James Ellroy Rahasia. Rapat eksklusif karo dheweke ing Madrid

Kabeh foto ing artikel iki dening (c) Mariola DCA. Fnac Callao. Madrid. 20 September 2019.

Suwene aku mabuk sastra. Ora saben dina sampeyan ketemu salah siji sing paling hebat ing antarane para hebat, ora mung novel kejahatan, nanging uga kontemporer. Y James ellroy Iki ora mung menehi akeh wacan maca sing kuat lan apik banget, nanging uga kekancan sing apik lan akeh pengaruhe ing gaya nulis lan sinau. Dina Jumuah tanggal 20 kepungkur, dheweke ana ing Madrid, mandeg dhisik na tur Eropa nampilake novel paling anyar, Badai iki, judhul nomer loro sawise Perfidy saka dheweke Trilogi kaping 2 Quartet Los Angeles.

Iki minangka nemen saka apa sing kita lakoni sawetara pamaca begja sing melu nemoni eksklusif karo panulis Los Angeles sing gedhe tenan. Apa sing dijaluk, dheweke mangsuli, komentar lan menehi babakan kaya biasane histrionics, nuduhke, swara berminyak lan kanthi bakat tanpa padha kanggo ngetung ing perspektif peteng saka la Sejarah Amerika ing pertengahan abad kaping XNUMX.

Histrionik miturut definisi (nanging ora akeh)

Wis ana macem-macem barang darmabakti ing kene Sétan Iblis lan novel-novele, kayadene iki, iki o iki. Dadi Aku tekan titik kasebut rapat kasebut dina Jumuah sore kepungkur, sawetara pamaca bisa takon lan ngomong karo dheweke babagan kabeh apa sing kita karepake. Ya ora padha.

Dadi kanggo geek luwih saka geek pepindhan (meh pembunuh serial, kaya sing diarani Ellroy) sing mesthi katon ing kasus kasebut dheweke mandheg dheweke moderator nalika nyabrang garis kanthi tema agama. Lan dheweke njupuk kethul jancok saka kene karo kalebu gremengan saka panulis. Nanging wis nalika staf ngeculake lan kita wis ndeleng jejak sing aneh saka wong kasebut.

James Ellroy (Los Angeles, 1948) yaiku watake awake dhewe. Kanthi fisik sing kepenak, intimidasi lan histrionics sing wis ditliti kanthi apik, langsung metu saka kothak kasebut Aku wis jelas manawa bakal mangsuli babagan politik wiwit saiki utawa sadurunge, rasisme o agama antarane mergo. Ana ing kana ngomong babagan bukune lan njaluk supaya kabeh macaYen dheweke ninggalake proyek, urip, anak, bojo, bojo, pacangan, apa wae, kanggo miwiti maca. Lan sapanunggalane golek dhuwit kanggo urip kanthi luhur, kanthi mobil mewah, wanita, panganan enak lan ngombe sing enak. Sanajan sampeyan mung ngombe banyu saiki, sampeyan ora kudu nyopot alkohol sing kepungkur kanthi alkohol lan obat-obatan.

Dhiskusi suwene suwene aku nemplek, karo a lingkungan santai wae, lucu lan kompliti. Lan rasa isin lan rasa wedi nyebabake kita, kalebu amarga wis ngerti mitos babagan cara sing dianggep ala. Luwih saka fasad tinimbang kasunyatan.

Pitakon lan wangsulan

Lan tanpa ado luwih, karo a juru basa, kita terus takon karo pitakon sing pengin takon, kayata:

Nggawe novel

Konsep

Sing nyuda telusuran mesthi pancing sing maca karo topik sing paling bisa nyentuh korde sing paling sensitif, ringkih utawa tertarik karo sejarah lan sipat manungsa sing luwih peteng. Dadi panganiaya, jurnalisme tabloid, kriminal, investigasi polisi, perasaan lan naluri universal kaya katresnan, kepinginan, nesu, medeni minangka mesin sing paling kuat sing dituduhake kabeh masarakat. Lan sing adol. Sanajan dheweke ora nyoba nyoba ngolok-olok novel tradisional kasebut.

Lan definisi sing diwenehake kanthi judhul yaiku: «Novel hebat minangka asil saka pikiran tunggal, jantung tunggal lan jiwa tunggal », lan dheweke ora bisa mbandhingake karo kayata skrip film utawa serial televisi. Mula mengko, nalika takon apa dheweke nganggep bisa ana novel apik sing ditulis luwih saka siji panganggit, mangsuli iku ora.

Rutinitas minangka panulis

Draf rencana luwih saka 100 kaca novel sing mengko nulis nganggo tangannalika ngliwati komputer. Loro kopi saiki nulis, nulis ulang lan nulis luwih akeh nganti rampung lan asisten pribadi mbuwang menyang file komputer.

Basa lan gayane

Yen ana ciri sing nggambarake Ellroy, kajaba plot sing dawa lan kompleks, mula gaya kasebut. kadang telegraf lan mesthi nyurung, nglereni, hyper-kondensasi lan dipotong. Kanthi profusion saka aliterasi o Elips lan karo sawetara struktur sing rumit banget. Dheweke komentar manawa llan dheweke seneng basa Inggris lan utamane Inggris Amerika sing, ing wektu sing padha, duwe akeh pengaruh lan campuran liyane.

Pakurmatan sampeyan kanggo kerja polisi nyata

Ndhuwur yaiku a semangat babagan investigasi polisi karo sing singkatan, su jargon utawa cara nulis laporan sing diterjemahake ing crita. Lan kanggo pitakonan saka kenapa biasane ana karakter, pulisi, sing nyalah gunakake alkohol utawa obatan, dheweke mangsuli manawa saka wong sing dheweke kenal dhewe saprateloné yaiku alkoholik. Nanging duwe ngormati mutlak kanggo gaweyan sing biasane ditindakake. Ya tenan, sing sing menyang dheweke seneng nggawe lagi meh mesthi paling ala saka guild.

Prakawis Wiki Badai iki

Luwih becik diwaca Perfidy sadurunge, dheweke menehi saran nalika takon apa sampeyan bisa maca novel anyar iki kanthi mandiri. A) Nggih karakter dikenal sing wis muncul ing LA Quartet pisanan (Dudley Smith, Buzz Meeks, Sid Hudgens, lan liya-liyane) lan ing trilogi kaping 2 iki luwih enom lan nggawa bali menyang taun WWII.

Film lan serial TV sing disenengi

Kelet lemu kanggo Kawat kasebut, serial tv, sing ora disenengi babar pisan. Ora nulis lan mblusukake, dheweke komentar terus terang. Nanging, ngomong apik tenan saka Rajapati, ing sudut pandang lan cara nyritakake babagan Nordik.

Dheweke uga ora seneng ing dina adaptasi film sing ditandatangani brian palm babagan Dahlia ireng, karo kabeh kita setuju. Lan, sanajan dheweke uga ora seneng karo Quentin Tarantino, Nggih kajaba Biyen ing Hollywood, amarga potret kasebut sukses banget, mula dheweke ngerteni babagan papan kasebut sing dheweke kenal banget.

Kolega sing disenengi: klasik lan kontemporer

Dheweke ngandhani Don Winslow durung diwaca, kanggo wong sing dijaluk, nanging ya Seneng Don DeLillo lan Libra. Utawa klasik kaya Ross MacDonald (pangripta detektif Lew panahan), sanajan dheweke menehi merek kasebut minangka pretentious lan kebudidayan banget, lan James M. Kain, (panganggit saka tukang pos Tansah nelpon kaping pindho). Lan dheweke nyoroti ing ndhuwur kabeh Dashiell hammet minangka promotor genre noir.

Karya non-fiksi

Sing sampeyan rencanakake diterbitake. Sawetara artikel babagan laporan nyata saka rajapati lan babagan aktor Uyah mineo lan kahanan sedane, sing uga bakal kalebu a novel cekak. "Iki bakal dadi perpisahan jurnalisme," jarene.

Rock, putra lan Bob Dylan

Pitakon sing paling akeh anekdot yaiku saka kenapa dheweke ora seneng rock utawa durung duwe anak. Kanggo sing pertama, dheweke mangsuli kanthi harfiah rock iku "telek" banjur, luwih sindir, sampeyan kudu dadi wong sing tertib, klambi kaya dheweke, lsp.

Kanggo bocah-bocah, sing mesthi duwe dhuwit luwih akeh ing urip sing apik. Lan kanggo apa sing sampeyan pikirake manawa dheweke bakal menehi Nobel a Dylan uga jarene "Ayo telek" lan apa kanggo kuwi dheweke luwih pantes Philip roth, tuladhane, muga-muga tentrem, utawa ing.

Bud White, Russell Crowe lan Sterling Hayden

Aku mungkasi karo dialog khususku setengah goyah karo Ellroy. Amarga Aku mung wani menehi sampeyan sing paling setya matur nuwun kanggo telung karakterku favorit galeri kiat sing duwe: Pete perbudakan, saka Amerika y Enem saka hebatlan Dudley smith y Bud putih de LA Rahasia.

Langsung dheweke nyawang pandelaku Lan dheweke kandha yen mesthi, aku ngomong babagan film, bener? Aku ngakoni lan langsung komentar amarga dheweke wis kecanthol novel-novel dheweke lan meh meh mangan kabeh. Ah apik tenan wangsulane. Lan ya, wis, kanggo Bud Putih iya Russell Crowe, sanajan yen bisa, pilihanku kanggo kokwaca yaiku Hayden Sterling".

Lan aku wis meh pingsan amarga ora ngrungokake dheweke nyebutake aktor klasik liyane sing paling dikepengini. "Man, mesthine," ujarku, "yaiku yen film kasebut digawe ing taun 50an, Hayden mesthi dadi cita cita sing apik». Oalah, aku ora bisa nampa wangsulan sing luwih apik.

Relaksasi lan gampang diakses

Sing nuduhake manawa pose yaiku pose. Amarga ing tandha tangan lan salam Ellroy ora bisa cedhak, grapyak, grapyak lan swasana apik.

Dheweke ngomong lan nuduhke kabeh wong ing foto lan video, Dheweke kasengsem karo komentar sing diwenehake, salaman kabeh lan sawetara tembung nalika mlebu. Dheweke dikongkon mulih, panas banget ing kana, jarene, nalika aku mung bisa matur nuwun lan matur nuwun luwih akeh kanggo bukumu. Dadi aku rampung karo iki video cendhak pidhato lan wektu kasebut karo para pamiarsa.

Mesthi wae

Waca Ellroy saiki. Grrrrr ...


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.