Pameran Buku Madrid. Babad lelungan

Foto artikel: (c) Mariola Díaz-Cano.

La Edhisi kaping 80 saka Pameran Buku Madrid wis kedadeyan ing antarane 10 lan 26 September. Sawise taun kepungkur kanthi warna putih amarga pandemi global sing mengaruhi kita, janjian taunan sing paling diantisipasi karo buku lan panulis ing ibukutha Spanyol wis bisa bali ing yurisdiksi. Wis ing pager sing biasane, taman Pensiunsanajan ing versi suda lan klempakan, nanging kanthi sukses sing padha utawa luwih bisa uga tinimbang acara sadurunge. Aku ngunjungi dheweke tanggal 25 lan iki babadku.

Edhisi kaping 80 ing Pameran Buku Madrid

cunt Kolombia minangka negara tamu, Pameran wis entuk kurang luwih sukses lan sukses. Wis pirang-pirang nomer ora mung pengunjung, sing wis rampung kanthi winates kaping pirang-pirang, nanging ing sales, utawa sawetara editor ngandhani, wingi, lan kanthi jeneng-jeneng apik ing literatur nasional lan sing internasional, kayata, contone, Italia Federico Moccia.

Uga wis 17 dina kegiatan, tumindak lan tapak asma. Kanthi panutupan awan, mung akhir minggu pungkasan mbukak wiwit jam 10:30 nganti 21:00. Kanthi paku saka garis dawa mlebu tengah esuk, kuwi kapasitas suda dadi 75% kaya papan lan nomer kios kadang nggawe luwih saka siji mandheg utawa mlebu. Nanging, umume, keseimbangane dianggep positif.

Kajaba iku, ing langkah antikovid wis dijaga sawayah-wayah kanthi nggunakake topeng wajib ing saindenging papan. Nanging, ing jarak sosial wis luwih angel.

Laporan - FLM, 25/9/2021

Ing 10 esuk wis ana siji antrian udakara 50 meter kurang luwih ngenteni mlebu lawang kidul lan para penonton paling akeh umur lan kabeh umur. Mung sak jam mengko, kapasitas kasebut diisi kanthi vertikal lan pirang-pirang kegiatan —Konsultasi, diskusi, recital… - ing paviliun sing beda sing disusun ing promenade tengah. Ing taun iki, dheweke pancen anyar kios liyane kanggo ngimbangi nyuda ruang, saliyane uga mbusak centimeter saka jembaré kios.

Miturut pendapatku, bisa uga luwih becik dibalikke: menehi, yen ora kabeh papan wiwit sadurunge sadawane Paseo de Carros, paling ora sithik maneh supaya bisa disimpen ing antarane kios lan ora sempit, kaya sing kedadeyan ing promenade tengah. Kaya sing bisa diduweni instal luwih akeh situs restorasi ngombe, amarga mung karo loro aku ora ngira yen cukup. Lan tabel gratis kanggo bisa lungguh lan malah ora bisa ngomong. Nanging mung pendapatku.

Antrean liyane

Kanggo tapak asma penulis, ayo sing paling gedhe, lumrahe. Amarga ana sing ngrancang kanthi logis supaya bisa ngalih menyang sisih sing dikontrol, nanging sing liya kudu diwatesi ing sisih ngelawan supaya ora ngganggu lakune pengunjung. Lan sawetara dibentuk kanthi sejajar karo tengah. Mula kadang-kadang angel dicegah utawa kudu dilalekake.

Panulis, tokoh lan karakter liyane

Aku lunga karo target tetep kanggo penulis favoritku temenan lan miturut tapak asma dina iki Uga temenan ora bisa melu utawa nemoni lan menehi salam marang kabeh wong sing dakkarepake. Dadi, nggawe wektu ing antarane tondo asto lan tondo asto, aku nate ngubengi Pameran sawetara kaping.

Antarane atusan penulis sing wis ngerti manawa ana dingerteni, sekedhik paling dikenal, nganggo jeneng, con wong bodho lan minangka, sing ngluwihi kabecikan lan ala. Antarane sing terakhir, dheweke ana ing kana Gambar placeholder Eduardo Mendoza, Javier Cercas, Julia navarro o Santiago Posteguillo, kanthi antrian stalwarts sing ora ana enteke. Lan aku pengin mikir manawa dheweke uga wayahe khusus utawa padha uga pas nalika liwat ing boothone luwih saka sepisan, nanging saya nggatekake Mendoza, Cercas lan Navarro tanpa topeng tondo asto lan ngawula nonton. Mesthine, lan kanggo foto sing biasa, kita kabeh njupuk foto kasebut nalika semana, nanging menehi kesan yen dheweke dudu kasus kasebut.

Dheweke uga duwe akeh daya tarik Carme chaparro, Elisa Victoria, Rodrigo Cortés, Amarna Miller o Esther gilli. Lan wis sore, ing omah terbuka lan khusus kanggo teken, Elísabet Benavent nglumpukake akeh wong.

Watake kayata Dioni utawa sing misuwur Íñigo Errejón lan Federico Jiménez Losantos.

Tandha tanganku

Sing dakkarepake. Dadi muchas gracias kanggo kabecikan, tembung, tresno lan dedikasi saka Domingo Villar, Daniel Martin Serrano, Santiago Diaz, Teo Palacios, Javier Pellicer e Iñaki Biggi. Yaiku rasa seneng lan kabungahan delengen dekne kabeh kanggo ngrayakake ora mung pesta buku iki, nanging bisa maneh adhep-adhepan.

Karo Iñaki Biggi, Domingo Villar, Daniel Martín Serrano, Santiago Díaz, Javier Pellicer lan Teo Palacios.

Tembung kasebut

Krungu nalika mabur ibu utawa mbah putri mlaku-mlaku karo bocah-bocah ing kereta dorong lan ngringkes intine lan kepinginan Saka kabeh pamaca sing apik lan kita sing seneng buku umume: «Iki pameran pertama sampeyan. Lan sampeyan mesthi kudu teka ».

Dadi ...

... iku akeh maneh, kayadene sadurunge utawa kaya sing kudune, nanging padha wae.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.