Ing dina kaya saiki, François Mauriac, sing menang Hadiah Nobel, tilar donya ing taun 1952

Ing dina kaya saiki, François Mauriac, sing menang Hadiah Nobel, tilar donya ing taun 1952

Ing taun 1970, nanging Ing dina iki, François Mauriac, sing menang Hadiah Nobel, tilar donya ing taun 1952. Panganggit Prancis sing lair ing Bordeaux, saliyane dadi panulis, minangka wartawan lan kritikus, lan dianggep salah sawijining panulis Katulik paling apik ing abad kaping-XNUMX.

Antarane bedane, ing ngisor iki katon apik:

  • Ing taun 1933, dheweke diangkat Anggota Akademi Prancis.
  • Ing taun 1952, dheweke diproklamasi Hadiah Nobel ing Sastra.
  • Lan pungkasane, ing taun 1958, Grand Cross of Legion Kehormatan.

Karya paling pinunjul

Sawetara karya sing misuwur yaiku:

  • "Kucup kanggo wong lara kusta" (1922), buku sing ngetrapake dheweke.
  • «Genitrix » (1923).
  • "Ala" (1924).
  • "Gurun katresnan" (1925).
  • "Thérèse Desqueyroux" (1927).
  • "Destins" (1928).
  • «Knot of Vipers » (1932).
  • "Asmodeus" (novel teater kaping pisanan ing taun 1937).
  • «Wedhus " (1954).
  • «Cah enom saka jaman liyane» (1969).
  • "Maltaverne" (karya anumerta diterbitake taun 1972).

Kita bisa ngomong kaya ngono François Mauriac minangka salah sawijining panulis sing wani nindakake apa wae: saka puisi (bukune loro sing pertama yaiku geguritan), nganti latihan, mlaku kaya ora novel lan wani karo dheweke Teatro (Ing pungkasan dheweke nampa kritik tartamtu babagan karyane).

Sampeyan uga kudu nyathet, ing antarane kerja lan kerja iku ana ahli sejarah ing koran 'L'Écho de Paris ', lan mengko ing 'Le Figaro '.

Frasa lan anekdot dening François Mauriac

Lan kita terus nganggo klasik ing Aktualidad Literatura: kita nglumpukake sawetara tembung sing ditinggalake panulis hebat iki ing jagad sadurunge mangkat. Lan pungkasane, anekdot-anotasi cilik babagan episode ing urip:

  • "Aku ora kepenginan main ing jagad sing saben wong cidra."
  • "Panulis sing ala bisa dadi kritikus, amarga anggur sing ala uga bisa dadi cuka sing apik."
  • "Pati ora nyolong wong sing dikasihi. Kosok baline, iku tetep kagawa kanggo kita lan ora ana ing memori kita eling. Urip pancen dicolong saka kita kaping pirang-pirang.
  • "Umume wong lanang katon kaya kraton sing ditinggal gedhe: dheweke mung ngenggoni sawetara kamar lan nutup swiwine sing ora bisa dituju."
  • «Aja bingung Yesus, guru, karo wong-wong miskin sing ngetutake dheweke saka kadohan. Aja nyana manawa konsistensi kasebut bisa menehi sampeyan salawas-lawase minangka alesan ».
  • "Nulis ngeling-eling, nanging maca uga ngelingi."
  • "Maca, mbukak lawang kanggo jagad sing kepincut."
  • "Ora ana gunane manungsa menang Bulan yen kepengin kelangan Bumi."
  • "Apa regane kanggo mbuwang istana ing udhara lan larang regane!"

Lan carane anotasi gesang sampeyan: Melu dadi sopir ambulans ing Perang Dunia Pertama.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.