Buku-bukune Laura Gallego: petualangan fantasi lan pemuda

buku dening Laura Gallego

Photography: Donostia Cultura

Lair tanggal 11 Oktober 1977 ing Cuart de Poblet, sawijining kutha ing Valencia, Laura Gallego kalebu salah sawijining panulis literatur bocah lan bocah paling apik negara kita. Kanthi telung buku sastra lan luwih saka 30 karya sing diterbitake, Gallego miwiti karir ing jagad surat wiwit cilik, kanthi 13 karya tulis sing durung nate dingerteni Finis Mundi, karyane sing pertama, menang Bebungah Barco de Vapor taun 1999 sing diselenggarakake karo omah penerbitan SM, sawise dadi salah sawijining buku paling populer ing Laura Gallego. 

Mahasiswa Filsafat Hispanik lan penyayang huruf ing Internet (panulis wis dadi forum penyayang literatur ing taun 2003 lan dadi pangguna aktif ing jejaring sosial), Gallego menehi kerjane karya fantastis ing antarane fiksi ilmiah lan fantasi abad pertengahan nanging kanthi akeh perasaan, beda karo judhul liyane kanthi genre sing padha.

Sanajan Laura Gallego mesthi unggul ing literatur pemuda, bukune anak-anake uga luwih disaranake.

Sampeyan pengin ngerti kabeh buku sing ditulis dening Laura Gallego?

Kabeh bukune Laura Gallego

resistensi

Akhir Donya

rampung mundi

Karya pertama Laura Gallego ditampilake ing macem-macem kompetisi sastra nganti, pungkasane, ing taun 1999 dheweke menang hadiah Barco de Vapor sing diatur dening gedhong penerbitan SM. Titik wiwitan bibliografi sing janjeni sing nyorot buku petualangan iki sing wis sukses sawise diterbitake.

Akhir Donya, ungkapan Latin sing nyebut kiamat lan sing bakal disaranake dening ibu penulis, Marisa García, nyritakake babagan biksu Michel, sing kalebu Orde Cluny. Sawijining protagonis sing, miturut pandhuan saka pertapa Bernardo de Thuringia, arep nylametake manungsa sadurunge tekane kiamat. Siji-sijine cara kanggo nindakake iki yaiku kanthi nggunakake Roh Wektu. Piye carane Temokake telung sumbu sing dununge Wheel of Time. Pakaryan kasebut dipérang dadi telung bagean: Sumbu Saiki, ing taun 997, Sumbu Masa Depan, ing taun 998, sing kedadeyan ing kutha Santiago de Compostela, lan Sumbu Biyen, ing taun 999.

Sagas buku anggitane Laura Gallego

Laura Gallego wis misuwur ing literatur fantasi ing negara kita kanthi judhul, nanging utamane telung sagasipun: Babad menara, Kenangan Idhún lan Sara lan skor.

Babad menara

babad menara

Sawise sukses Finis Mundi, Laura Gallego ganti menyang genre fantasi kanthi trilogi Crónicas de la torre, kalebu papat judhul. Saga sing karaktere ngadhepi kedadeyan epik tanpa nilarake sentimenitas laten ing antarane para protagonis. Srikandi crita yaiku Dana, wanita enom sing urip bareng sedulur-sedulure nanging duwe kemampuan luar biasa sing nggawe dheweke dadi aneh ing kuthane.

Nanging, kabeh bakal owah nalika misterius Suren Guru, mutusake rekrut dheweke kanggo nggawa dheweke menyang Lembah Serigala, Menara kasebut bisa dadi papan sing cocog kanggo nyoba kekuwatan sampeyan. Sawise mlebu, Dana bakal ngancani sampeyan Kai, kanca sing ora katon, nganti mlebu Menara sing bakal diwiwiti latihan karo fenris elf. Nalika plot kasebut terus maju, Menara kasebut katon ndhelikake akeh rahasia sing dicethakake karo Dana kanthi wujud wanita misterius sing jenenge Aonia.

Sajrone buku-buku ing ngisor iki, Dana, saiki Jeng Menara, dadi loro ing antarane tresnane marang Kai lan sihir Menara, sawise ngadhepi Guru sing ngrekrut dheweke. Buku-buku saga kasebut ngemot kertu sing beda-beda (24 total) kanggo dilengkapi nalika diwaca kabeh. Iki minangka volume sing nggawe saga:

Lembah Serigala (2000)

Laknat master (2002)

Telpon wong mati (2003)

Fenris peri (2004)

Sanajan akeh sing nganggep buku pungkasan iki minangka salah sawijining Babad menara saga, Laura Gallego negesake pirang-pirang kesempatan yen Fenris, peri kudu dikira individu saka buku liyane, lan diwaca sadurunge sinau babagan petualangan Dana.

Kenangan Idhun

Kenangan Idhun

Tanpa nglirwakake literatur fantasi, Gallego nuli mlebu ing trilogi anyar, wektu iki diwiwiti ing antarane rong jagad: Idhún lan Bumi sing hebat. Protagonis crita kasebut yaiku Victoria, wanita enom saka Madrid sing nate nglamar jaman cilikan ing panti asuhan sing dikelola Allegra d'Ascolli, tukang sihir sing mlayu saka jagad Idhún, ing ngendi Ashran, Necromancer saiki nguwasani, sing nggabungake kekuwatan saka enem ras ing jagad iki karo makhluk semi-ilahi: unicorn, naga lan sheks, uga dikenal minangka ula sing duwe swiwi.

Sawise ngerti manawa dheweke pancen unicorn, Victoria gabung karo dheweke Jack, naga pungkasan, lan wong Kristen, shek, sing urip bareng dheweke ing panti asuhan. Sanajan ana ing buku pisanan sing luwih sentimental, Kenangan Idhún nyritakake petualangan saka telung protagonis kasebut supaya bisa ngasilake perdamaian lan keseimbangan ing jagad Idhún.

Volume Kenangan Idhún sing kaping pisanan diowahi dadi novel grafis ing taun 2009. Iki minangka judhul sing beda-beda sing nggawe trilogi:

Resistensi (2004)

Triad(2005)

Pantheon (2006)

Sara lan skor

sara lan wong sing ngetung

Ing saga iki, Laura Gallego ganti jinis apa wae, totoan feminisme ing sawijining institusi. Sara, sawijining wanita enom sing wis bosen karo konvensi, usul gawe tim sepak bola wanita sing tandhing karo sing lanang. Sajrone saga, kita nyekseni evolusi "scorers" iki, tantangan lan crita tresnane. Iki judhul sing beda:

Nggawe tim (2009)

Bocah-bocah wadon dadi prajurit (2009)

Skor paling apik ing liga (2009)

Soccer lan katresnan ora kompatibel (2010)

Pencetak gol ora nyerah (2010)

Gol pungkasan (2010)

Buku liyane dening Laura Gallego

Saliyane Finis Mundi lan telung sagas, Laura Gallego uga nerbitake buku lan crita ing ngisor iki:

  1. Tukang pos ngimpi.
  2. Bali menyang pulau putih.
  3. Putri Tara.
  4. Legenda Raja Ngembara.
  5. Mandrake.
  6. Ana ing endi Alba?.
  7. Putri ing wengi.
  8. Suwiwine geni.
  9. Pengumpul jam tangan sing luar biasa.
  10. Permaisuri ethereal.
  11. Wit-witane padha nembang.
    Pemenang Hadiah Nasional Sastra Anak lan Muda 2012
  12. Ing: Sesuk isih: Rolas dystopias kanggo abad kaping XNUMX. 
  13. Buku Warta.

Apa buku favorit sampeyan dening Laura Gallego?

Lan sampeyan buku muda disenengi?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Joaquin ngandika

    Matur nuwun kanggo menehi judhul bukune Laura Gallego García, lan sawetara informasi dihargai kanggo karya-karya sing aku ora ngerti. Buku favoritku? Luwih saka mung siji, yaiku Kenangan Idhún saga, nalika semana dakgayuh, saiki sawise limalas taun, aku maca maneh, aku meh ora kelingan, saiki aku bakal miwiti maca Pantheon, nomer telu bagean Aku kudu ngakoni manawa ing sajroning uripku aku wis maca akeh fantasi, lan aku mikir yen bebarengan karo trilogi "The Lord of the Rings", aku durung nate kepincut karo crita kasebut. Matur nuwun kanthi sanget Laura, amarga nggawe jagad kaya Idhún lan karakter kaya Victoria. Lan kanthi tembung-tembung kasebut, sing aku ora ngerti manawa bakal tekan Laura, aku pamit lan aku arep nyelehake aku maneh ing Idhún!

  2.   Julua Lazaro Liceras ngandika

    Aku ngrampungake "Lilin loro kanggo setan" ... aku seneng lan aku kaget yen dheweke ngobrol babagan virus lan pandemi ..., topik sing kaya saiki, sayang ... aku ngarep-arep maca liyane buku dening penulis iki