Jeneng kembang mawar

Jeneng kembang mawar

Jeneng kembang mawar

Jeneng kembang mawar (1980) minangka karya sing nyebabake Ember Umberto Italia ngrasakake semangat sukses sastra. Lan ora kurang, saiki, karya iki wis adol luwih saka 50 yuta eksemplar. Iki minangka novel sejarah kanthi misteri sing jero lan plot babagan revolusi babagan serangkaian tindak pidana enigmatis sing kedadeyan sajrone abad kaping patbelas ing biara Italia.

Sakcepete sawise dibebasake menyang publik, teks kasebut nampa rong penghargaan penting: penghargaan kasebut Strega (1981) lan ing Medici Alien (1982). Sawise limang taun - lan kena pengaruh sing disebabake dening karya kasebut - Eco nerbitake: Apostille kanggo Jeneng kembang mawar (1985). Kanthi karya iki, panganggit ngupayakake mangsuli sawetara pitakon sing dikatutake ing novel kasebut, nanging tanpa nyritakake enigma sing ana.

Sinopsis saka Jeneng kembang mawar

Ing musim salju taun 1327, Fransiskan Guillermo de Baskerville lelungan karo muride Usul Melk kanggo nganakake dewan. Tujuane: biara Benediktin ing sisih lor Italia. Sawise teka, dheweke ngatur rapat karo para biksu lan delegasi Paus Yohanes XXII. Tujuane: ngrembug perkara korupsi (bid’ah) sing noda sumpah rasul mlarat lan sing - mesthine - dheweke didhukung karo fraksi Fransiskan.

Rapat kasebut jebule sukses, nanging swasanane dadi mendhung amarga pati ilustrator Adelmo da Otranto sing mati lan misterius. Wong kasebut ditemokake mati ing lantai perpustakaan biola - labirin rak buku sing apik banget sing diisi buku - sawise tiba saka sisih ndhuwur Aedificium Octagon. Sawise kasunyatane muncul, Abbone —Abad kuil— takon Guillermo kanggo neliti babagan iki, mula Suspect sing iku Rajapati.

Pitakon pitung dina suwene. Ing wektu kasebut, biksu liyane katon mati, kabeh ana ing kahanan sing padha: nganggo driji lan ilat sing diwarnai mangsi ireng. Ketoke, kematian kasebut ana gandhengane karo buku Aristoteles sing godhonge wis sengaja diracuni. Sajrone investigasi, Guillermo ora mung bakal nemoni pirang-pirang enigma, nanging uga bakal ngadhepi tumindak ala, kanthi simulasi kanthi sampurna ing kudung tuwa lan kawicaksanan kaya gambar ulama buta Jorge de Burgos.

Sale Jeneng mawar ...
Jeneng mawar ...
Ora ana review

Analisis saka Jeneng kembang mawar

Struktur

Jeneng kembang mawar minangka novel misteri sejarah sing kedadeyan ing taun 1327. Plot kasebut kedadeyan ing biara Benedictine sing ana ing sisih lor Italia. Crita kasebut luwih saka 7 bablan saben-saben kasebut minangka dina ing penyelidikan Guillermo lan pemula Adso. Sing terakhir, kanthi cara, yaiku wong sing nyritakake pangembangan fiksi ing wong pisanan.

Paraga utama

William saka Baskerville

Asal saka Inggris, dheweke minangka pendeta Fransiskan sing tau dadi imam ing pengadilan Inkuisisi. Dheweke ahli trampil, pengamat lan cerdas, kanthi katrampilan detektif. Dheweke bakal tanggung jawab ngrampungake kematian para biarawan sing misterius lan dadakan ing biara kasebut.

Jeneng kasebut asale saka Guillermo de Ockham, tokoh sejarah sing dikira Eco bakal dadi protagonis wiwit wiwitan. Nanging, Akeh pangritik ujar manawa bagean saka kepribadian investigasi Baskerville asale saka Sherlock Holmes sing apik.

Adso Melk

Saka bangsawan - putra saka Baron de Melk -, yaiku narator crita. Kanthi dhawuhe kulawargane, William saka Baskerville ditugasake dadi juru tulis lan muride. Akibate, dheweke uga kolaborasi sajrone investigasi. Sajrone pangembangan plot, dheweke nyritakake babagan pengalaman dheweke minangka pemula Benediktin lan apa sing dialami nalika lelungan karo Guillermo de Baskerville.

George saka Burgos

Dheweke minangka biksu tuwa sing asal saka Spanyol sing penting banget kanggo ngrembakake plot kasebut.. Saka fisiognomi, Eco nyorot pucuke kulit lan wuta kasebut. Babagan perane, karakter kasebut nggawe emosi beda ing liyane pedunung biara: kagum lan wedi.

Sanajan wong tuwa kasebut wis ora bisa ndeleng maneh lan ora duwe tanggung jawab maneh ing perpustakaan, papane dingerteni saben inci, lan tembunge dihargai lan dianggep sunnat dening para biksu liyane. Kanggo nggawe antagonis iki, panulis diilhami dening panulis terkenal Jorge Luis Borges.

Aktor sejarah

Nalika nerangake fiksi sejarah, sawetara karakter nyata bisa ditemokake ing plot kasebut, sing biasane dheweke kalebu bidang agama. Antarane yaiku: Bertrando del Poggetto, Ubertino da Casale, Bernardo Gui lan Adelmo da Otranto.

Adaptasi novel

Nenem taun sawise sukses novel kasebut, Iki digawa menyang layar lebar dening sutradara Jean-Jacques Annaud. Film homonim kasebut ditindakake dening aktor terkenal Sean Connery - kaya Friar Guillermo - lan Christian Slater - kaya Adso.

Kaya bukune, produksi film kasebut ditrima dening masarakat; Kajaba iku, entuk 17 hadiah ing kompetisi internasional. Nanging, sawise perdana, para kritikus lan media Italia nggawe pernyataan sing kuat nglawan film kasebut, amarga dheweke nganggep iki ora cocog karo buku sing terkenal.

Ing taun 2019, seri wolung episode dirilis sing sukses banget iso dibandhingake karo novel lan film. Iki produksi Italia-Jerman digawe dening Giacomo Battiato; Iki disebarake ing luwih saka 130 negara lan misuwur banget ing Italia.

Kasunyatan penasaran

Panulis adhedhasar crita ing Le naskah Dom Adson de Melk, buku sing ditampa ing taun 1968. Naskah iki ditemokake ing biara Melk (Austria) lan pangripta nandatangani: "Abbe Vallet". Iki kalebu sawetara bukti sejarah nalika semana. Kajaba iku, sapa wae sing nulis negesake manawa salinan asli dokumen sing ditemokake ing abad kaping XNUMX ing Melk Abbey.

Babagan panganggit, Umberto Eco

Dina Selasa, 5 Januari 1932, kutha Italia Alessandria ndeleng kelairan Umberto Eco Kab Bisio. Dheweke putra saka Giulio Eco - akuntan - lan Giovanna Bisio. Sawise miwiti Perang Dunia II, bapakné dijaluk dadi militèr. Amarga iki, ibu pindhah karo bocah kasebut menyang kutha Piedmont.

Sinau lan pengalaman kerja pisanan

Ing taun 1954, dheweke entuk gelar doktor ing bidang Filsafat lan Huruf saka Universitas Turin. Sawise lulus, Aku makarya ing Rai minangka editor budaya lan miwiti karir dadi profesor universitas ing omah sinau ing Turin, Florence lan Milan. Nalika semana, dheweke ketemu karo seniman penting saka Gruppo 63, wong sing mengko bakal pengaruhe karir minangka panulis.

Ing taun 1966, dheweke ndhikte ketua komunikasi visual ing kutha Florence. Telung taun mengko, dheweke minangka salah sawijining pendiri Asosiasi Semiologi Internasional. Luwih saka 30 taun, dheweke mulang kelas semiotika ing Universitas Bologna. Ing papan kasebut, dheweke nggawe Sekolah Tinggi Studi Humanistik Tinggi kanggo fakultas sing luwih dhuwur.

Lomba sastra

ing 1966, panulis debut karo sawetara crita ilustrasi kanggo bocah-bocah: Bom lan Jendral y Telung cosmonaut. Patbelas taun mengko dheweke nerbitake novel sing nyebabake dheweke dadi bintang: Jeneng kembang mawar (1980). Kajaba iku, panulis nulis enem karya, ing antarane kalebu misuwur: Pendulum Foucault (1988) lan Baudolino Ratu Loana (2000).

Echo uga melu gladhen, sawijining genre sing nampilake meh 50 karya luwih saka 60 taun. Ing antarane teks, ing ngisor iki kapacak: Mbukak karya (1962), Apokaliptik lan integral (1964), Rahayu Liebana (1973), Risalah babagan semiotik umum (1975), Minimal saben dina kaping pindho (1992) lan Mbangun mungsuh (2013).

Pati

Umberto Eco gelut suwe nglawan kanker pankreas. Cukup kena penyakit iki, tilar donya dina Selasa 19 Februari 2016 ing kutha Milan.

Novel panganggit

  • Jeneng kembang mawar(1980)
  • Pendulum Foucault(1988)
  • Pulo dina sadurunge(1994)
  • Baudolino(2000)
  • Geni Ratu Loana sing misterius(2004)
  • Pemakaman Prague(2010)
  • Nomer nol(2015)

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.