Ing dina kaya saiki, Antonio Buero Vallejo, penulis drama Spanyol, tilar donya

Ing dina kaya dina iki, 28 April, penulis drama Spanyol tilar donya Gambar placeholder Antonio Buero Vallejo, nanging 17 taun kepungkur. Dina iki, kita sedela ngelingake urip lan kerjane lan menehi sawetara frasa sing paling terkenal. Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan penulis iki, waca lan maca artikel iki.

Saka téater taun 50an

Antonio Buero Vallejo kalebu panulis teater paling misuwur ing taun 50an. Dheweke melu ing Perang sipil, militan ing rangking sisih republik. Nalika perang rampung, kaya kedadeyan karo penulis liyane, dheweke dihukum mati. Sanajan ukumane "diapura", dheweke nate umur pitung taun ing pakunjaran. Tahap iki menehi makarya penulis drama kasebut kanthi cukup, sing nemtokake awake dhewe minangka penulis sing dhewekan lan ndhukung. Kesepian lan kabeh sing dialami nggawe dheweke kudu ekspresi liwat macem-macem unsur teater kayata realisme, refleksi eksistensial, kritik sosial lan simbolisme.

Ing karir sastrane, kita bisa mbedakake 3 tahap sing beda:

  • Tahap kapisan: The drama eksistensial. Pakaryan sing paling misuwur ing tahap iki yaiku "Sejarah tangga" (1949). Pecah amarga gerakan teater lan wiwit nuduhake minat tartamtu ing masalah sosial.
  • Tahap nomer loro: Sing saka drama sejarah. Rong karya penting wiwit jaman iki yaiku "Las Meninas" (1962) lan "Impen akal" (1970). Panulis nguripake jaman biyen kanggo nyegah sensor.
  • Tahap katelu lan pungkasan: Ing kritik sosial dheweke nindakake akeh luwih jelas lan sawetara ditambahake inovasi teknis. "Dhasar" Iki minangka pagelaran paling apik ing panggung, nanging uga bisa uga "Lazarus ing labirin."

5 Pethikan dening Buero Vallejo

  • "Seneng banget yen ndeleng yen sampeyan isih kelingan." Ukara iki cocog kanggo artikel dina iki. Wong lanang sing apik mesthi eling ...
  • «Aja cepet-cepet ... Akeh banget sing bakal dibahas babagan ... Meneng uga perlu».
  • «Aku tresna sampeyan karo kasusahan lan kasusahan; nandhang sangsara karo sampeyan lan ora nggawa sampeyan menyang kabungahan sing salah.
  • "Sampeyan duwe bathi saka bakat."
  • Dheweke pengin percaya ... Amarga dheweke ora bisa ngelingi lagune. Jero ati nekat banget. Lan nalika ora ana sing ngarep-arep ... kaajaiban kasebut diarepake ».

Buero Vallejo tilar donya nalika yuswa 83 taun ing Madrid, amarga dicekel kardiorespiratory.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.