Buku horor paling apik

Kutipan Edgar Allan Poe.

Kutipan Edgar Allan Poe.

Nyritakake babagan buku horor sing paling apik bisa dadi cukup apik, utamane amarga beban subyektif sing gedhe banget sing ditindakake perusahaan iki. Nanging, keadilan bakal digoleki adhedhasar karya para hebat. Saiki, horor minangka subgenre narasi fiksi sing dadi populer sawise romantisme. Kahanan kasebut amarga prospek literatur sing realistis sajrone abad kaping sangalas. Yaiku jaman revolusi industri, uga jinis kapitalisme sing ora bisa dikendhaleni. Tanggepan seni nyebabake lair maneh fantasi, subyektif lan karukunan.

Sajrone arus kasebut, pena validitas sing ora bisa dilalekake katon kayata Mary Shelley, Edgar Allan Poe utawa Bram Stoker, antara liya-liyane. Katelu penulis kasebut milih milih wilayah sing paling peteng ing jiwa. Pilihane nyebabake nggawe jagad paling peteng sing dikepengini dening pikiran manungsa. Ing papan sing surem iki sawetara paraga sing paling misuwur saiki dikatutake.

Apa kualitas buku paling apik sing diduweni?

Kaya sing dikandhani, nggawe dhaptar "buku sing paling apik ing…", dhewe, minangka pitakonan sing subyektif lan malah bisa dianggep bangga. Nanging, judhul sing paling disenengi masarakat lan kritikus ing genre horor duwe sipat umum sing ndadekake dheweke abadi. Antarane:

"Kelayakan" supranatural

Utas narasi lan sumber daya sing digunakake dening pangarang horor gedhe ngasilake pangowahan saka pamaca ing pamaca. Yaiku, prekara supranatural - sanajan ana spekulatif - pungkasane "meyakinkan" sing maca sejatine liwat postulat fiksi ilmiah.

Swasana peteng

Setelan Gothic utawa Victoria minangka elemen utama kanggo nuwuhake sensasi lan nggandhengake panampil. Sing kaping pirang-pirang diowahi dadi saksi garis depan, lan uga minangka komplain saka acara sing dicritakake. Nalika ing crita kaya Gangguandening Stephen King, swasanane dudu Gothic utawa Victorian kanggo yen, protagonis (panulis) nggunakake lingkungan kasebut ing teks.

Topik sing ana gandhengane karo sipate manungsa

Karakter ing buku horor paling apik - sanajan katon sepisanan - pancen duwe motif asal usule manungsa. Mula, sing maca bisa ngrasakake empati marang para paraga utama. Salah sawijining conto sing paling penting yaiku monster Frankenstein, sing tegese ngurmati urip lan nggambarake masalah kayata kasepen utawa moralitas ilmiah.

Kajaba, ing Dracula Bram Stoker (panulis) nggoleki masalah sing ana gandhengane karo seksualitas, peran wanita ing masarakat Victoria, lan crita rakyat. Banjur, paraga dianggep kanthi cara sing eksistensi ora mokal "ing kasunyatan." Ing ngisor iki ana mupangat para penulis jinis utama: nggawe para pamiarsa nganggep yen gaib "ana ing antarane kita."

Klasik literatur horor sing hebat

Frankenstein utawa Prometheus modern (1818), dening Mary Shelley

Frankenstein.

Frankenstein.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Frankenstein

Sajrone taun 1880-an, panulis saka Mary shelley (1797 - 1851) babagan Frankenstein ditakoni. Kaya biasane sadurunge abad kaping 1792, bojone Percy B. Shelley (1822 - XNUMX) meh entuk kredit. Sanajan saiki, durung ana sangsi babagan iki, nanging isih ana pemahaman sing ora adil tumrap wanita sing dadi panulis profesional.

Inggih Dheweke nyedhiyakake bagean gedhe saka lirik kanggo nyunting lan ningkatake karya garwane, kajaba ngrampungake karya penting liyane. Antarane, Valperga (1823) lan Wong pungkasan (1828). Mesthi wae, bukune sing paling penting yaiku sing dibintangi "makhluk" (Frankenstein) amarga wis dianggep - ora liya lan ora kalah - judhul fiksi ilmiah pertama ing kabeh sejarah.

Sinopsis

Víctor Frankenstein minangka ilmuwan enom sing kepengin banget ngerteni ilmu, amarga ambisi sing gedhe banget ndadekake dheweke bisa ngluwihi wates etika lan moral.. Nganti apa dheweke kepengin banget nggawe urip saka mayit. Kanggo tujuan iki, klumpukake macem-macem bagian mayit sing beda-beda kanggo nggawe monster aneh ing dhuwur 2,44 meter, sing diuripake maneh saka energi listrik.

Sukses ilmuwan kasebut pungkasane dadi kutukane. Nggih Ciptane ditolak dening kabeh manungsa sing ditemokake ing lakune. Akibate, makhluk gedhe kasebut mulai mateni kabeh wong sing cedhak karo Victor. Mung kanca sing bisa nenangake monster kasebut, nanging ilmuwan kasebut nolak lan mungkasi kemungkinan rampung kanthi tentrem.

Kucing ireng (1843), dening Edgar Allan Poe

Kucing ireng.

Kucing ireng.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Ora ditemokake produk

Narator diwiwiti kanthi ujar manawa dheweke ora edan. Sanajan dheweke rumangsa meh seda ing dina iku amarga dheweke kudu nyenengake nyawane amarga tumindak sing medeni lan ngrusak. Kanggo nerangake, dheweke bakal nyritakake kedadeyan kasebut kanthi cara sing ora tertib. Diwiwiti kanthi nggambarake awake dhewe minangka bocah sing lucu lan apikan tumrap kewan, utamane kucing ireng sing jenenge Pluto.

Mesthine, kucing kasebut bakal dadi kendaraan kanggo entitas setan. Mangkono, protagonis nggawe "penyakit" sing nyebabake dheweke tumindak ora stabil lan agresif (nubruk bojone, mencolot mripat kucing nganggo cukur, dadi mabuk) ... Pungkasane, wong iki ilang kabeh lan nalika garwane nggunakake kucing ireng liyane, protagonis "lara" maneh.

Dracula (1897), dening Bram Stoker

Dracula

Dracula

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Dracula

Penting, manawa penulis ditulis adhedhasar legenda lan mitos populer sing ana gandhengane karo vampir saka Eropa Wétan. Narator epistolary buku kasebut yaiku saudagar Jonathan Harker, sing dicekel karo Count hipnosis Dracula nalika nindakake bisnis ing wilayah Tranifornia.

Mengko, earl teka ing London kanggo ngilangi rasa ngelak getih lan nggedhekake harem. Ing kana, bangsawan Lucy Westenra tiba ing apathy sing aneh lan duwe loro tandha irisan cilik ing gulu. Amarga alasan iki, dhokter (Seward) njaluk dhukungan saka Profesor Van Helsing sing misuwur, spesialis ing kahanan langka. Wiwit wektu kasebut, perjuangan getih diluncurake ing antarane sing apik lan sing ala sing bisa nyoba tekad kabeh sing melu.

Buku horor sing kudu ditemokake wiwit paruh kaping loro ing abad kaping XNUMX

Wawancara karo vampir (1976), dening Anne Rice

Wawancara karo vampir.

Wawancara karo vampir.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Wawancara karo vampir

Judhul iki minangka sing pertama ing seri kasebut Buku Harian Vampir dening Ann Rice. Iki nyritakake transformasi pemuda sing apes saka New Orleans dadi makhluk sing dikutuk dadi peteng. Immortality iki diiringi getun saka protagonis amarga kabeh pati sing ditindakake lan rasa tresna marang salah sawijining korban.

Gangguan (1987), dening Stephen King

Kasengsaran.

Kasengsaran.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Gangguan

Mung "master teror" sing bisa nggawe dongeng bengkong lan kepengin banget. Protagonis yaiku panulis sing ngalami kacilakan lan ana ing sangisoré perawat kasar kanthi prilaku aneh (pendhudhuk kabin terpencil). Nanging nyatane, dheweke pancen ora sopan, mula panulis kudu uwal lan gelut nyawane sanajan sikile rusak.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)