Jacinta Cremades. Wawancara karo penulis Return to Paris

Fotografi: Jacinta Cremades, profil ing Doumo Ediciones.

Jacinta cremades Dhèwèké lair ing Barcelona, ​​​​nanging masa kanak-kanaké ana ing Prancis. Dheweke duwe gelar doktor ing Sastra, uga kritikus sastra. Dheweke wis kerja ing koran kayata The Cultural, The Impartial, Le Magazine Littéraire, El Mercurio y World. Dheweke uga wis mulang Spanyol lan sastra kelas, ngendi dheweke wis premiered karo Bali menyang paris, novel pisanane. Matur nuwun sanget wektu lan kebecikan kanggo wawancara iki ing kana dheweke crita babagan dheweke lan kabeh.

Jacinta Cremades - Wawancara

  • LITERATUR SAIKI: Bali menyang paris minangka novel terakhir sampeyan. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

KRIM JACINTA: Novel kasebut nyritakake Teresa bali menyang Paris, ngendi dheweke urip kabeh kanak-kanak lan muda, nalika seda ibuné Maite. Dheweke bali karo putrine Lucía sing dicritakake, amarga crita sing ana ing kothak, crita ibune sing ninggalake Barcelona asale kanggo ninggalake tradisi kulawargane lan miwiti urip anyar.

Iku novel sing ing wektu sing padha pranala urip saka estas telu wong wadon saka kulawarga padha: Maite, sing teka ing Paris ing Mei 68, Teresa, sing ngelingi masa kanak-kanak nalika taun 80-an, lan Lucia, ing wiwitan taun 2000. Bagéyan saka bali menyang Paris, ngendi aku uga manggon kanak-kanak lan muda. Mulane iku a bali menyang oyod kulawarga, kanggo pitakonan eksistensial lan pentinge transmisi. 

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

JC: Aku duwe gambar maca kanggo ibu Le Petit Nicholas, lan ora cara liyane watara, wong loro lying ing amben hotel sak trip kanggo Yunani. 

Novel pisananku minangka jinis plagiarisme Reuni dening Fred Uhlman, crita aku maca bab Persahabatan antarane cah lanang Yahudi lan Nazi boy sing digawe roso kesengsem jero ing kula. Alhamdulilah aku ora rampung, yen ora, aku wis rampung ing guo penculik. 

  • TO THE: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

JC:Aku seneng wong wadon, aku ora bisa nyegah! Para sadulur Bönté, Carmen Martin GaiteElizabeth strout lan Nancy huston

  • TO THE: Karakter apa ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

JC: Aku seneng ketemu karo Cacah saka Monte Cristo. Lan nggawe wong wadon karo alkuza dicetak dening Dámaso Alonso. 

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

JC: Aku nulis dening esuk y leo dening sore. Dheweke ora bakal bisa nindakake kanthi cara liya. 

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

JC: Saka dina, ing omah sing kita duwe ing lapangan saka Avila. 

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

JC: Ing novel, sing crita, sing tes Dheweke sing paling dak senengi. 

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

JC: Aku maca Sedulur-seduluré Borgo Sud dening Donatella Di Pietrantonio, Buku harian saka Chirbes, lan Kolektor wonder gol dening Rafael Narbona. Lan aku nulis novel babagan Irlandia karakter kang isih manggon ing Paris. 

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

JC: Aku mikir kita ngalami jeblugan penerbit kanthi profil sing beda banget nalika nerbitake. Kabeh mau duwe komitmen kanggo nyebarake teks, sastra, sejarah, esai. Padha ana kanggo katresnan sastra lan iku mujijat

  • TO THE: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa apa sampeyan bisa menehi komentar positif ing crita mbesuk?

JC: Masyarakat wis akeh owah-owahan, mula kudu ngomong, nulis, babagan sadurunge lan sawise manungsa. Aku kudu nggawe gaweyan kanggo ndeleng iku positif. Sing paling apik yaiku jangkauan sing kudu kita lakoni kanggo konten intelektual ing internet, sanajan iku uga kejatuhan gedhe.. Sejatine yen dheweke ngidini aku milih wektu kanggo lair, aku ora bakal milih iki ...


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.