Cara miwiti pakaryan Sir Terry Pratchett

Sir Terry Pratchett

Ora ana penghormatan sing luwih apik kanggo penulis tinimbang karyane diwaca, sanajan panulis kasebut wis menehi dhuwit recehan loro kasebut marang wong sing boatman. Ing sawetara kasus, maca lan maca maneh karyane minangka tugas sing gampang nanging ing liyane kaya maca karya Sir Terry Pratchett dawa lan rumit amarga penggaweane subur lan dawa.

Sir Terry Pratchett minangka panganggit Inggris sing nggumunake jagad lan kaget karo MundoDisco Saga, seri novel sing ngomong babagan jagad sing hebat lan beda karo sing dingerteni saiki, ing endi Dungeons & Dragons lan Tolkien padha menehi tandha paradigma novel hebat.

Makutha Angon, karya anane Pratchett nerusake saga Discworld

Sayange tanggal 12 Maret 2015, Sir Terry Pratchett nilar kita, sawise gelut nglawan Alzheimer, nanging sadurunge nilar kita, dheweke bisa ngrampungake novel paling anyar, Makutha Angon, karya kanthi anumerta sing sukses ing antarane akeh pandhereke sing diduweni Sir Terry Pratchett.

Yen kita uga nggatekake wacan dening wong Spanyol, mula bakal saya rumit publikasi karya kasebut ora rampung nalika diterbitake nanging kanthi cara sing beda karo liyane, mula kahanane saya rumit. Pramila kita pengin nggawe artikel iki nggambarake supaya bisa maca karya Sir Terry Pratchett, ora mung kanggo menehi penghormatan marang panulis nanging uga seneng maca.

Discworld

The Discworld saga utawa uga dikenal minangka jagad disk minangka saga penulis paling misuwur, nanging Sir Terry ora nate nerbitake karya-karya sing ana gandhengane karo Saga lan kadhang kala Aku ganti karo jinis publikasi utawa karya liyane sing adoh banget ngetutake plot diskotik Mundo.

Discworld

Saga sing misuwur diwiwiti karo lakon Werna Sihir diterbitake ing taun 1983. Karya iki ngomong babagan Ricewind, penyihir enom sing ora ana gunane sing ora lulus saka Sekolah Sihir Kahuripan. Saga petualangan Ricewind diikuti karo karya ing ngisor iki: Cahya sing fantastis, Rechicero, Eric, Wektu sing nyenengake lan Negara pungkasan jagad.

Petualangan Ricewind dudu siji-sijine sing nggawe Discworld Saga. Uga ana subsaga Para penyihir, sing kasusun saka koleksi novel ing ngisor iki lan diakhiri karo karya anumerta Sir Terry Pratchett:

  • Ritus sing padha
  • Ilmu sihir
  • Penyihir lelungan
  • Para rawuh saha para Ibu Putri
  • Masquerade
  • Carpe jugulum
  • Wong cilik sing gratis
  • Topi kebak langit
  • Tukang smith mangsa 
  • Makutha Angon

Pengawal! Pengawal?

Serangkaian buku iki nanggepi dunia fantasi nanging genrehe beda banget karo saga Discworld. Wektu iki babagan novel detektif dununge ing kutha Ankh-Morpork sing apik.

penjaga-penjaga

Pengawal! Pengawal? Iki dianggep minangka novel pertama babagan saga iki lan sing paling apik kanggo sing maca pemula, nanging liyane percaya Watch wengi. Kepiye wae, novel kasebut ditutake

  • Pria ing tangan
  • Kaki lendhut
  • Aku milih tenan!
  • Gajah kaping lima
  • Nonton Wengi (utawa Pengawal! Pengawal?)
  • duwur! 
  • tembak.

Dewa Sithik

Iki minangka saga paling lucu lan paling kontemporer yen bisa Sir Terry Pratchett amarga dheweke nyoba nggawe sindiran babagan hubungane jamane antarane kekuwatan lan Greja uga kanggo ngolok-olok agama. Pakaryan kasebut penting critane Gusti Allah Om lan nabine Brutha. Karya iki ngomong babagan omnisme, agama monoteistik sing fiktif nanging bisa dibandhingake karo agama Kristen utawa Islam saiki.

Dewa sing luwih sithik

Crita kasebut nyritakake babagan kedadeyan ing jagad fisik dewa Om ing pundi dheweke ndeleng lan verifikasi manawa sanajan duwe jaringan agama sing hebat, nabi sing jenenge Brutha mung siji-sijine sing percaya tenan marang dheweke. Ing prekara iki, disaranake sampeyan milih edhisi sing paling anyar, wiwit ing terjemahan pisanan ngilangi paragraf tartamtu ing novel asli, kesalahan sing wis didandani.

Pakaryan iki ditindakake Piramida y Pati lan apa mbesuk. Piramida ngomong Pteppic, pangeran enom kerajaan cilik Djelibeibi, mitra saka Mesir Kuna sejarah. Crita iki nyritakake petualangan pangeran enom sing bali menyang desane minangka raja dewa. Nalika tekane, dheweke tabrakan karo para pandhita agamane dhewe-dhewe lan kanthi nggawe piramida tunggal sing ngisolasi kerajaan cilik ing dimensi sing kapisah karo sisih liyane Discworld.

Lan akun saka Pati lan apa mbesuk sampeyan bisa nemokake Kene babar blas ing Castilian. Iki minangka crita cekak sing nduweni tujuan kanggo nerusake saga Lesser Gods, ing kasus iki karo Pati, sawijining keilahian sing asring katon ing karya Sir Terry Pratchett.

Tandha apik

Pakaryan iki ora ana gandhengane karo Discworld, uga kutha utawa jagad, nanging ora mandheg terusake sindiran lan ironi sing ngemot kiamat, antikristus lan ramalan. Ing kasus iki Sir Terry Pratchett duwe kolaborasi Neil Gaiman, pangripta saka Sandman, ing antarane akeh karya liyane.

Bangsa

Nación ora duwe hubungan karo Mundodisco, nanging karo panulis, nanging diterbitake pirang-pirang wulan sawise didiagnosis kena Alzheimer. Ing karya iki, kanthi latar mburi narasi, Sir Terry nyritakake babagan pikirane lan ing nada sing dipikirake lan unik ing karya Sir Terry Pratchett. Novel iki nyritakake babagan Mau, siji-sijine wong sing slamet ing sawijining pulau sawise tsunami ngilangi kabeh tilase urip ing pulau kasebut. Soko sing ora biasa nanging latar mburi sing apik kanggo novel sing apik.

Trilogi Pangentasan Gnome

Saga iki ngandhani critane deso gnome, kutha sing cedhak karo punah, kutha gnom sing ngalami bebaya kasebut mutusake pindhah lan nindakake lelungan sing bakal ditemokake bebaya, balapan liyane lan liyane sing bisa mlaku bareng. Trilogi iki fokus ing jagad pemuda lan amarga iki ora umum disebutake nalika ngomong babagan panulis sanajan ora nyuda kurang saka sagas liyane.

Pangentasan Gnome

Trilogi Johnny Maxwell

Saga utawa trilogi iki uga nduweni pamirsa sing isih enom luwih saka saga sadurunge. Trilogi iki nyritakake petualangan lan urip Johnny Maxwell bocah umur 12 taun dheweke kudu ninggalake kutha nalika wong tuwane pegatan. Johnny Maxwell pungkasane dadi remaja ing endi dheweke urip ing petualangan liyane, nanging sajrone novel bisa dingerteni kepiye tuwuh Johnny Maxwell.

Kesimpulan babagan lelungan iki liwat karya Sir Terry Pratchett

Kaya sing sampeyan ngerteni, Pakaryan Sir Terry Pratchett ora sethithik, nanging kanthi apik bisa narik kawigaten. Mangkene, ing tangan siji, aku wis misahake judhul kanthi tema utawa sagas lan ing sisih liyane uga wis dipesen nalika tanggal terbitan, sanajan iki durung dihormati adhedhasar makna lan pangerten kanggo sing maca, sawijining bab sing sampeyan ngerti luwih penting tinimbang nerbitake buku.

Ing kahanan apa wae, kaya sing dakkandhakake, ora ana upeti sing luwih apik tinimbang maca maneh karya penulis lan Sir Terry Pratchett mesthi mbuktekake yen dheweke pantes nampa pajeg kasebut Kowe ora mikir?

Kanggo ngrampungake lan sing paling kepengin weruh, aku menehi infographic miturut pesanan lan kabeh karya Sir Terry Pratchett, sawijining infographic sing kita matur nuwun kanggo kabeh wong fancave lan utamane Alkar sing apikan nggawe pandhuan iki kanthi umum.

Pandhuan kanggo karya Sir Terry Pratchett


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.