Buku Elvira Sastre

Taun kepungkur iki, ing web wis ana peningkatan telusuran kanggo "Elvira Sastre Libros". Lan iki ora nggumunake, amarga wanita Spanyol enom iki, sing umure mung 29 taun, yaiku pujangga, panulis, filologi lan penerjemah. Dheweke wis sukses nerbitake macem-macem koleksi puisi lan dianugerahi Hadiah Pustaka Brief 2019 sawise menehi novel pertama: Dina tanpa sampeyan (2019).

Sastre dianggep minangka salah sawijining panulis sing paling misuwur ing generasine, kanthi nasional lan internasional. Antarane pengakuane paling anyar, ing majalah Forbes (ing edhisi 2019) kalebu ing "Satus paling kreatif", daptar acara eksklusif sing mung nduweni talenta sing paling luar biasa ing donya.

Ringkesan ringkes babagan urip Elvira Sastre

Ing musim panas 1992, kutha Segovia ing Spanyol nyumurupi Elvira Sastre Sanz. Thanks kanggo bapake, wektu kanak-kanak ngliwati buku; dheweke nyengkuyung supaya seneng maca wiwit cilik. Sampel iki yaiku mung umur 12 taun, dheweke bisa nulis komposisi puisi kaping pisanan. Telung sumber banjur, wanita enom nggawe blog Relocos lan Kenangan (isih aktif).

Pengakuan kaping pisanan sing ditampa amarga pena yaiku Hadiah Puisi Emiliano Barral, sing dianugerahi crita cekak Kangen. Pirang-pirang taun mengko, dheweke kesah menyang Madrid kanggo entuk gelar universitas ing bidang Studi Inggris. Podo karo kariré, uripe dadi pujangga wiwit saya rame ing ibukutha Spanyol. Iki ngidini dheweke nggosok pundhak karo kepribadian sing misuwur ing babagan serat, malah teka kanggo nuduhake platform.

Karya sastra

Ing 2013, Sastre nerbitake karya puisi kaping pisanan, sing diarani Patang puluh telu cara kanggo ngeculake rambut. Prolog karya kasebut ditulis dening panulis Benjamin Prado. Pirang wulan mengko, omah penerbitan Valparaíso Ediciones ditugasake ngluncurake koleksi geguritan nomer loro, Bulwark (2014). Karya iki isih tetep ing posisi paling dhuwur ing buku puisi laris ing Spanyol, lan uga ditampa ing Amerika Latin.

Posisi Elvira Sastre sabanjure yaiku Ora nari maneh (2015), kompilasi saka rong buku pertamane kanthi kalebu sawetara puisi anyar. Nalika semana, dheweke ngrampungake kursus khusus ing Terjemahan Sastra (Universitas Complutense Madrid), nguatake awake dhewe dadi penerjemah kanggo nggawe transkripsi pertama ing lapangan. Sawetara buku sing wis diterjemahake yaiku:

  • Bocah-bocah Bob Dylan (Gordon E. McNeer)
  • Puisi Katresnan (Oscar Wilde)
  • Sambungan sing ora logis (John Corey Whaley)

Prodhuksi sastrane diterusake kanthi rong koleksi geguritan: Kesepian awak sing wis biasa karo tatune (2015) lan Sing pantai kita (2018). Kajaba iku, diluncurake ing koran Negara, nindakake tulisan minggon artikel Madrid mateni aku. Elvira debut dadi novelis karo Dina tanpa sampeyan (2019), publikasi sing nggawe dheweke mbedakake: Penghargaan Pustaka Short ing taun sing padha. Sabanjure, dheweke nyedhiyakake cicilan paling anyar sing fokus ing bocah-bocah: Asu sing ala ora kedadeyan karo segawon sing apik (2019).

Buku Elvira Sastre

Patang puluh telu cara kanggo ngeculake rambut (2012)

Iki minangka buku pertama sing ditampilake Elvira Sastre, lan dheweke dadi puisi Spanyol kontemporer. Karya kasebut kasusun saka 43 geguritan kanthi emosi sing beda-beda, sing bisa dingerteni dening akeh wong. Saben tembung nggambarake tumindak wani, mardika lan lega nalika ngadhepi rasa tertindhes lan ora tenang.

Bulwark (2014)

Elvira Sastre nampilake karya kaping pindho liwat koleksi sing kebak puisi kanthi hawa pembaruan, sing menehi tandha panganggit ing saben baris tinulis. Puisi sing diandharake nututi topik-topik panguripan saben dinane, kayata: katresnan, kuciwa, bungah, sedhih, kekancan lan uga masalah seksual. Pujangga mratelakake dhewe kanthi subtlety kanthi nggunakake tembung seger lan entheng, nanging kebak semangat.

Bulwark Wis sukses banget kanggo panulis enom, iki - sebagian - amarga kasunyatan manawa omah penerbitane bisa nyebar menyang publik Amerika Latin. Sawise nyedhiyakake salah sawijining koleksi puisi sing paling akeh dijaluk ing negarane, karya kasebut entuk akeh pengikut ing negara kaya Meksiko lan Argentina.

Dina tanpa sampeyan (2019)

Kanthi karya romantis iki, panulis ngupayakake babagan genre novel kasebut; ing antarane garis kasebut nuduhake crita sing akeh refleksi lan piwulang. Plot kasebut nduweni rong karakter utama: nenek lan putune; dheweke nyritakake pengalaman katresnan saka rong sudut pandang sing beda-beda.

Judhul iki entuk Sastre Penghargaan Pustaka Short 2019, sawijining prekara sing dadi profesor sing misuwur melu dadi juri: Agustín Fernández-Mallo, Rosa Montero lan Lola Larumbe.

Sinopsis

Dina tanpa sampeyan nyritakake kekancan antarane nenek (Dora) lan putune Gael, pematung enom. Plot kasebut nyedhiyakake rong skenario. Kaping pisanan, Dora - sawijining guru nalika Republik - ngandhani Gael babagan kisah tresnane. Pengalaman iki dimuat kanthi rincian sing sensitif banget, sanajan terus terang. Wanita tuwa kasebut menehi saran kanggo pria enom adhedhasar pengalaman sing wis pirang-pirang taun, tanpa ngerti wektu kangelan sing dialami.

Gambar nomer loro nuduhake manawa Gael ngalami pegatan bubar.. Nanging, saben tembung wicaksana sing teka saka mbah putri dheweke menehi piwulang gedhe sing bakal mbiyantu dheweke ngatasi kahanane. Mangkono, nggawe plot sing bisa dirasakake akeh wong, kanthi tema sepira katresnan lan urip.

Asu sing ala ora kedadeyan karo segawon sing apik (2019)

Crita sing nyenengake iki minangka cicilan paling anyar Elvira Sastre; karya kasebut kanthi alus diiringi ilustrasi bocah-bocah. Ing buku kasebut, pena saka Panulis enom nyritakake pengalaman sing menehi tandha nalika isih cilik lan dheweke wis kaiket karo wong sing ditresnani banget: asu. Saben baris ing geguritan prosa iki ngemot masalah sing paling penting, kayata kulawarga lan matine wong sing ditresnani.

Ing judhul, Panulis menehi pandangan babagan salah sawijining tabu masarakat: nyritakake babagan pati marang bocah-bocah. Ing babagan iki, pujangga kasebut ujar: "Ora mokal yen ora ngomong babagan pati, cepet utawa mengko sampeyan kudu ngatasi."

Sinopsis

Novel iki nyritakake babagan asu sing jenenge Tango. Dolanan kasebut dicritakake kanthi rinci dening bocah wadon umur 5 taun, sing nganggep kewan kasebut minangka bagean saka keluargane. Sajrone kaca-kaca kasebut - lan saben wektu dikandhani - sampeyan bisa ndeleng gambar pengalaman ing antarane, kalebu wayahe asu metu saka jagad iki.

Mesthi wae kahanan sing angel kanggo sapa wae. Nanging, perspektif bocah wadon sing manis lan polos nggawe kabeh luwih gampang dicerna, mula dadi piwulang gedhe babagan kawicaksanan bocah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.