Dominika menang Pulitzer

Junot Diaz minangka panulis Dominika pisanan sing menang penghargaan kasebut Pulitzer, penghargaan minangka Amerika Utara minangka panulis sing biasane dianugerahi pambeda kasebut.

Panulis lair ing República Dominicana nanging sing manggon ing New York, wis menang Pulitzer 2008 kanggo novel kasebut Urip sing apik saka Oscar wao.

Novel iki nyritakake babagan keruwetan kulawarga Dominika sing pindhah menyang negara kasebut Amerika Serikat, crita sing mesthi duwe landasan ing urip Junot Diaz.

Sanalika dheweke kaget amarga nampa penghargaan iki, penulis, nalika ditakokake, negesake utamane babagan asal Karibia lan pentinge budaya Dominika, sing diterangake minangka "pusat jagad raya". Supaya bisa Junot Diaz Keragaman lan kekayaan budaya Dominika minangka harta budaya sing ora bisa dilalekake.

Saiki ana atusan ewu warga Dominika sing manggon ing Amerika Serikat, lan nambahake ana jutaan wong Amerika Latin sing wis pindhah menyang Amerika Utara amarga ana sebab liyane. (Ana sing nemtokake dheweke minangka minoritas paling gedhe).

Ing koloni pamicara gedhe iki spanglish, Dominikan misuwur kanthi solah bawa lan "warna-warni" tartamtu.

Vivacity khas warga pulau iki uga dibayangke ing pakaryan Diaz, sing kebak tumindak ala, humor sing apik, komentar sing apik banget, uga Dominikanisme lan game sing ora bisa dietung kanthi basa.

Pemenang pungkasan ing Pulitzer Dheweke wis urip ing Amerika Serikat wiwit umur enem taun lan darmabakti kanggo mulang nulis kreatif ing kutha New York.

Proses nggawe novel suwene 7 taun, lan miturut apa sing dicritakake, asring banget dheweke digodha kanggo ninggalake tugas kasebut amarga dheweke mikir yen ora bakal dingerteni dening para pamaca. Nanging, ana sing nyebabake dheweke terus nulis ...

Judhul karya sing kepengin weruh, Urip sing apik saka Oscar wao, yaiku game kanthi jeneng panulis terkenal Oscar Wilde, nanging kanggo ngerti luwih akeh sampeyan kudu maca novel ...


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.