Buku literatur Amerika Latin paling apik

buku literatur Amerika Latin paling apik

Sastra Amerika Latin mesthi makili aspek huruf sing gaib lan aneh. Ditetepake umume dening apa sing diarani "ledakan Amerika Latin" ing taun 60an sing nemokake duta utamane ing realisme magis, sisih liya kolam ditemokake ing buku literatur Amerika Latin paling apik kanggo wakil sing paling apik nalika nemokake crita babagan masarakat sing ilang, karakter unik lan kritik politik.

Puluh puluh tresna puisi lan lagu nekat, dening Pablo Neruda

Gabriel García Márquez ujar manawa dheweke yaiku «pujangga paling gedhe ing abad rong puloh«, Lan suwe-suwe, kita yakin manawa ora kliru. Lair ing Chili, Neruda nerbitake puisi cinta Puluh iki lan lagu nekat kanthi mung 19 taun nggunakake ayat Alexandria kanthi sampurna lan ngemot visi katresnan, pati utawa alam ing ayat. Kanggo salawas-lawase tetep dadi lirik lan urip sing kejang ing 1963 Hadiah Nobel ing Sastra.

Pedro Páramo, dening Juan Rulfo

Sale Pedro Paramo
Pedro Paramo
Ora ana review

Sawise diterbitake serangkaian crita pisanan sing diarani El llanero en llamas, Meksiko Juan Rulfo mbantu mbentuk dhasar realisme gaib amarga novel pertama sing diterbitake taun 1955. Dumunung ing Comala, sawijining kutha ing negara bagian Colima, ing Meksiko, Pedro Páramo nanggapi jeneng bapakne sing tekane Juan Preciado nggoleki papan sing sepi banget. Salah sawijining buku Amerika Latin sing laris ing sejarah yaiku, sabanjure, babad jaman, yaiku pirang-pirang taun sawise Revolusi Meksiko.

Seratus Taun Kesepian, dening Gabriel García Márquez

Diilhami dening karya Rulfo, Gabo wiwit munggah kreatif ing taun 50-an sing bakal dadi puncak terbitan (lan sukses) ing taun 1967 saka Seratus Taun Kesepian, Bisa uga karya Amerika Latin paling pengaruh ing abad kaping-XNUMX. Rangka bawana kaya Amerika Selatan dijupuk liwat cap magis Macondo, sawijining kutha Kolombia kulawarga Buendía lan generasi sing beda-beda nyritakake babagan semangat, dominasi lan transisi sing nemtokake salah sawijining novel sastra universal sing paling kuat.

Omah Roh, dening Isabel Allende

Sale Omah Arwah ...
Omah Arwah ...
Ora ana review

Diterbitake ing taun 1982, Novel pertama Isabel Allende, panulis sing hijrah saka Chili asli nalika diktator getih, dadi buku terlaris lan nalika adaptasi film dirilis ing taun 1994. Crita kasebut, sing nggabungake unsur nyata lan liyane sing khayalan minangka realisme magis, urip lan kacilakan saka patang generasi kulawarga Trueba ing jaman kerusuhan Chili pasca kolonial. Karakter sing prediksi, pengkhianatan lan romantine negesake Chili sing dicoba panulis kanggo akeh karya.

Kratoning jagad iki, dening Alejo Carpentier

Sawise pirang-pirang taun ing Eropa, Carpentier nyedhiyakake ransel pengaruh surealisme sing diluncurake nalika tekan Kuba asale lan upacara voodoo ing Haiti sing cedhak menehi inspirasi kanggo eksistensi nyata-apik, konsep sing sanajan padha karo realisme gaib, beda. Bukti iki crita sing diceritakake ing Kerajaan Dunia iki, crita sing diwiwiti ing Haiti kolonial sing katon liwat mripate budak Ti Noél lan kasunyatan ing endi interlingle sing ora dikarepake lan supranatural karo urip saben dinane sing ora adil. .

Hopscotch, dening Julio Cortázar

Sale Rayuela
Rayuela
Ora ana review

Dianggep akeh minangka «antinovel«, Utawa« contranovela »miturut Cortázar dhewe, Hopscotch mindhah game kanak-kanak lawas menyang kaca ing buku sihir, katresnan lan sing beda-beda nggawe kabeh hipnosis. Nalika nemtokake plot Hopscotch (meh) mokal struktur sing khas lan gaya serbaguna, salah sawijining novel surealis pertama ing literatur Argentina, ngetutake jejak Horacio Oliveira liwat kosmos sing bakal diliputi Cortázar kanthi judhul Mandala. Gagasan kasebut mesthi diluncurake kanggo maca senjata.

Pesta wedhus, dening Mario Vargas Llosa

Sale Pesta wedhus ...
Pesta wedhus ...
Ora ana review

Sanajan panulis Peru-Spanyol duwe luwih saka rong puluh karya berkualitas tinggi, La fiesta del chivo tahan amarga sifat eksplisit lan asil karya penulis sing apik nalika ngenalake kita menyang salah sawijining episode politik paling peteng ing Amerika Latin: kediktatoran Rafael Leónidas Trujillo ing Republik Dominika. Terpisah dadi telung crita lan loro sudut pandang sing beda, novel sing diterbitake ing taun 2000 iki mengaruhi pengaruh dominasi karo pria sing dibuwang hiu, bocah-bocah wadon sing dibayangi kekuwatan utawa ngelak dendam sawise konspirasi rajapati rampung ing 1961.

Kaya banyu kanggo coklat, dening Laura Esquivel

Nalika realisme gaib kayane wis mutasi dadi arus anyar, Laura Esquivel Meksiko teka nggawa buku sing sukses nggunakake bahan sing paling apik kanggo nggawe katresnan ing jagad: Crita katresnan sing mokal, protagonis sing dipandu dening juru masak kulawarga lan Meksiko tradisional lan revolusioner ing ngendi fantasi lan kasunyatan urip padha. Cukup sukses.

Urip cekak Óscar Wao, dening Junot Díaz

Saindhenging abad kaping 2007, akeh karya Amerika Latin sing paling apik teka saka Amerika Serikat kanggo madhangi kasunyatan realita diaspora. Conto paling apik yaiku panganggit Junot Díaz lan bukune The Wonderful Brief Life of Óscar Wao, sing nyritakake babagan kulawarga kulawarga Dominika sing diadegake ing New Jersey lan, utamane, bocah enom sing ora dikarepake bocah-bocah wadon lan musim panas ing Santo Domingo dheweke minangka wahyu sing jahat. Diterbitake ing taun XNUMX, buku kasebut menang Hadiah Pulitzer lan dinobatkan dadi nomer 1 ing The New York Times suwene pirang-pirang minggu.

2666, dening Roberto Bolaño

2666
2666
Ora ana review

Sawise matine panulis Chili Roberto Bolaño ing taun 2003, novel sing dipérang dadi lima cicilan direncanakake minangka mata pencaharian kanggo kulawarga penulis. Pungkasane, kabeh diterbitake ing sawijining buku ing kutha fiksi Santa Teresa, sing bisa uga ditulis Kutha Juarez. Serikat amarga mateni macem-macem wanita, 2666, kaya karya liyane kayata Detectives Savage, sing diladeni ngowahi penulis dadi legenda lan konfirmasi pangowahan sawetara huruf Hispanik kanthi kahanan sih-rahmat.

Apa buku literatur Amerika Latin sing paling apik kanggo sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

10 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Oscar Hernandez ngandika

    Mung klarifikasi cilik, "Plain Burning" dudu "The Llanero ..."

  2.   Maria scott ngandika

    Aku seneng duwe informasi luwih lengkap babagan tuku buku ing Phoenix Arizona

  3.   Luis ngandika

    Hai Maria Scott. Sampeyan bisa tuku buku kanthi amazon, ing kana sampeyan bakal nemokake sawetara panulis Amerika Latin ing Inggris utawa Spanyol. Salam.

  4.   Scott Bennett ngandika

    Matur nuwun kanggo nuduhake dhaptar. Pablo Neruda menang Hadiah Nobel kanggo Sastra ing taun 1971, dudu 1963.

  5.   monserrat liyane ngandika

    Octavio Paz, Carlos Fuentes lan Galeano ilang… ..

  6.   Julius Gallegos ngandika

    «Obrolan ing Katedral» dening Mario Vargas Llosa….

  7.   Em ngandika

    Sampeyan wis kangen tanduran jeruk jeruk lan buku Galeano

  8.   Martha Palacios ngandika

    Rekomendasi sing apik banget! Aku bakal nambah novel sing bubar diterbitake: "Mung ambungan sing bakal nutupi cangkem kita" dening panulis Argentina Hernán Sánchez Barros. Fiksi sejarah sing pancen luar biasa.

  9.   adoh7mx ngandika

    Ora ana sing asalé saka Octavio Paz utawa Carlos Fuentes?

  10.   Daniel ngandika

    Ora masuk akal manawa Junot Díaz sing nulis nganggo basa Inggris katon ing dhaptar kasebut lan ora ana wong Brasil, Haiti, lsp. Amerika Latin meh dadi definisi linguistik: Spanyol, Prancis, Portugis saka Amerika. Dadi putra saka Dominika utawa Brasil ora ndadekake sampeyan dadi Amerika Latin.