Javier Marías ngancik 65 dina iki

Javier Marias

Panulis saka Madrid, translator, editor lan anggota saka Royal Spanish Academy manggoni ing kursi tangan «R», Javier Marías ngancik 65 dina iki. Dheweke dipilih dadi anggota Royal Academy ing taun 2006, khusus tanggal 29 Juni, pungkasane jabatan ing tanggal 27 April 2008.

Ing 2012, Javier Marías Dheweke dianugerahi Hadiah Nasional kanggo Narasi Spanyol, penghargaan sing diwenehake dening Menteri Budaya. Panulis nolak penghargaan kasebut kanthi tembung ing ngisor iki:

«Aku ngurmati kabecikan juri lan muga-muga jabatanku ora dianggep ala, nanging aku konsisten karo apa sing wis dakkandhakake, yen ora bakal nampa penghargaan lembaga. Yen PSOE wis kuwasa, mesthine bakal padha ... Aku wis nolak kabeh remunerasi sing kasedhiya saka dompet umum. Wis asring dakkandhakake manawa yen diwenehake, aku ora bakal bisa nampa hadiah ». Rincian sing bisa uga luwih disenengi miturut pendapat umum, luwih penting yen sawetara penulis duwe rasa padha karo dhuwit umum Spanyol.

Panulis novel lan esai sing pinunjul

Javier Marías duwe cipta sastra sing akeh banget, amarga dheweke nulis wiwit crita cekak nganti artikel jurnalistik. Nanging ing endi karyane pancen misuwur yaiku genre novel lan karangan.

Novel-novele

  • "Domain serigala" (Edhasa, 1971)
  • "Nyebrang cakrawala" (The Gay Science, 1973)
  • "Raja jaman" (Alfaguara, 1978)
  • "Abad iki" (Seix Barral, 1983)
  • "Wong sing sentimental" (Anagram, 1986)
  • "Kabeh jiwa" (Anagram, 1989)
  • "Ati putih banget" (Anagram, 1992)
  • «Sesuk ing perang pikirake aku» (Anagram, 1994)
  • "Ireng jaman saiki" (Alfaguara, 1998)
  • "Wajahmu sesuk" (Alfaguara, 2009), kompilasi saka telung karya ing ngisor iki: «Demam lan tumbak » (Alfaguara, 2002), «Tari lan impen » (Alfaguara, 2004), «Racun lan bayangan lan pamit » (Alfaguara, 2007)
  • "Remuk" (Alfaguara, 2011)
  • "Mangkene wiwit ala" (Alfaguara, 2014)

Tes

  • «Crita unik» (Siruela, 1989)
  • "Urip tinulis" (Siruela, 1992)
  • "Wong sing kayane ora kepengin apa-apa" (Spanyol, 1996)
  • «Goleki» (Alfaguara, 1997)
  • "Faulkner lan Nabokov: Loro Master" (Depocket, 2009):Yen aku tangi maneh » dening William Faulkner (Alfaguara, 1997), «Wiwit aku ndeleng sampeyan mati » dening Vladimir Nabokov (Alfaguara, 1999)
  • "Wellesley Don Quixote: Cathetan kanggo Kursus ing taun 1984" (Alfaguara, 2016)

Frasa lan informasi liyane babagan Javier Marías

Yen sampeyan seneng karya sastra saka panulis Javier Marías lan sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan panulis lan tulisane, sampeyan bisa nindakake Kene, situs web resmi. Sabanjure, kita ninggalake sampeyan sawetara tembunge lan karo video ing endi penulis dhewe ngomong babagan "bebaya jatuh cinta", nalika nampilake novel "Remuk" (2011). Seneng tenan!

  •  "Sekolah kasebut minangka mikrokosmos sing nggabungake kabeh jinis psikologis: pengecut, bangsawan, brute, duraka ... Penting ngerti wong."
  • "Ora ana wong sing nampa amarga ana kedadeyan sing ora ana pelanggaran, utawa ana nasib ala, utawa yen ana wong salah lan ngrusak awake dhewe lan dheweke golek kasusahan utawa ngrusak awake dhewe."
  • "Wis pirang-pirang abad wiwit bocah diajari dadi diwasa. Kosok baline: wong diwasa ing jaman saiki wis padha sinau supaya tetep dadi bocah.
  • "Ing Spanyol, karir pangripta nggawe citra saka sapa wae sing lagi ana ing banyu lan berjuang metu, sawetara uga nyurung dheweke mudhun."
  • "Aku ora nate dadi monarkis, lan aku ora bakal sangsi, nanging aku nganggep yen citra Raja, utawa paling ora, Raja iki, pancen nguntungake banget."

Sugeng ambal warsa!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   parkit ngandika

    mangga leren