Jaman emas Agatha Christie wis bali

Christie Agatha

Novel kriminal kasebut bubar mutusake maneh supaya bisa entuk jaman emas kaya ngono seri buku sing menehi pajeg kanggo wanita saka genre kasebut, Agatha Christie.

Minggu kepungkur "Closed Casket" diterbitake, buku Hercule Poirot nomer loro saka pangarang Sophie Hana, buku sing nyinaoni detektif sing hebat kanggo ngrampungake kejahatane. Buku iki wis diterbitake kanggo pas karo ulang taune penulis uga kanggo mengeti 100 taun wiwit novel pertama penulis diterbitake.

Novel pertama Graham Norton, Holding, bakal diterbitake ing basa Inggris ing wulan Oktober, nggambarake crita katresnan, rahasia lan kapitunan sing ana ing sawijining kutha cilik ing Irlandia. Saliyane, dheweke wis ngumumake yen dheweke wis entuk kesepakatan karo Tilly Bagshawe kanggo nulis seri kejahatan anyar. Kangge, cetakan ulang saka Kadurjanan klasik wiwit taun 30-an lan 40-an terus didol kanthi apik lan omah penerbitan HarperCollins mung milih Stella Duffy kanggo ngrampungake novel sing durung rampung dening panulis Ngaio Marsh, sawijining crita ing WWII.

Nanging, kepengin weruh kepiye jaman kriminal sastra jaman saiki saya akeh narik kawigaten. Hana menehi komentar manawa dadi kekarepan kanggo nglipur sing nyengkuyung supaya kita maca buku kasebut.

"Aku mikir muncul maneh popularitas novel kriminal ing Zaman Emas amarga kita, ing sawetara level, seneng duwe kepuasan amarga crita sing dicritakake kanthi terang-terangan. Warta ing crita kasebut minangka pesen: "Iki crita apik lan sampeyan bakal seneng maca."

 

"Dheweke (Agatha Christie) pancen crita utama ing kabeh perkara liyane ... sampeyan dadi misteri sing nSampeyan mung bisa ngira-ngira apa sing bakal mbesuk lan kita bakal kaget kanthi pungkasan. "

Bagshawe, sing seri anyar babagan detektif amatir Iris Gray inspirasi dening Agatha Christie, setuju karo pernyataan Hana.

"Aku duwe ide babagan seri iki amarga akeh editor sing takon babagan nulis thriller psikologis sing bakal narik kawigaten, lan intine metu amarga bosen. Ora suwe sawise aku maca Miss Marple Tales saka Agatha Christie, aku gumun tenan amarga kepiye tokoh kasebut ditarik. Iki minangka studi karakter sing apik kanggo wanita sing terus diremehake amarga umur lan jender. "

Dheweke pengin mbedakake heroine saka kabeh bocah-bocah wadon sing duwe masalah sing dominasi novel kriminal.

"Aku kepengin banget nulis seri babagan wanita umur 40-an, sing ora kecanduan utawa perkawinan sing ora nyenengake utawa urip sing ora apik. Dheweke mung wanita umur 40 taun sing trampil ngrumangsani. Iki taktik. "

Penyunting HarperCollins, David Brawn, komentar manawa tuwuh minat maneh ing jaman emas umume ditindakake dening keprihatinan praktis.

"Salah sawijining sebab utama kenapa popularitas kriminal ing jaman kasebut yaiku yaiku suntingan modern lan teknologi anyar ngidini nyithak luwih cekak, tegese kita bisa nerbitake kiriman sing sadurunge ora nguntungake. Kita wis sukses banget karo cetakan "Detective Story Club", sing nggawa sawetara panulis paling misuwur lan paling misuwur ing jaman Christie"

Kepala Editor Bloomsbury Alexandra Pringle ujar manawa dheweke tuku seri Skyes amarga dheweke rumangsa kaya Dorothy Parker utawa Nancy Mitford nyoba nggayuh Agatha Christie.

Skyes dhewe ujar manawa dheweke pancen penggemar Agatha Christie lan pengin njupuk apa sing bisa ditindakake lan bisa ditindakake, yaiku komedi lan romansa masarakat sing dhuwur, banjur nambah misteri ing campuran kasebut.

James Prichard, putu Christie lan presiden "Agatha Christie Ltd", setuju.

"Ana kecenderungan elek kanggo nganggep angkara ing jaman keemasan minangka tindak pidana sing nyenengake, nanging dakkira bisa dibuktekake manawa simbah simbah nemokake bisnis rajapati sing serius lan nggegirisi. Alesané buku-buku kasebut tahan lama lan mula saiki masarakat isih akeh maca lan malah nyoba niru buku kasebut amarga plote ditarik. Masyarakat seneng elemen teka-teki lan seneng yen dheweke rumangsa ora kepenak., nanging aja krasa ora kepenak banget nganti ora bisa nerusake. "


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)