Emilio Lara. Wawancara karo penulis Sentinel of Dreams

Photography: Emilio Lara, profil Twitter.

Emilio lara wis diterbitake taun iki Sentinel Impen, novel paling anyar. Panganggit jiennense wis dadi salah sawijining jinis sejarah sing penting banget Persaudaraan Armada sing ora bisa dikalahake, Jam tangan ing Puerta del Sol o Jaman pangarep-arepMatur suwun sanget kanggo kabecikan lan nemokake papan iki Interview ing kana dheweke crita sethithik babagan kabeh.  

Emilio Lara - Wawancara

  • LITERATUR SAIKI: Judhul novel sampeyan yaiku Sentinel Impen. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

EMILIO LARA: Pemicu sastra yaiku ontran-ontran dileksanakake dening Inggris sanalika ing Perang Donya II. Sajrone sepuluh dina pisanan September 1939, luwih saka 800.000 kucing lan segawon dikonsumsi Kanggo ngindhari, yen Jerman ngebom London lan kutha-kutha liyane lan sing duwe kewan kasebut tiwas utawa cilaka, ingon-ingon kasebut dadi ora kuwat. Ana a pengorbanan masal motivasi dening katresnan, sanajan iku paradoks. Aku ketemu ing episode sejarah maca laporan ing suplemen Minggu, lan aku ngerti yen ana crita kebak emosi. Mangkene novelku diwiwiti.

  • AL: Apa sampeyan ngelingi buku pertama sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

THE: Iku maca komik sing nyenengake, lan buku pisanan sing dakwaca yaiku Platero lan aku, lan uga novel petualangan saka Jules Verne, panganggit sing narik kawigaten nalika sinau EGB.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

THE: Aku isih seneng karo Miguel Para sedulur lan Álvaro Cunqueiro. Suwe-suwe, wong liya melu: Philip Roth, Robert Kuburan, García Márquez, Vargas Llosa, Juan Slav Galán, Arturo Pérez-Reverte...

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

THE: Trilogi apa wae saka Mantri Hilary babagan Henry VIII.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

THE: Aku ora maniak. Aku seneng maca ing a kursi tangan, kanthi cahya alami utawa buatan sing apik. Aku nulis ing kantorku kanggo komputer, lan njupuk cathetan tangan ing buku catetan. Aku maca lan nulis akeh amarga Aku ngatur wektu Lan aku nyoba ora nyepelekake.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

THE: Aku wis kandha sadurunge yen aku seneng nulis ing kantor, ing kana aku duwe komputer lan golek lingkungan sing sepi. Kepiye kahanane aku kemampuan gedhe kanggo abstrak Saka gangguan lan lingkungan, aku bisa maca ing endi wae: Aku dhewe nyelehake gelembung.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

THE: Mesthi wae. Bakal dadi malu (lan omong kosong) yen dadi panulis novel sejarah dheweke ora maca genre liyane. Leo novel ireng, sing bisa diarani novel sastra, otofiksi, klasik saka narasi lan akeh karangan lan crita.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

THE: Sapunika Bencana, esai anyar dening Niall Ferguson; Wong Italia, dening Pérez-Reverte,  y Bali menyang ngendidening Antonio Muñoz Molina. Aku wis miwiti nulis a novel sing digawe ing Jaman Modern.

  • TO THE: Miturut sampeyan kepiye pemandangan penerbitan? 

EL: Mulih sawise krisis ekonomi medeni sing diwiwiti ing taun 2008. Pandemi virus corona tegese peningkatan indeks tuku buku, sing apik kanggo sektor penerbitan sing, ing Spanyol, aku stabil. Aku ngerti ana ora nyenengake ing antarane penulis anyar lan wong-wong sing kepengin dadi, amarga dheweke nemokake akeh kangelan kanggo nerbitake, nanging kabeh kaping kaping pisanan angel diterbitake. Apa sing kedadeyan saiki, jumlah wong sing pengin ndeleng novel diterbitake wis akeh.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

THE: Aku ora angel banget amarga kerja dadi panulis lan guru, malah entuk bathi sajrone tur promosi, amarga aku bisa maca kanthi luwih tenang lan nulis tanpa ana beban. LAN kahanan sing ngetrenake apik yen bisa ngilangi kinerja sastra. Kabeh gumantung karo kreativitas lan fokus sing pengin dijupuk. Ya tenan, Aku babar pisan ora kepengin banget karo novel sing bisa ditemokake babagan virus corona utawa epidemi jaman biyen. Apa orisinalitas!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.