Jack London. Abad sasedane. Sing penting.

Jack London lan sapérangan klasik

Jack London lan sapérangan klasik

Ing satus pati salah sawijining panulis sastra Amerika sing misuwur. Jack London (San Francisco, 12 Januari 1876 - Glen Ellen, 22 November 1916) urip mung 40 taun, nanging dheweke nindakake kanthi tenanan. Urip dadi petualangan paling gedhe lan mula dheweke ngerti nulis wong sing digawe. Kanthi cara gedhe. London, koresponden perang, sosialis sing setya lan luwih setya ing jagad kewan, menehi gelar kanggo lelungan lan karakter sing ora bisa ditandingi lan ora bisa dilalekake.

Penghormatan sing paling gedhe kanggo karyane yaiku kanggo Alam, lan katrangan babagan kekuwatan, kekuwatan lan intine ing saben petualangan kasebut.. Komitmene karo dheweke lan intensitas vital yaiku sing nyebabake. Pakaryane bisa uga luwih urip satus taun mengko lan bisa diwaca dening para maos kabeh umur. Buck utawa Fang Putih isih dadi loro kanca sing paling hebat.

Es mokal kanggo ngrampungake kabeh gaweyane dadi sawetara baris utawa ngomong babagan uripe sing kebak lelungan lan pengalaman. Hawaii, Jepang, Mexico, Jack the Ripper's London, Alaska sing rame ... Dheweke nempuh kabeh. Sampeyan uga ora bisa nyorot salah sawijine, utawa ora milih karakter sing apik. Aku bakal tetep karo sing paling klasik, trio kewan favoritku: segawon lan srigala.

Telpon saka alam bébas (1903)

(…) Lan nalika ing wayah wengi sing adhem lan adhem, dheweke ngarahake moncong menyang lintang-lintang lan nangis kaya serigala, yaiku leluhure, wis mati lan wis dadi bledug, sing ngarahake irunge menyang lintang-lintang lan nangis pirang-pirang abad. Lan cadence Buck minangka cadence, cadence sing nyatakake rasa sedhih lan tegese kasepen lan kadhemen lan peteng.

Aku saka kutha cilik Aku gedhe ing negara iki lan wis urip karo sawetara segawon sajrone uripku. Bapakku lan simbahku dadi pamburu lan aku sinau mbedakake antarane mburu lan mateni. Maca crita kaya Buck nalika isih enom uga bisa menehi tandha.

Wani, komitmen, usaha, kapitunan, ngatasi lan, utamane, kasetyan minangka konsep sing duwe ekspresi maksimal ing perjalanan fisik lan spiritual sing kita lakoni karo Buck. Kita bakal kelangan bendarane lan urip sepi, lan rasane atos banget ana kahanan sing ora nyenengake lan kejem, nanging ora kalebu Alam, nanging manungsa liyane.

Nanging sampeyan kudu slamet, terus. Dadi otot kita uga tuwuh nalika narik sleds abot ing salju lan es sing terus-terusan. Banjur mung kasempatan nggawa kita menyang Thornton lan nalika nylametake kita, kita pengin ngolehake kapercayan maneh marang manungsa. Dadi, kita ngetutake dheweke, kita nggawe dheweke dadi allah sing mesthi bakal setya amarga iku getih ing getih kita. Utawa ora.

Amarga ing njaba kana ing peteng alas sing paling jero lan ora dingerteni, ing sisih getih sing paling adoh uga ana telpon kasebut. Sing paling ngalahake kita. Sing padha duwe kaya kita. Amarga kita luwih. Nalika dheweke uga njupuk Thornton saka kita swara kasebut njerit marang kita saka njero. Kita ora bisa kalah maneh. Y kita mlayu menyang kene.

Giwang putih (1906)

Serigala minangka hiu ing bumi. Dheweke ngerti apa sing ditindakake luwih apik tinimbang kita. Dheweke ngetutake pandhuane amarga ngerti yen pungkasane bakal nyekel kita. Dheweke mesthi mburu kita. 

Kutipan kasebut kalebu salah sawijining dialog sing ditemokake ing novel iki, utawa luwih misuwur tinimbang sing sadurunge, lan sacara simetris. Wektu iki kita luwih cedhak karo srigala lan rumangsa luwih liar. Sapa sing bisa nolak mlebu ing kulit segawon luwih asu ajag tinimbang segawon sing diarani Fang Putih? Mung jeneng kasebut sing nuduhake keprigelan lan perjuangan, lan kita wis ngerteni kabeh wiwit bocah cilik.

Nanging, saiki, kita njupuk dalan mbalikke saka dokumen sing ora nyenengake amarga duwe kontak manungsa liyane.. Penganiayaan Grey Castor lan gelut segawon sing kejem ing endi Tampan Smith menehi kita meh ilang nyawa. Apik banget Wheedon Scott nulungi kita lan tetep bebarengan karo kita. Karo dheweke ngerti apa sejatine katresnan, kasetyan lan rasa sedih mutlak lan putus asa yen sapa wae sing wis mulang paling akeh lan sing kita tresnani ora ana.

Iki bisa uga paling misuwur ing sawetara adaptasi novel iki menyang bioskop.

Whitehttps: //www.youtube.com/watch? V = EBrV_mgkIuw

Serigala segara - (1904)

Ing kene kita wis dadi srigala, kita numpak kapal ing prahu sing diarani Hantu lan kita mesthi komando siji, Kapten Lobo Larsen. Wektu iki, kita golek segel lan uga intelektual sing apik, apik lan idealis kaya Humphrey van Weyden sing isih enom. Larsen yaiku kejem, kejem lan ora sopan. Kita tundhuk marang panguwasa sing kejem lan Van Weyden bakal enggal nemokake kenceng lan ora sopan ing donya primitif sing diwakili Larsen. Nanging sampeyan uga bakal sinau saka dheweke.

Ana sawetara adaptasi film sing apik babagan novel iki. Aku bakal tetep karo klasik Michael Curtiz (1941), karo Edward G. Robinson sing kenangan lan kontemporer liyane saka 2009.

Kok diwaca

Pertembungan antara peradaban lan alam, perjuangan terus-terusan ing antarane sing apik lan sing ala, slamet sing paling apik, determinisme genetik, seleksi alam lan ... ADVENTURE ing ekspresi murni. Lan amarga Jack London. Jeneng sampeyan wis dadi alesan sing unik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.