Bettý, Sylvia lan Laura. Telung wanita fatal sajrone telung jaman

Telung wanita fatal

Aku mung maca Betty, novel paling anyar dening panulis Islandia Arnaldur Indridason, jeneng liyane sing hebat saka novel kejahatan Nordik. Suwene suwene telung dina, nanging cekak wae lan ora suwe. Iki nomer loro saka Indridason sing dakwaca amarga, sanajan aku seneng Wanita kanthi warna ijo, Aku ora seneng banget marang inspektur Erlendur Sveinson. Nanging sing iki narik kawigaten amarga aku dadi crita sing luwih klasik sing diterbitake kaping pisanan ing taun 2003.

Pancen wis dibedakake pakurmatan kanggo tradhisi sing paling kanonik saka noir ing gambar ing femme fatale. Kajaba iku, apik banget tutul manipulasi (lan pamriksan saka pamaca babagan prasangka dhewe). Kaget sampeyan ing tengah lan ngasilake sampeyan saiki, nganti saiki, sampeyan bisa uga wis precaya wiwit taun 50an. Nalika maca, sawetara referensi. Sing Laura y Sylvia, saka Kasus Vera y Howard Cepet.

Betty

cunt tutul Dashiel Hammett utawa Raymond Chandler, novel iki ora ana gandhengane karo sing nggawe Indridason sukses. Distill kabeh klasikisme luwih ireng Amérika Lor kaloro ing narasi uga ing struktur lan alur.

Mung papat karakter utama. Ing narator wong pertama, pamilik armada nelayan sing sugih, asistene lan garwane sing nggoda, Bettý sing ora bisa ditolak. Narator kasebut nyritakake saka kunjara. Dheweke tiba ing neraka sing disebabake dening semangat, kepinginan lan obsesi kanggo Bettý sing manipulatif. Kabeh kanggo komisi a Kadurjanan sing Sampurna. Mula, kita melu ing interogasi sing digawe karo dheweke lan diselani crita kenapa lan kepiye pungkasane dheweke dikunjara.

Ngapusi lan kesalahan sing gawe a alur sing mili cepet lan dipungkasi kanthi konfirmasi obsesi sing durung bisa ditindakake (lan durung bisa) rampung. Bettý nuduhake pas misterius umum karo Fast's Sylvia lan kekuwatan kanggo nyihir karo Laura de Caspary.

Sylvia

Dikirim ing 1960, panulis Amerika Howard Cepet (panganggit saka Spartacus) isih ana ing dhaptar ireng Komite Aktivitas Anti-Amerika sing misuwur amarga afiliasi karo Partai Komunis. Dadi dheweke kudu nggunakake jeneng samaran saka EV Cunningham kanggo mlebu bagean sing apik saka pakaryane. Mengko, macem-macem penerbitan wis duwe jeneng asline.

En Sylvia kita ketemu karo Alan macklin, sawijining detektif, maca kanthi apik lan sadurunge dadi guru sejarah, sing dadi jutawan kanggo golek wanita misterius Sing sampeyan mung kenal jenenge, Sylvia. Buku puisi wis diterbitake babagan dheweke lan matur nuwun amarga dheweke bakal nemokake sejarah sing angel ing jaman biyen. Macklin bakal nggoleki dheweke ing plancongan kanthi ngetutake sawetara jejak sing ditinggal bocah wadon liwat negara kasebut.

Laura

Ditulis dening Kasus Vera en 1942, panulis novel, drama lan layar iki misuwur kanthi judhul iki. Rong taun mengko Aku uga entuk kalanggengan ing Adaptasi film de Otto Preminger, con Gene Tierney lan Dana Andrews minangka pasangan utama. Iki dianggep minangka a klasik ing antarane klasik film noir.

Ing kene kita duwe Laura moro, Ana apa sensual, kendel lan ambisi banget, nanging sing ditemokake mati ing karpet ing ruang tamu. Bakal dadi Wong wit wong-wong sing nyoba njlentrehake pati sing misterius. Waldo lydeker, panulis eksentrik sing kepengin banget tresnane Laura; Shelby Carpenter, tunanganelan Marc macpherson, detektif sing nyelidiki kasus kasebut lan sing, kaya sing sadurunge, bakal tundhuk karo mantra sing ditindakake Laura marang dheweke.

Sing menarik, saliyane riwayate, yaiku nggunakake beda swara narasi. Iki minangka alternatif sing beda-beda, mlebu ing pikirane karakter liyane lan ing wektu sing ora ana. Waldo Lydecker, Mark McPherson utawa Laura dhewe nuduhake pitunjuk kanggo ngatasi enigma kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.