Bukune Javier Cercas

Javier Pagar

Javier Pagar

Saben dina, akeh pangguna Internet sing takon babagan "buku Javier Cercas", lan asil utamane yaiku Prajurit Salamis (2001). Novel iki minangka nomer papat sing diwenehake penulis, lan tanggung jawab kanggo ningkatake karir. Kanthi kasebut, dheweke entuk pangenalan kritik sastra, lan menehi komentar sing apik banget. Ing babagan iki, Mario Vargas Llosa ujar: "salah sawijining novel hebat ing jaman saiki."

Panulis wis ditondoi kanthi nangani narasi sing mantep ing novel-novel kasebut ing endi dheweke bisa nyampur sejarah karo fiksi. Sanajan nampilake karya pertamane ing taun 1987, pengakuane durung teka nganti wiwitan abad kaping XNUMX.. Perlu dielingake yen sajrone wektu sing suwe ing bayang-bayang, kanca gedhe percaya tenan marang dheweke. Ora liya lan ora kalah karo panulis Chili Roberto Bolaño, sing negesake manawa Javier pancen duwe bakat. Dina iki paningkatan penulis Spanyol wis dadi bukti sing dipercaya manawa Bolaño ora salah.

Sawetara data biografi Javier Cercas

Bocah cilik lan pasinaon

Panulis lair dina Senen, 16 April 1962 ing kutha cilik Ibahernando ing provinsi Cáceres (Extremadura). Dheweke dibaptis dadi José Javier Cercas Mena. Dheweke urip 48 wulan pertama ing kutha asale, banjur klompok kulawargane pindhah menyang Gerona. Sanajan adoh, Cercas ora kelangan hubungane karo papan asale, nanging ngunjungi ing pirang-pirang acara nalika mudha kanggo plancongan.

Wiwit cilik, dheweke wis kepinteran ing bidang sastra, sing ndadekake dheweke sinau Filologi Hispanik ing Universitas Otonomi Barcelona. Sawise entuk gelar ing taun 1985, dheweke milih doktor ing cabang sing padha ing Universitas Barcelona, ​​sing entuk pirang-pirang taun mengko.

Karya sastra lan wiwitan

Ing taun 1989 dheweke wiwit dadi guru ing Universitas Gerona, mulang kelas sastra Spanyol. Nalika semana, panulis wis nampilake rong karya pertama, Mobile (1987) lan Nyewo (1989). Saliyane makarya minangka pendhidhik lan panulis, Javier Cercas wis nulis sawetara artikel lan ulasan kanggo koran sing beda. Wiwit saiki nganti saiki, dheweke wis menehi sumbangan kanggo pers Catalan, uga sawetara publikasi kanggo koran kasebut El Pais.

Sawise sukses novel kaping papat, Prajurit Salamis (2001), panulis wis nerbitake 6 judhul tambahan. Iki kalebu: Kacepetan cahya (2005), Ukum wates kasebut (2012) Ing impostor (2014) y Terra Alta (2019). Karo dheweke njaga prestise lan reputasi sing apik ing ngarepe para sing maca, uga pangakuan kanggo macem-macem profesor. Diperkirakan ing taun 2021 dheweke bakal nampilake makarya nomer 11, sing bakal dijenengi: Kamardikan.

Buku dening Javier Cercas

Prajurit Salamis (2001)

Iki minangka novel kaping 4 sing diterbitake panulis, sing dianugerahi pangenalan ing Spanyol lan jagad iki, diterjemahake menyang luwih saka 20 basa. Ing taun-taun awal, dheweke bisa adol luwih saka 1 yuta salinan, sing ngidini novelis nyedhiyakake awake dhewe khusus kanggo nulis. Kajaba iku, karya kasebut diadaptasi dening David Trueba kanggo film lan diwiwiti ing taun 2003.

Sinopsis

Prajurit Salamis minangka novel kesaksian sing sejarahe ngobrol karo fiksi. Iki disetel ing wulan pungkasan Perang Sipil Spanyol (1939) lan nampilake Falangist Rafael Sánchez Mazas minangka paraga utama. Drama kasebut nyritakake babagan sawetara tentara republik sing tindak menyang wates kanggo golek pembuangan, njupuk sawetara tahanan Francoist; Sánchez Maza bisa lolos saka pembantaian kasebut. Nalika dheweke mlayu, dheweke dicegat karo prajurit, lan nudhungi bedhil menyang dheweke, lan sawise ndeleng dheweke, nylametake nyawane.

Crita kasebut diterusake 60 taun mengko, nalika panulis frustasi —Javier Cercas—, sengaja, ngerti crita kasebut. Amarga kepincut lan kepincut, dheweke wiwit nyelidiki kanthi jero kasus kasebut, nemokake macem-macem sing ora dingerteni kanggo dirampungake. Karakter kayata Roberto Bolaño melu ing petualangan kasebut, sing nyengkuyung Cercas kanggo nggoleki prajurit sing welas asih karo Sánchez Maza. Sadawane dalan kanggo nemokake sebab "tumindak welas asih", garis demi garis mbukak crita sing kebak emosi frenetik sing bakal duwe jawaban sing luar biasa, utawa, bisa uga ora dikarepake.

Sawetara penghargaan sing ditampa:

  • Penghargaan Narasi Salambó
  • Award Cálamo 2001 (Book of the Year)
  • Penghargaan Kutha Barcelona

Anatomi seketika (2009)

Iki minangka babad sing nggambarake kedadeyan 23F - kudeta sing frustasi ing Spanyol ing taun 1981—. Iki dianggep minangka buku sing unik lan apik banget. Sawise diselidiki kanthi lengkap dening Cercas, dheweke nggawe kesimpulan yen akun fiktif ora bakal ngurmati kedadeyan kasebut. Panulis fokus kanggo nuduhake kronologi kedadeyan kasebut lan nyritakake sebab-sebab sing ana.

Argumentasi

Kaya sing diandharake, sawetara sejarah ing Spanyol dielingake, kedadeyan sing penting banget nalika awan 23F, nalika ana klompok mlebu Kongres Wakil. Panulis nggawe referensi khusus babagan posisi Presiden Adolfo Suárez, sing tetep isih ing kursine nalika proyektil kudeta padha kumandhang ing amfiteater.

Ing wektu sing padha, Kapten Jenderal Gutiérrez Mellado —Presiden Vise— lan Santiago Carrillo —Sekretaris Jenderal— njaga jabatan sing padha karo presiden, tetep ora obah nalika anggota parlementer liyane kepengin njaluk ngungsi. Tanpa rinci babagan rincian, babad iki kanthi tliti nggawa pamaca menyang momen kudeta sing tepat lan pengaruhe ing sejarah Spanyol.

Raja bayangan (2017)

Iki novel penulis kaping 9. Ing kono, Cercas maneh milih njaga gaya narasi klasik lan nggunakake Perang Sipil Spanyol minangka wektu sing disetel. Wektu iki, panganggit mutusake arep crita babagan Manuel Mena - simbah simbah ibu, - sing umur 17 taun gabung karo jabatane Franco. Ngerti umum manawa para leluhur Cercas minangka Falangis, sawijining kapercayan politik sing beda karo dheweke. Amarga alasan iki, nulis babagan drama iki minangka tantangan kanggo panulis lan sekaligus rekonsiliasi karo biyen.

Argumentasi

Cercas — sing dadi narator ing novel- nggambarake Manuel Mena, sawijining bandha sing gabung karo pasukan unit serangan Francoist. Wong enom kasebut tatu banget ing Perang Ebro, sawise ngentekake rong taun kanggo nglawan prekara kasebut. Crita sing dicritakake dening panulis kebak emosi, humor lan tumindak. Perlu dielingake manawa panulis dhewe nganggep karya iki minangka: "pungkasan sejatine plot Prajurit Salamis".


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.