Babad babagan kematian Gabriel García Márquez sing diumumake

Gabriel García Márquez

Yen ana pangarang Amerika Latin universal, yaiku Gabriel García Márquez. Hadiah Nobel Kolombia ora mung nyipta realisme gaib sing bakal salawase bakal ngowahi kursus sastra, nanging uga nyawisake wektu sing cukup kanggo menehi sawetara karya sing ditandhani karo kapinteran jurnalistik panulis Seratus Atus Kesepian.

Tuladha paling apik yaiku Babad Ramalan Pati, sing diterbitake ing taun 1981, langsung dadi salah sawijining karya khas Gabo.

Sinopsis Babad Ramalan Pati

Babad Ramalan Pati

Dumunung ing kutha pesisir ing Karibia, Chronicle of a Foretold Pati diwiwiti karo perkawinan antara Bayardo San Román, jutawan lokal, lan Ángela Vicario. Nanging, sawise tekan omah sawise upacara, Bayardo ngerti manawa garwane sing anyar dudu prawan, mula dheweke mutusake bali menyang omah kulawarga. Sawise nampa jotosan saka ibune, Angela nyalahake Santiago Nasar, tanggane asale Arab, dadi sebab musibahe.

Wiwit iku, Sedulur Angela, Pedro lan Pablo, ngumumake ing ngarepe kabeh masarakat manawa dheweke bakal tanggung jawab mateni Santiago, sanajan dheweke ora ngerti kabar kasebut nganti sawetara detik sadurunge seda, nalika dheweke ditusuk karo rong sadulur ing lawang omah lan ing ngarepe wong akeh ngerti kabar sing wiwit mlaku ngetutake peta kahanan lan karakter tartamtu sing panulis nggawe maneh ing kabeh kaca karya, wiwit Yen kabeh ngerti manawa Santiago bakal dipateni, kenapa ora ana sing ujar apa-apa?

Babad Karakter Ramalan Pati

Babad Karakter Ramalan Pati

Kasunyatane ngrampungake crita, kanthi cara, ndadekake kabeh penduduk sampeyan nganggep ana akeh karakter. Malah ana peta sing becik kanggo nemokake lan ngelingi hubungane saben warga ing hubungane karo Sedulur Vicario lan Santiago Nasar, uga duwe kabeh karakter ing kutha kasebut kanthi total; saksine ngerti sing ora ngganggu kabar kasebut.

Iki minangka paraga utama Chronicle of a Foretold:

  • Santiago Nasar: Wong enom keturunan Arab umur 21 taun, Santiago minangka karakter sing diarani "tiwas sing diumumake." Tanggung jawab kanggo njaluk warisan kanggo bapak sing nembe wae tilar donya, Santiago minangka pemuda sing gayeng lan nyenengake, seneng jaran, sing dijanjekake sedulur Vicario.
  • Angela Vicario: Sing paling enom saka kulawarga Vicario minangka wanita nom-noman sing ora sopan lan ora precaya, sing ditolak sawise ilang keperawanan dheweke nyebabake dheweke nuduh Santiago babagan kedadeyan kasebut. Sanajan sajrone novel ora ana sebabe lan momen sing nyebabake kedadeyan kasebut ora dingerteni, nanging Angela tundhuk minangka cara kanggo nglindhungi wong sing ditresnani.
  • Bayardo San Roman: Pembuat kekayaan gedhe amarga status dadi insinyur sepur, Bayardo minangka wong sing budayawan, telung taun kanthi budayawan, lan kabeh wong ngurmati ing kutha kasebut. Pecinta pesta, Bayardo minangka karakter sing luhur lan apikan sing nggawe rahasia garwane sing anyar minangka pengkhianatan.

Paraga liyane

  • Victoria Guzman: Masak saka kulawarga Santiago Nasar.
  • Ibrahim Nasar: Bapake Santiago Nasar, dheweke biyasa ngomong basa Arab karo putrane lan selingkuh karo Victoria Guzmán, sing dilecehke.
  • Kembang Ilahi: Putri saka Victoria Guzmán lan calon kekasih Santiago Nasar.
  • Obispo: Tekan kutha dina sing padha sedane Santiago.
  • Placida Linero: Ibune Santiago, sing dipateni ing ngarep omah sawise mikir yen dheweke isih ana ing njero omah.
  • Pedro lan Pablo Vicario: Sedulur kembar Angela. Dheweke umure 24 taun lan dheweke arep mateni Santiago.
  • Juru dongeng: Wong sing penting minangka counterpoint kanggo penulis, narator ora ana ing acara kasebut, amarga dheweke nyebutake yen dheweke ana ing tangane ibune, María Alejandrina Cervantes, pirang-pirang taun mengko nalika dheweke bakal ngrancang prastawa rajapati Santiago Nasar.

Babad pati diramalake: Gabo paling jurnalistik

Manaure Kolombia

Manaure, kutha kerajaan nalika kedadeyan sing menehi inspirasi Chronicle of a Foretold Pati ditindakake.

Gabriel García Márquez minangka panulis sing hebat, nanging, utamane, minangka wartawan unik. Kontributor kanggo macem-macem koran ing Kolombia, penulis nyebrang garis apik antarane jurnalisme lan fiksi ing pirang-pirang acara, ing antarane kalebu Crita kondhang sing misuwur utawa, utamane, kanthi Babad Ramalan Pati.

Artikel sing gegandhengan:
Gabriel García Márquez: biografi, frasa lan buku

Adhedhasar acara sing kedadeyan tanggal 20 Januari 1951 ing kutha pantai Manaure, ing departemen Sucre ing Kolombia, Gabo dibangun maneh rajapati Cayetano Gentile, dipuntudhuh saka ngrudopoli Margarita Chicha Salas, sing bakal dadi Angela Vicario ing novel kasebut. Margarita mesthi ditolak dening Miguel Reyes Palencia, novel kasebut Bayardo San Román, sing nerbitake buku La Verdad ing taun 2007: 50 taun sabanjure, nggawe rekayasa dhewe babagan kedadeyan sing bakal narik kawigaten Gabo nganti dadi buku sing bakal diterbitake. ing taun 1981.

Dipandu dening mbangun maneh bebener sing pungkasane ora dingerteni (Apa Santiago Nasar pancen ngisin-isini Angela?), Panulis mbagi novel dadi limang blok, masing-masing fokus ing wektu tartamtu sajrone pembunuhan lan karakter sing ana gandhengane. Domain informasi sing tujuane kanggo nerangake kenapa pembunuhan Santiago kedadeyan yen kabeh kutha ngerti bakal kedadeyan, nanging ora ana sing nyoba ngalangi.

Nanging, sanajan ana karakter babad, buku iki uga duwe wektu sing beda kanggo dosis realisme gaib dadi ciri khas Gabo. Sentuhan sing bisa dihargai kanthi aroma pati sing ditinggalake Santiago ing sadulur Vicario lan warna biru jiwa Yolanda de Xius, tangga teparo sing nyoba kabeh biaya kanggo mulihake omah saka njaba, utawa anané "manuk neon" iku, kaya jiwa, mabur liwat greja desa saben wengi.

Novel sing wis dadi bagean saka sejarah narasi kontemporer lan, suwe-suwe, banjur dadi salah sawijine buku penting Gabriel García Márquez.

Apa sampeyan maca Babad Ramalan Pati?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.