Saiki, Leopoldo María Panero umure wis 69 taun

Dheweke kalebu klompok anyar; tilar donya kanthi 65 taun ing Las Palmas de Gran Canaria; yaiku a pujangga Spanyol kontemporer; kulawargane (paman, bapak, ponakan, lsp.) ana lan raket banget karo jagad surat umume; uga makarya minangka panjarwa, essayist lan narator; diakoni saka wektu ke wektu ing a Pusat kejiwaan lan ing taun 2003 dheweke dianugerahi Hadiah Timah kanggo Sastra.

Kita yakin manawa dheweke luwih akeh pitunjuk kanggo ngerti manawa kita ngomong babagan pujangga Leopoldo María Panero, sing bakal umur 69 dina saiki. Dina iki, kanggo menehi penghargaan, kita pengin nemokake sawetara frase lan puisi. Kaya sing dakkarepake saiki: sing ditulis ora bakal mati ... Tembung mesthi tetep.

Rong geguritan dening Leopoldo María Panero

ARS MAGNA

Apa sihir, sampeyan takon

ing kamar peteng.

Sampeyan ora takon apa-apa,

ninggalake kamar.

Lan apa wong lanang sing ora ana gunane

lan bali menyang ruangan dhewe-dhewe.

 

JIWA DILANGKUT

Wong kecoa ngubengi kebon sing teles

kamar lan nyebar ing antarane botol kosong:

Aku ndeleng dhewekelan aku ndeleng mripatmu loro

biru, aduh.

Lan nembang, sampeyan nembang ing wayah wengi kaya edan,

lilin

kanthi laknatmu supoyo aku ora turu, supaya aku ora lali

lan tangi ing salawas-lawase ing ngarepe mripatmu,

ibuku.

5 Frasa dening Leopoldo María Panero

Yen geguritane apik, ukumane dihukum lan nggawe bisu sing paling bangga ...

  • "Iki minangka negara wong sing kringet kepengin banget karo bal-balan lan bantheng amarga penindasan seksual."
  • "Aku ora ngandel marang kewan inspirasi, aku ngembangake medeni minangka ilmu pengetahuan."
  • "Aku bakal dadi monster nanging aku ora edan."
  • "Para literatur Spanyol dipérang dadi loro: borjuis sing ambisius lan wong bodho sing nistha."
  • "Freud percaya awake dhewe iku dajjal, nanging dheweke ora jelas."

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.