75 taun sawise Perang Stalingrad. Sawetara buku babagan dheweke

Dina iki 2 kanggo Februari wis kawujud 75 taun wiwit Perang Stalingrad rampung. Lan kanggo kita sing seneng banget Perang Donya II, pengepungan lan gelut ing kutha kasebut Volga Iki minangka salah sawijining episode sing paling penting kanggo periode Kemanusiaan yaiku kontes kasebut.

Kanggo aku khusus, iku istimewa amarga, kanggo nyathet salah sawijining novel, aku kepengin maca sawetara perkara. Wis cukup kanggo aku Perang Stalingraddening novelis lan sejarawan William Craig. Nanging tanpa mangu, iku kalebu Anthony Beevor mbok sing paling misuwur. Dina iki aku ndeleng judhul liyane minangka wakil saka Zaitsev, penembak jitu sing paling misuwur ing Stalingrad, utawa sing ana ing marsekal Jerman Von Paulus. Patut dadi a pajeg lan memori ing dina sing mbebayani.

Stalingrad (dina iki Volgograd) yaiku lan bakal padha karo salah sawijine Perang paling misuwur lan nemtokake ing Perang Dunia II. Bisa uga ana sing Kurk, ing Juli 1943, perang kontes paling gedhe, mesthi ditandhani tandha perang. Kanthi ewonan crita lan protagonis, sejarawan ora bakal mandheg nyritakake lan latar mburi fiksi bakal terus tanpa wates.

El bioskop perang Dheweke wis nampilake gambar ing pirang-pirang kesempatan, nanging aku isih duwe sawetara sing paling misuwur: Mungsuh ing Gerbang (2001)saka Prancis Jean-Jacques Annaud. Dibintangi Joseph Fiennes, Jude Law, Ed Harris lan Rachel Weisz, nyritakake fiksi konfrontasi ing antarane penembak jitu Vasili Záitsev lan Erwin König. Y Stalingrad, film banget hard saka 1993, produksi bareng Jerman lan Swedia, sing nyritakake crita klompok prajurit Jerman lan dina-dina pungkasane elek banget ing kutha kasebut.

Dhokter saka Stalingrad - Heinz G. Konsalik

Crita diwiwiti wis ing 1943. Sawise dikalahake Stalingrad, dokter militer Fritz bohler dijupuk dening Rusia bebarengan karo atusan tentara lan dheweke dikirim menyang kemah pakunjaran. Wiwit taun 1949, Böhler lan kanca-kancané isih nyoba slamet saka kurungan. Nanging nalika salah sawijining tahanan Jerman ngalami serangan apendisitis, Böhler mutusake risiko operasi, sing bakal luwih rumit.

Huruf pungkasan de Stalingrad - anonim

En 1954 diterbitake ing Alemania buku iki sing nglumpukake ing pecahan saka 39 huruf sing ditulis lan dikirim dening militer Jerman ing dina pungkasan perang. Miturut penerbit buku kasebut, pihak berwenang Nazi nyita pitung tas surat pungkasan sing bisa diangkut. Isine diteliti lan disensor lan surat kasebut ora nate tekan alamat.

Nanging pirang-pirang taun kepungkur, dheweke muncul maneh ing Arsip militer Potsdam lan dijupuk kanggo diterbitake. Nanging pranyata beda, dudu barang palsu, nanging dudu dokumen sing asli. Nanging, minangka pepenget luwih saka apa sing bisa uga "sejatine" saka Perang Stalingrad.

Stalingrad lan aku - Friedrich Von Paulus

Iki minangka kenangan ing Komandan lan Marsekal Von Paulus, dadi komandan Tentara Genep Jerman, sing pungkasane nyerahake pasukane sing rusak ing Stalingrad. Babagan a crita mirunggan sing menehi wangsulan saka perspektif istimewa babagan kedadeyan kasebut. Lan iku dokumen sejarah tangan pertama lan dhasar, nanging uga akun unik saka urip pribadi lan militer, lan sing paling penting, kahanan sing menehi tandha sajrone wulan sing ditemtokake.

Memoir Sniper ing Stalingrad - Vasily Zaitsev

Vassili Zaitsev yaiku a Pamburu Ural kanthi tujuan sing salah lan dheweke nduduhake iki ing Pertempuran Stalingrad, ing tembunge dhewe, "dheweke tiwas 242 wong Jerman, kalebu luwih saka sepuluh penembake mungsuh ”. Buku iki minangka akun pribadi saka pengalamane ing perang, beda banget karo sing ditampilake ing film Annaud ”. Karo crita Von Paulus, crita saka pihak liyane, sing menang, nanging uga dadi saksi kejahatan sing dianggep minangka perang paling getih ing Perang Dunia II.

Perang Stalingrad - William crag

Mungsuh ing Gerbang Dheweke ngombe bagean lan acara sing diceritakake ing buku Craig iki. Minangka puncak saka kerja keras sing kalebu limang taun riset, sajrone penulis ngliwati negara-negara sing melu, sinau dokumen, lan wawancara karo akeh slamet. Asil nuduhake kita lkanggo pasuryan sing paling akeh para protagonis lan mosaik kedadeyan nyata lan karakter saka tragedi gedhe sing dialami.

Stalingrad - Anthony Beevor

Bisa uga buku sing paling misuwur utawa kondhang. Karya Beevor dipuji dening spesialis sejarah lan dadi laris internasional Beevor ditindakake a diselidiki pepek ing arsip Rusia lan Jerman, ngeterake surat saka prajurit lan kesaksian sing ora dingerteni. Dheweke uga nginterogasi wong sing slamet saka loro-lorone kanggo mbentuk maneh pengalaman umum sing jelas dening kabeh protagonis.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)