Curiga Sofia

Tembok tembok berlin

Tembok tembok berlin

Curiga Sofia (2019) minangka novel fiksi sejarah sing digawe dening panulis Spanyol Paloma Sánchez-Garnica. Narasi kasebut pindhah ing antarane rong periode Spanyol lan Jerman sing cukup relevan sajrone paruh kaping loro ing abad kaping-XNUMX. Siji tangan: rezim Franco pungkasan ing Madrid; ing sisih liyane: taun sadurunge runtuh Tembok Berlin ing ibukutha Jerman.

Panulis Madrid njupuk kauntungan saka konteks iki kanggo nyritakake apa sing dadi peranan wanita sawise Perang Sipil Spanyol. Paralel, tumindak kasebut nggambarake plot mata-mata sing menarik ing tembok beton sing misahake kulawarga Berlin wiwit taun 1961 nganti 1989. Kajaba iku, ana crita crita sing nyenengake lan kuat sing nglibatake protagonis kasebut.

Ringkesan saka Curiga Sofia

Inicio

Madrid, 1968; Kediktatoran Franco wis ana ing taun-taun pungkasan. Ing kana, Daniel lan Sofía Sandoval mbentuk kekawin kanthi anane tenang. Ing tangan siji, dheweke mung anak saka pengacara Romualdo Sandoval, direktur firma pengacara sing misuwur amarga afinitas kanggo "Generalissimo." Kahanan kasebut ngasilake bojone kompleks tartamtu sing asale saka bandhing karo bapake.

Ing sisih liyane, Sofia wanita sing cerdas banget, kanthi katrampilan kanggo ilmu pengetahuan (uga bapakne minangka ilmuwan). Nanging, dheweke —Kaya umume wanita ing jaman semana— dheweke ora duwe keputusan dhewe. Nyatane, kulawarga utawa rencana pribadi pancen gumantung karo persetujuan bojomu sing konservatif.

Huruf

Rutin saben dina saka Sofia lan Daniel bebarengan karo anak wadon loro iku saka kulawarga sing sugih tanpa kuwatir. Nanging, dheweke jero banget ora iki rampung wareg karo urip bebrayan. Opo meneh, wong wedok iki nyelehake latihan universitas kanggo ngaturake awake dhewe khusus kanggo gawe omah lan nyenengke garwane.

Kabeh diganti radikal malih nalika daniel nampa surat saka pangirim sing ora dingerteni kanthi informasi sing ngganggu babagan ibune sing dikasihi, Kémah Suci. Surat kasebut nuduhake manawa dheweke dudu ibune sejati.... Yen pengin ngerti kasunyatane, dheweke kudu langsung menyang Paris, ing wengi kasebut. Uga, karakter utama ditampilake kanggo acara sabanjure: Klaus.

Sale Curiga Sofia ...
Curiga Sofia ...
Ora ana review

Wayahe sejarah

Sadurunge budhal, Daniel Dheweke takon karo bapake babagan perkara kasebut, nanging sing terakhir menehi saran supaya dheweke ninggalake biyen dhewe. Nanging, peringatan Romualdo mung nambah kahanan sing ora mesthi warise, sing ora suwe ilang. Kanthi cara kasebut, Sofia miwiti telusuran kanthi cepet ing separo Eropa kanggo ngerteni ngendi lan utamane kenapa sampeyan bojo wis ora ana.

Ing Paris lagi diluncurake kawujudan saka diarani Mei Prancis - bisa uga - mogok umum paling gedhe sing durung katon ing Eropa Kulon. Nalika semana, buku nerangake kanthi rinci intrahistory saka kabeh kerangka sosial politik ing wektu kasebut, ora mung ing wilayah Gallic, umume ing Berlin sing dipisahake tembok lan ing pungkasan Franco Madrid.

Dugaan kasebut

Unsur konspiratorial amarga keterlibatan KGB lan Stasi nambah suspense jaringan sing wis rumit. Kajaba, layanan intelijen ing layanan rezim Franco duwe partisipasi substansial. Kabeh kasebut sampurna dilengkapi karo rekreasi sejarah Paloma Sánchez-Garnica sing apik banget.

Análisis

Salah sawijining kaunggulan penulis Spanyol pancen ana ing pambangunan karaktere. Iku luwih, perwakilan para protagonis nduweni kedalaman psikologis saka wong sejatine. Akibate, para pamaca ngerti yen dipercaya emosi Sofia lan Daniel, uga penderitaan, rasa wedi, kaluhuran lan cacat kabeh anggota crita kasebut.

Pungkasane, intrik (logis) lan suspense konspirasi mata-mata urip kanthi lancar kanthi evolusi obah katresnan saka pasangan Sandoval. Kanthi nutup, Curiga Sofia ninggalake pesen universal: yen wong urip ditindhes ing rezim totaliter (Daniel ing Franco, Klaus ing Jerman Wétan) dheweke ora bakal bisa urip kanthi kesejahteraan sejati.

Kepiye critane Sofia lair

Pengalaman pribadi sampeyan

Sánchez-Garnica marang koran kasebut ABC ing taun 2019 sing nyekseni ing wong pisanan kabeh proses transisi tumrap demokrasi dadi sawise Franco tilar donya. Ing babagan iki, dheweke ujar: "Kita ora tangi dina esuke minangka negara demokratis, butuh akeh upaya lan akeh renda bobbin. Pungkasane, kanthi Konstitusi, kita entuk kesepakatan kanggo maju ”.

Kajaba iku, panulis Spanyol ana ing Berlin nalika wengi perisakan sing diarani Antifaschistischer Schutzwall — Tembok Perlindungan Antasistis— dening GDR. Kajaba iku, ing ibukutha Jerman dheweke nyekseni alam semesta mungsuh ing kalorone konstruksi paling simbolis saka Perang Dingin, ing Schandmauer utawa Tembok Wirang, kaya sing dibaptis ing sisih kulon.

Inspirasi lan gaya

Sawise ngeculake Curiga Sofia, panulis Iberia ujar manawa dheweke diilhami dening macem-macem penulis nasional lan manca nalika nulis. Ing antarane teks sing diarani yaiku Kolonel Chabert (1832) dening Honoré de Balzac, Garwane Martin Guerre (1941) dening Janet Lewis lan Berta Isla (2017) saka Javier Marias.

Mesthine, Sánchez-Garnica bisa nyampur sawetara karakteristik gaya saka telung novel kasebut. Fitur kasebut bisa dingerteni kanggo akun pihak katelu sing kanthi alami nggabungake kedadeyan sadurunge lan saiki. Asile dadi buku luwih saka nem atus kaca kanthi daya pancing dhumateng para maos saka baris pisanan nganti pungkasan.

Babagan panganggit, Paloma Sánchez-Garnica

Paloma Sánchez-Garnica

Paloma Sánchez-Garnica

Sadurunge resmi dadi panulis, Paloma Sánchez-Garnica (Madrid, 1962) praktek dadi pengacara, amarga dheweke duwe gelar Hukum, Geografi lan Sejarah. Sdebut sastra sampeyan teka ing taun 2006 karo Arcanum gedhe. Banjur ing 2009 wiwit dikenali ing negarane thanks kanggo publikasi sukses saka Angin wetan.

Banjur padha katon Jiwane watu (2010), Tatu sing tatu (2012) lan Sonata kasepen (2014). Pengabdian pasti bakal diwiwiti karo Kenanganku luwih kuwat tinimbang lali sampeyan, pemenang Hadiah Novel Fernando Lara 2016. Amarga alasan iki, penulis nyoba nyiapake kanthi tetep garis ing buku sabanjure: Curiga Sofia.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.