Gustavo Adolfo Becquer. Ngluwihi sajak kasebut ana legenda

Potret Gustavo Adolfo Bécquer dening seduluré Valeriano. Wiwit taun 1862.

Gustavo Adolfo Becquer lair dina kaya dina iki saka 1836 en Sevilla. Y ing wulan Desember taun iki uga mengeti ing Pengetan 150 taun sedane. Pujangga romantis Spanyol sing klasik (kanthi ijin mbok menawa saka Don José de Espronceda) terus dikatutake kesehatan sastra sing apik lan mesthi iku ngluwihi sajak karo ngulu. Prose, sing uga ditandur ing Teatro, jinis kelamin epistolary lan artikulasi, wis ing kekuatan padha. Aku menehi wong muter sawetara legenda lan serat sing misuwur.

Legenda Bécquer

putra 22 crita sing ditulis nganggo prosa puisi sing meh kabeh wong ngandhani crita tragis utawa medeni, dikancani a lingkungan sing misterius lan supranatural. Tema utamane yaiku katresnan, diterangake minangka semangat fatal sing nyebabake pungkasan tragis, nggoleki sing ora bisa digayuh, lan saliyane, kanthi tampilan saka pasukan diabolical lan memedi. Sawetara yaiku:

Mripat sing ijo

Sejarah ing Obsesi Hunter yaiku Fernando yen, mburu sawijining dina karo Íñigo, sawijining tukang mburu sing diladeni, mlebu ing papan sing ngoyak kijang sing tatu. Papan kasebut yaiku la Air Mancur Alamos lan, kaya sing dikandhakake, urip ana roh jahat. Nanging Fernando bakal bola-bali sawise ndeleng sawetara mripat ijo ayu saka wanita ing papan sing apik banget lan ora bisa dilalekake. Montero ngelingake bebaya wanita kasebut, sing sejatine setan sing pengin njupuk nyawa sampeyan. Nanging dheweke ora bakal bisa nyetop Fernando sing, ing sawijining dina, ketemu karo wanita misterius kasebut lan ngumumake tresnane marang dheweke. Dheweke pungkasane nyeret dheweke menyang banyu mancur kasebut ing pungkasan.

Master Pérez ing organis

Ana ing Seville ing abad kaping XNUMX. Nyritakake babagan a organisme wuta, sensitivitas gedhe, yaiku mati lan ora ana wong liya sing bisa nggawe organ kasebut keprungu padha saka greja Santa Inés. Nanging siji Sugeng dalu, lan tanpa panjelasan, organ keprungu musik sing padha maneh dimainake karo almarhum Maese Pérez.

Tungkak emas

Crita iki kedadeyan ing katedral Toledo lan protagonis, di-push garwane, kaendahan diabolik, pengin nyolong gelang emas saka Prawan Sagrario. Nanging, nalika nyoba ngungsi, rasane kewalahan karo apa sing kedadeyan karo gambar kasebut Saka candhi. Komponen gaib lan adikodrati katon apik maneh uga tokoh wanita minangka kekuwatan panentu kang tumuju menyang a asil bejat.

Gunung jiwa

Apa bisa sing paling dikenal lan njupuk Panggonan ing gunung cedhak Soria. Adedhasar a tradhisi kuno babagan Templar sing nyritakake kepiye dheweke gelut karo para bangsawan kutha lan balung saka wong mati perang ing Wengi saka wong mati. Iki wong wadon maneh Beatriz, ayu banget lan keblinger, sing ngyakinake sedulure dadi aku bisa golek banda yen dheweke wis kalah ing gunung kasebut persis ing wengi iku.

aksara

Layang sastra kanggo wong wadon

putra 4 kertu sing diterbitake kanthi cara anonim ing koran. Banjur padha lunga kanggo wanita karo Bécquer sing njaga a obrolan babagan dheweke gagasan babagan puisi. Dheweke ngandhani, puisi kasebut ditemokake ing gambar, lampu, swara, aroma lan misteri, ing pangrasa lan wanita.

Huruf saka selku

Lan iki minangka 9 kertu sing ditulis Bécquer kanggo a koran saka Biara Veruela, ing iring gunung Moncayo, uga ing provinsi Soria. Ana ing kana pensiun sawetara wektu kanggo waras saka sampeyan tuberkulosis. Lan karo a gaya sing gampang, tepat lan rinci, ngomong babagan tukang sihirsaka bandha seni dheweke seneng banget, saka biara sing dipanggoni, saka nitih, su pesimisme lan melankol, sing ngancani dheweke sajrone urip.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   batere paco ngandika

    Ara