Buku-buku novel sejarah Spanyol

Kanggo ngerti babagan novel sejarah Spanyol, luwih dhisik kudu dijlentrehake manawa ana genre utawa subgenre novelistik. Ing babagan iki, ora ana konsensus; sawetara akademisi nganggep novel sejarah minangka cabang novel, lan liyane seneng menehi otonomi. Mesthi wae, definisi sing paling konsensual saiki nuduhake "narasi sing dawa kanthi referensi sejarah."

Ing kasus apa wae, sing ora bisa dibantah yaiku novel sejarah Spanyol muncul sajrone abad kaping sangalas. Proses iki minangka refleksi saka Romantisisme sing digawe ing acara sing bisa dipercaya. Akibate, novel kasebut wiwit ana ing dhuwur yaiku sentimental dadi pambangun acara nyata lan / utawa karakter, sing kalebu perangan fiksi (sing ora nate ngowahi kedadeyan kedadeyan asline).

Pambuka novel sejarah Spanyol

Nalika angel kanggo nggawe asal usul, novel sejarah Spanyol sing pertama ditulis dening Rafael Húmara y Salamanca, Ramiro, Cacahing Lucena (1823). Ing babagan iki, ing prolog sawijining eksposisi sastra sing narik kawigaten babagan makna novel sejarah. Banjur katon Fraksi Castile (1830) dening Ramón López Soler, minangka salah sawijining pionir liyane.

Sanajan buku-buku kasebut ora rampung karo jejak romantis nalika semana, nanging mula novel novel kasebut diwiwiti. Mula, penting banget kanggo nyritakake karya José de Espronceda (1808-1842), Enrique Gil y Carrasco (1815-1846) utawa Francisco Navarro Villoslada (1818-1895). Akhire, Benito Pérez Galdós lan Pío Baroja dadi eksponen paling gedhe.

Episode nasional (1872-1912), dening Benito Pérez Galdós

Penulis

Benito Pérez Galdós, minangka novelis, ahli sejarah lan politikus Spanyol, lair ing Las Palmas de Gran Canaria, tanggal 10 Mei 1843. Mula, saka sudut pandang kronologis, dheweke kalebu jaman Romantisisme. Nanging, panganggit Canaria rampung ngrusak gerakan iki kanggo nggoleki crita realistis ing abad kaping sangalas. Mula, dheweke bisa nambah inti novel sejarah kasebut.

Uga, dheweke diakoni dadi panulis universal amarga narasi ekspresif kanthi karakter psikologis sing solid (novel ing Spanyol nalika semana). Lan yen ora cukup, Karya sing produktif nggawe dheweke dadi calon Hadiah Nobel Sastra ing taun 1912, saliyane

luwih saka dadi anggota Akademi Spanyol Spanyol. Benito Perez Galdos Dheweke tilar donya ing Madrid tanggal 4 Januari 1920.

Novel sejarah total

Episode nasional yaiku karya sing digawe saka 46 novel sing dirilis limang cicilan ing antarane taun 1873 lan 1912. Seri kasebut nggambarake babad sejarah Spanyol sing udakara luwih saka pitung dekade (1805 - 1880). Patut, kalebu acara kayata Perang Kamardikan Spanyol utawa Restorasi Bourbon.

Dadi, taruhan penulis nggabungake kasunyatan sejarah karo karakter utawa kahanan sing dibayangke kanggo ngetung lan nyemak kedadeyan biyen, wiwit saiki. Nanging, kabeh teks ing seri kasebut duwe nada sing raket, raket utawa akrab sing diwenehake Pérez Galdós kanggo prekara-prekara sing penting karo nasional.

Kenangan wong sing lagi tumindak (1913 - 1935), dening Pío Baroja

Cathetan biografi ringkes saka panganggit

Lair ing Spanyol tanggal 28 Desember 1872, Pío Baroja y Nessi minangka panulis pinunjul saka generasi 98. Nanging, sanajan sinau babagan kedokteran, dheweke pancen kepengin nulis, utamane novel lan teater. Nyatane, dheweke dadi patokan kanggo genre kasebut ing jamane.

Saliyane, panulis ngasilake realisme ing komposisi tinulis, ditandhani banget karo karakter individualis lan pandangan urip pesimis. Padha, ing novel-novel kasebut ana pribadine sing ora konformis lan kritis karo masarakat, bebarengan karo anticlerical lan - sok-sok - anarkis ramping politik. Pío Baroja tilar donya ing Madrid ing taun 1956.

Novel sejarah kanthi 22 jilid

cunt Kenangan wong sing lagi tumindak, Pío Baroja nerbitake serangkaian 22 novel sejarah ing antarane taun 1913 nganti 1935. Ing teks kasebut, Eugenio de Aviraneta, sawijining politikus Spanyol liberal sing wis dikepengini, ditemokake minangka karakter utama lan protagonis, konspirator lan, uga, leluhur penulis.

Petualangan lan misteri

Baroja njupuk karakter nyata lan penting iki ing sejarah politik Spanyol, kanggo nyritakake babagan rincian urip. Kanggo tujuan kasebut, dheweke nggunakake konteks perang kamardikan Spanyol kanggo nggawe sawetara narasi sing ngemot segmen petualangan lan misteri.

Kanthi cara kaya ngono sing maca bisa nemokake biografi Aviraneta sing kepengin weruh lan luar biasa ing tengah kedadeyan sejarah neuralgic kanggo bangsa. Antarane: perang antarane absolutis lan liberal, invasi Prancis marang Atus Ewu San San nganti Perang Carlist Pertama.

Prajurit Salamis (2001), dening Javier Cercas

Penulis

Javier Cercas lair ing Ibahernando, Cáceres, Spanyol, ing taun 1962. Dheweke dadi panulis, kolumnis lan profesor filologi sing utamane nyipta genre narasi. Sanajan dheweke gedhe ing kulawarga Falangists (penganut partai ideologi fasis iki), dheweke adoh saka posisi iki nalika isih enom.

Ing taun 1987, panulis Spanyol nerbitake novel pertamane (Mobile); liyane, kudu ngenteni nganti taun 2001 karo Prajurit Salamis kanggo nyuceni awake dhewe dadi panulis. Ing teks iki, Cercas mbabarake gaya novelistik testimoni khusus sing ditondoi kanthi rasa ora bisa ditemokake ing wates antarane sejarah lan fiksi.

Nalika novel sejarah dadi a paling apik penjual

Nalika Javier Cercas nerbitake novel kaping papat ing taun 2001, Prajurit Salamis, Aku ora ngerti yen bakal adol luwih saka sayuta kopi. Malah, Novel sejarah iki diklasifikasikake karo pangritik minangka "esensial".

Perkembangan kasebut diwenehake pendekatan sing akrab banget kanggo panulis lan pangadeg partai politik Falange Spanyol, Rafael Sánchez Maza.

Struktur novel

Patut yaiku maca sing nduweni daya tarik kanggo mbabarake urip penasaran saka karakter iki ing gabungan karo prastawa sejarah sing diandharake. Kanggo tujuan kasebut, Cercas mbagi awak novel dadi telung bagean: ing sing pertama, "Los amigos del bosque", narator kasebut inspirasi kanggo nulis critane. Ing bagean kapindho, "Prajurit Salamina", inti kedadeyan kasebut dibabarake.

Pungkasan, ing "Janjian ing Stockton", penulis nerangake keraguan babagan publikasi kasebut. A) Ya, latar narasi yaiku nutup perang sipil Spanyol, nalika Sánchez Maza uwal saka ditembak. Banjur, dheweke dicekel karo prajurit sing nylametake nyawane lan nyebabake Cercas neliti perkara kasebut. Nanging kedadeyan kasebut ora lengkap dijlentrehake ing buku kasebut.

Novel sejarah Spanyol liyane sing luar biasa

  • Perang dhaptar mobil (1908), dening Ramón del Valle-Inclán
  • Jantung greenstone (1942), dening Salvador de Madariaga
  • Aku, Sang Prabu (1985), dening Juan Antonio Vallejo-Nájera
  • Bayangane garudha (1993), Arturo Perez-Reverte

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.