Gusti ring

Trilogi buku Lord of the Rings.

Trilogi buku Lord of the Rings.

Gusti ring minangka novel kanthi telung jilid sing ditulis dening John Ronald Reuel Tolkien, sing luwih dikenal kanthi jeneng JRR Tolkien, Profesor lan filologi Inggris. Iki dianggep minangka salah sawijining karya fantasi epik ing abad kaping XNUMX amarga popularitas lan macem-macem subjek sastra sing ditrapake.

Iki diterbitake ing Inggris antara taun 1954 lan 1955, lan dadi populer ngluwihi wates wiwit taun 1960an.. Iki nyebabake subkultur fanatik, tatanan masarakat pamaca, lan publikasi biografi panganggit lan teks tambahan. Karya kasebut wis diterjemahake luwih saka patang puluh basa lan nyithak kaping pirang-pirang maneh. Lan dheweke ora bakal nolak, dudu gaweyan sing gampang diwaca, nanging bakal nggawe saben wong sing maca piwulang sing ora lali lan piwulang.

Pakaryan sing penting banget

Kabar saka Gusti ring wis ngluwihi sastra. Novel iki uga prequel, The Hobbit, lan volume dhasar sing sukses, The Silmarillion, wis diadaptasi pirang-pirang taun suwene karo siaran radio, game board, game role-play, novel grafis, drama lan film.

Adaptasi film sing paling sukses yaiku trilogi sing disutradarai dening pabrikan film Selandia Baru Peter Jackson, dirilis antara taun 2001 lan 2003. Film-film kasebut entuk akeh penghargaan lan pengakuan ing festival film sing beda-beda, kalebu Oscar kanggo Film Terbaik kanggo pengiriman pungkasan, Wangsulipun Sang Prabu, ing taun 2004. Ora diarepake luwih sithik, apamaneh minangka adaptasi saka salah sawijining buku sing paling laris ing sejarah.

Artikel sing gegandhengan:
Buku sing paling laris ing sejarah

Sobre el autor

JRR Tolkien lair ing taun 1892 ing Bloemfontein, Negara Bebas Oranye (saiki wilayah Afrika Selatan), nanging wiwit cilik, dheweke manggon ing Birmingham, Inggris. Dheweke dadi pejabat komunikasi ahli ing Angkatan Darat Inggris nalika Perang Dunia I. Dheweke spesialis ing bidang filologi lan ilmu basa Inggris. Dheweke dadi profesor ing Universitas Oxford lan Merton College.

Pengetahuan luas babagan basa Inggris, Jerman lan basa sing sadurunge (kalebu pirang-pirang basa liyane sing dikuasai), uga minat ing agama, Mitologi lan filsafat Norse, dibayangke ing alam semesta sing kompleks Gusti ring, The Hobbit y The Silmarillion.

Saliyane karya kasebut, dheweke uga nulis pirang-pirang puisi lan crita lan dheweke nggawe macem-macem basa kanggo macem-macem ras karakter ing novel. Dheweke tilar donya ing Oxford ing taun 1973.

Bumi tengah lan dongeng dhasar umat manungsa

Kedadeyan saka Gusti ring kalakon ing bawana fiksi sing diarani Bumi Tengah, inspirasi saka wilayah Eropa, Afrika lan Asia. Elf, hobi, kurcaci, pria, dúnedain, orc, lan balapan liya urip bebarengan ing bawana iki.

Crita kasebut nyritakake babagan pertempuran sing diperjuangake lan bisa ngrusak cincin unik kasebut. Dering iki minangka barang sing kuat banget lan mbebayani. Iki digawe dening dewa ala, Sauron, kanthi tujuan kanggo dominasi dering kekuwatan liyane sing ditempuh dening para dewa lan diwenehake menyang macem-macem balapan sing ngenggoni Bumi Tengah nalika semana.

Kanthi sengaja sing ana gandhengane karo prequel, cincin unik kasebut diduweni saka Bilbo Baggins, pendhudhuk Hobbit ing The Shire. Ponakan Bilbo, Frodo, olèh warisan karo misi kanggo nggawa dheweke menyang Mordor lan numpes dheweke. Ing Mordor ana semangat Sauron, antagonis utama crita kasebut.

Ing sawetara serat Tolkien nyebutake manawa Bumi Tengah minangka kiasan kanggo Bumi asli lan kabeh kedadeyan kasebut minangka fiksi babagan asal usul manungsa modern.

Acara kasebut ana gandhengane karo telung volume:

  • The Fellowship of Ring
  • Loro Menara
  • Wangsulipun Sang Prabu

    Kutipan JRR Tolkien.

    Kutipan JRR Tolkien.

Pangembangan plot lan gaya narasi

Narasi rinci lan sinergis

Lord of the Rings dudu trilogi, amarga sing dicritakake ing telung volume kasebut ana gandhengane lan ora bisa dihargai kanthi individu. Luwih becik, iki novel dawa kanthi telung volume, saben dipérang dadi rong buku, ditambah prolog sadurunge buku pisanan.

Narator kasebut ngerti kabeh, lan ana bagean lan uga kabeh bab sing nggambarake lingkungan kanthi rinci., acara, karakter, obyek lan motif. Wiwitane narasi kasebut nderek Frodo lan liyane hobbit, nanging ing titik tartamtu ing volume kaping pindho, dibagi lan ngetutake macem-macem kedadeyan sing kedadeyan bebarengan. Iki nggawe crita dadi kondusif kanggo adaptasi audiovisual.

Tema lan pengaruh sing beda

Tema utama saka Gusti ring yaiku perjuangan sing apik nglawan sing ala lan ngurbanake kabecikan sing luwih gedhe, sing nuduhake agama Katulik sing dipratelakake Tolkien. Paraga utama kasebut diilhami dening pirang-pirang referensi saka mitologi Norse lan epik Inggris-Jerman kuno, kayata puisi kasebut Beowulf.

Crita kasebut nduweni paralel tartamtu karo epos Islandia Volsunga, sumber inspirasi sing padha kanggo opera kasebut Dering Nibelung dening Richard Wagner. Sawetara pamaca uga nemokake referensi Macbethdening William Shakespeare lan sawetara perangan saka La República saka Plato.

Komposisi kosa kata sing beda-beda

Kanggo macem-macem ras lan klan saka karakter sing ana ing karya kasebut, panganggit nggawe macem-macem kosa kata lan leksikon, rada inspirasi karo basa nyata nanging beda banget karo siji lan liyane.

Contone, gnomik, basa gnom; Sindarin, saka elf abu-abu; Quenya, saka elf Noldor lan Telerín, saka elf segara. Masing-masing kasebut nganggo tata basa dhewe-dhewe, sing wis dipolesi Tolkien nalika maju nulis novel lan revisi sabanjure. Kanggo akeh pangritik lan pamaca, konformasi basa kasebut utamane memperkaya Gusti ring.

Dering tunggal.

Dering tunggal.

Pribadi

Frodo

Dheweke dadi protagonis utama crita kasebut. Dheweke kalebu balapan hobbit, lan keturunane Bilbo Baggins, saka dheweke nampa cincin unik kasebut.

Kajaba iku, dheweke tanggung jawab nggawa lan nggawa cincin kasebut menyang Gunung Doom ing Mordor supaya bisa dirusak., ing perusahaan Samsagaz lan anggota liyane saka Fellowship Ring. Sajrone lelungan, dheweke dipengaruhi cincin kasebut, sing nyiksa lan nggawe dheweke kepengin banget kekuwatan. Pungkasane, dheweke ngrampungake misi lan ninggalake Bumi Tengah menyang Tanah Undying.

Aragorn

Dheweke minangka dúnadan, yaiku kagolong ras manungsa sing unggul, kuwat lan umure luwih dawa. Dheweke dadi kapten saka Dúnedain sisih lor lan ahli waris sing sah kanggo tahta Arnor, ing sisih Lor-Tengah bumi.

Dheweke memimpin Fellowship of Ring sawise Gandalf tilar donya lan perang ing gerbang Mordor mula Frodo lan Sam bisa ngrusak dering kasebut saka ngarsane Sauron.

Ing pungkasan perang dheweke dinobat dadi raja Arnor lan Gondor lan nikah karo peri Arwen.

Samsagreen

Samsagaz, utawa mung Sam, minangka pendhudhuk hobbit ing The Shire. Dheweke minangka kanca paling apik Frodo lan ngancani lan nglindhungi dheweke sajrone lelungan nuju rusak ring siji.

Gollum

Dheweke minangka hobbit sing rusak dening kekuwatan dering siji. Asmane asline Smeagol. Dheweke nemokake cincin kasebut sadurunge dikuwasani Bilbo, pamane Frodo, lan dheweke wis dikuwasani pirang-pirang taun.

Dheweke kepengin banget bali lan ngetutake Frodo sajrone lelungan menyang Mordor, ing kono dheweke nemoni pirang-pirang konfrontasi. Pungkasane, dheweke ngethok driji ing endi Frodo nganggo cincin kasebut lan tiba ing geni Gunung Doom. Iki minangka potret saka kerusakan sing digawe dening dering lan kepinginan kanggo kekuwatan.

Frodo lan Gollum ing versi film saka buku kasebut.

Frodo lan Gollum ing versi film saka buku kasebut.

boromir

Iki dunadan saka Gondor. Dheweke lunga menyang Rivendell sawise ngimpi cincin siji lan dadi bagean saka Fellowship of the Ring. Dheweke digodha karo cincin kasebut lan meh ngrebut saka Frodo. Dheweke tilar donya mbela hobby ing perang lan saengga ngilangi kaluputane amarga ngidini dheweke bisa dirayu dening cincin kasebut.

sauron

Dheweke dadi antagonis utama crita kasebut. Iki dewa ala lan palsu cincin unik. Sadurunge acara saka Gusti ring, dikalahake lan cincin kasebut dijupuk saka dheweke. Sukmane manggon ing Mordor sing dikepung karo makhluk ala.

Gegayuhanipun yaiku mbalekake dering siji kanggo dominasi Noldor., klan elf sing duwe cincin liyane, lan mula mrentah ing Bumi Tengah.

Gandalf

Dheweke minangka pesulap utawa istar kuno. Dheweke dadi pimpinan The Fellowship of the Ring lan nuntun tumindak Frodo sajrone crita kasebut.. Dheweke gelut balrog lan tiba nalika gelut ing tambang Moria, saéngga sisa Fellowship maju.

Dheweke bali banjur nganggo klambi putih lan nguatake supaya terus nuntun Frodo lan liyane ing misi.

Galadriel

Dheweke minangka peri sing kuat banget, bagean saka klan Noldor. Dheweke dadi garwane Celeborn, salah sawijining peri sing paling penting ing Bumi Tengah.. Dheweke menehi anggota Fellowship of Ring macem-macem hadiah kanggo mbantu dheweke ing perjalanan. Dheweke dadi salah sawijining cincin elf, jenenge Nenya.

legolas

Dheweke minangka peri saka klan Sinda, putrane raja peri Thandruil saka Mirkwood. Dheweke minangka salah siji saka sangang anggota The Fellowship of the Ring. Dheweke nuntun Fellowship menyang Caras Galadhon, ing dununge Celeborn lan Galadriel. Dheweke kekancan karo Aragorn lan Gimli sing kerdil, saengga nggawa telung balapan sing dikepengini. Perang kanthi kendel ing Peperangan Kota Horn lan ing perang pungkasan ing Mordor.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   VALDIVIN ngandika

    NGALANGGI ANALISIS Akeh

bool (bener)