruksi awake dhewe kanthi cara sing mandhiri, lan ing proses iki, paraga dieling-eling karo sing diajak dialog kanggo nggoleki solusi. Saliyane nyambut gawe ing pelayan iwak, Julia ngrawat Emerita, sing lara parah nekad bakal mati.

Ing sawijining dina nalika wanita enom lagi nekani Emerita, dikunjungi dening Millás, sawijining wartawan sing pengin nglaporake babagan euthanasia. Sawise ngerti Julia kanthi luwih rinci, dheweke langsung ngusulake nulis critane. Sebab, wong kasebut ngalami blok kreatif. Kanthi cara drastis, kabeh bakal owah ...: Emerita nyedhiyakake enigma, lan reporter kaget.

Urip ing kaping (2019)

Juanjo Milas yaiku panulis sing nyritakake 194 minggu sajrone urip, adhedhasar entri buku harian. Ing kana dheweke mbabarake kepribadiane, ana sing wicaksana, ceria, sindir lan semu; ing wilayah sing diwatesi antarane kewarasan lan paranoia. Kajaba iku, dheweke nerangake sawetara pengalaman, kayata kunjungan menyang psikoanalis, hobine, perawatan lan urip dhewekan saka wong sing pengamat.

Saben bab cilik nyritakake wayahe aneh, kanthi kahanan sing aneh lan nyenengake. Se nampilake skenario sederhana: kayata lalu lintas literatur, masalah rumah tangga, utawa kerusakan mobil sampeyan. Iki crita fiksi sing bisa uga ora duwe kasunyatan, babagan wong normal, nanging rada kepengin banget lan duwe sesanti sing mewah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.