Dhaptar buku sing disaranake dening Joseph Brodsky, Hadiah Nobel ing Sastra

Apa sampeyan ngerti sapa Joseph Brodsky? Yen sampeyan ngerti manawa dheweke dadi pujangga Rusia-Amerika, apa sampeyan ngerti babagan urip sing aneh? Apa sampeyan ngerti apa sing ditliti lan kepiye carane dadi Hadiah Nobel ing Sastra ing taun 1987? Ing artikel iki, kita bakal nyritakake meh kabeh babagan dheweke lan uga bakal nemokake dhaptar buku sing disaranake sing menehi saran marang para siswa Mount Holyoke.

Apa sampeyan ngerti babagan Joseph Brodsky?

  • Dheweke lair lan gedhe ing kutha kuno Leningrad, Saint Petersburg saiki.
  • Dheweke budhal sekolah nalika umure isih 15 taun Utawa, dheweke diusir, lan nalika semana dheweke duwe nganti 7 lapangan kerja beda-beda (mekanik, ing kamar mayat, ing pabrik, ing omah kaca, lsp).
  • Wiwit sekolah budhal autodidact: Dheweke maca buku demi buku lan iki ndadekake dheweke duwe proyek ing mangsa ngarep sing apik.
  • Iku panjarwa misuwur, Dheweke pancen trampil lan dheweke dipasrahake.
  • Dheweke menehi kelas literatur ing universitas Amerika sing beda.
  • Dheweke nulis akeh puisi ing basa Rusia, nanging uga nganggo basa Inggris, sing bakal dadi basa anyar nalika pindhah menyang Amerika Serikat.
  • Kajaba puisi, dheweke uga bakal nulis karangan lan drama.
  • Dheweke tilar donya ing taun 1996 ing New York.

Buku sing disaranake

Ing salah sawijining kelas literatur, Joseph Brodsky nyaranake marang para siswa dhaptar sing lengkap banget buku sing miturut dheweke prelu diwaca supaya bisa njaga pacelathon sing lancar lan jembar karo sopo. Ing ngisor iki:

  1. Teks suci Hindu «Bhagavad Gita »
  2. Teks epik mitos saka India: "Mahabharata"
  3. "Epik Gilgamesh"
  4. Prajanjian lawas
  5. Iliad, Odisea saka Homer
  6. Sangang buku sejarah, Hérodotus
  7. Tragedi dening Sophocles
  8. Tragedi de bajing
  9. Tragedi dening Euripides
  10. "Perang Peloponnesia"dening Thucydides
  11. "Dialog", saka Plato
  12. Puisi, Fisika, Etika, Saka nyawa saka Aristoteles
  13. Puisi Alexandria
  14. «Saka alam » dening Lucrecio
  15. «Urip sejajar ", dening Plutarco
  16. "Aeneid", "Bucolik », "Georgia », dening Virgilio
  17. "Annals", dening Tacitus
  18. "Metamorfosis", "Heroidas », "Seni maha », dening Ovid
  19. Buku Prajanjian Anyar
  20. "Urip saka rolas Caesar", dening Suetonio
  21. "Meditasi", dening Marco Aurelio
  22. «Puisi», dening Cátulo
  23. «Puisi», dening Horacio
  24. "Pidato", dening Epícteto
  25. «Komedi», dening Aristophanes
  26. "Maneka Sejarah", "Ing alam kewan ", dening Claudio Eliano
  27. "Argonáuticas", dening Apollonius saka Rhodes
  28. "Urip Kaisar Byzantium", dening Miguel Psellos
  29. "Sejarah penurunan Kekaisaran Romawi", dening Edward Gibbon
  30. "Ennead", de Plotinus
  31. "Sejarah Greja", dening Eusebio
  32. "Panglipur filsafat", dening Boecio
  33. "Kertu", dening Pliny the Younger
  34. Puisi Byzantine
  35. "Fragmen", dening Heraclitus
  36. "Pengakuan", saka San Agustín
  37. «Summa Theologica», saka Saint Thomas Aquinas
  38. «Kembang cilik», saka Saint Francis saka Assisi
  39. "Pangeran", dening Niccolò Machiavelli
  40. "Komedi", dening Dante Alighieri
  41. "Novel telung atus"dening Franco Sacchetti
  42. Saga Islandia
  43. William Shakespeare kanthi lakon «Antony lan Cleopatra », "Dukuh », "Macbeth » Y "Henry V »
  44. Buku François Rabelais
  45. Buku Francis Bacon
  46. Karya sing dipilih, Luther
  47. Calvin: "Lembaga agama Kristen"
  48. Michael de Montaigne: "Karangan"
  49. Miguel de Cervantes: "Don Quixote"
  50. Rene Descartes: "Pidato"
  51. Lagune Rolando
  52. Beowulf
  53. Benvenuto Cellini
  54. "Pendhidhikan Henry Adams" dening Henry Adams
  55. "Leviathan" dening Thomas Hobbes
  56. "Pikiran" dening Blaise Pascal
  57. "Paradise Lost" dening John Milton
  58. John Donne Buku
  59. Andrew Marvell Buku
  60. George Herbert Buku
  61. Richard Crashaw Buku
  62. "Prajanjian", dening Baruch Spinoza
  63. "Piagam Parma", "Abang lan ireng », "Urip Henry Brulard », dening Stendhal
  64. "Lelungan Gulliver", dening Jonathan Swift
  65. «Urip lan pendapat saka pria kasebut Tristram Shandy », dening Laurence Sterne
  66. "Hubungan sing mbebayani", dening Choderlos de Laclos
  67. "Huruf Persia", dening Baron de Montesquieu
  68. "Prajanjian kaping pindho babagan pamrentah sipil", dening John Locke
  69. "Kasugihan Bangsa-Bangsa", dening Adam Smith
  70. "Wacana babagan metafisika", dening Gottfried Wilhelm Leibniz
  71. Kabeh saka David Hume
  72. 'Kertas Federalist'
  73. "Kritik Alesan Murni", dening Immanuel Kant
  74. "Wedi lan geter", "Salah siji utawa liyane », "Remuk filosofis », dening Søren Kierkegaard
  75. "Kenangan ing lemah", "ing setan ", dening Fyodor Dostoyevsky
  76. "Demokrasi ing Amerika", dening Alexis de Tocqueville
  77. "Kemegahan", "Plancongan menyang Italia ", dening Johann Wolfgang von Goethe
  78. "Rusia", saka Astolphe-Louis-Léonor lan Marquis de Custine
  79. "Mimesis", dening Eric Auerbach
  80. "Sejarah penaklukan Meksiko", de William H Prescott
  81. "Labirin Kesepian, dening Octavio Paz
  82. Logika riset ilmiah », "Masyarakat sing mbukak lan Mungsuh ", dening Sir Karl Popper
  83. "Massa lan kekuwatan", dening Elias Canetti

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   pengacara ngandika

    Titanic tugas nyoba ngrampungake kabeh lan dingerteni. Aku nyimpen dhaptar. Ora mung maca, nanging uga ngerti.