Awu Angela dening Frank McCourt

Awu Angela dening Frank McCourt

Nalika ngerti latar mburi masalah kayata mlarat, imigrasi utawa kepinginan kanggo nambah, literatur dadi papan perlindungan sing paling apik. Sanajan digali luwih jero, kita bakal nemokake buku sing bakal dadi klasik kontemporer. Ditulis dening Frank McCourt lan diterbitake ing taun 1996, Awu Angela iku ora mung siji saka buku paling apik ing pungkasan abad rong puloh, nanging tiket paling apik kanggo lelungan menyang Irlandia sing kebak impen lan janji sing durung kawujud.

Sinopsis Awu Angela

Panutup awu Angela

Dheweke bisa uga ora apik, sepatine bisa suwek, nanging otak dadi kraton.

Adhedhasar panguripane penulis dhewe, Frank McCourt, Angela's Ashes nggawa kita menyang lingkungan New York ing Brooklyn, ing ngendi panulis wiwit cilik nalika awal taun 30-an. Putrane Malachy lan Angela McCourt, Frank minangka anak mbarep saka limang sadulur: Malachy Jr., kembar Oliver lan Eugene lan Margaret cilik, sing sawise seda sawetara dina meksa kulawarga bali menyang Irlandia asale. Ing kana, bocah kembar uga mati lan Michael lan Alphie lair.

Premis Angela's Ashes dadi perkenalan paling apik kanggo nggawe pembaca ing Irlandia sing abu-abu. Luwih khusus ing sawijining kutha ing Limerick sing nalika taun 30-an lan 40-an ngalami kemlaratan, udan sing nggawe sampeyan luwih nyusahake lan sawetara gegayuhan sing angel ditindakake, luwih-luwih nalika bapak sampeyan ngentekake kabeh dhuwit saka pakaryan pertama lan ibune sampeyan ditolak karo para pandhita sing ngurutake turahane ing tangga teparo.

Kahanan sing ana ing sekitar Frank, wong enom sing sanajan wis gedhe ing omah cilik, guncang dening bau urin, bocor lan amben, bisa ngrembaka sanajan nandhang penyakit lan gelisah, ngoyak impen supaya bisa urip maneh. New York dadi penulis.

Watake Awu Angela

Bingkai film awu Angela

Karakter utama ing lakon kasebut, adhedhasar urip panganggit dhewe, yaiku sing kalebu kulawarga McCourt. Saliyane, sawetara pedunung Limerick uga penting banget sajrone kerja:

  • Frank McCourt: Protagonis crita, panulis The Abu saka Angelas nylametake kita liwat kenangan ing Irlandia sing surem kebak impen sing bejat. Watake sing senadyan ngalami kesusahan ngupayakake ngungsi Limerick sing conto kanggo kulawarga sing rusak amarga tumindake bapak sing ora tanggung jawab sing, paling ora, ngerti kepiye crita-crita apik.
  • Angela: Ibune Frank iku apikan, nanging ringkih banget. Kanthi rasa percaya diri sing kurang, Angela ditolak karo keluargane dhewe, ngungsi ing bojo sing ora ngerti carane ngregani dheweke, kanthi welas asih para pandhita lan uga pelacuran. Sanajan judhul novel pertama iki nuduhake episode sing kedadeyan ing pérangan kapindho crita, nanging, akeh nuduhake judhule Angela's Ashes minangka referensi rokok sing dikonsumsi dening Bu McCourt nalika ngenteni bojone bali nganggo dhuwit utawa malah patine anake telu.
  • Malachy: Alkohol lan tanggung jawab kanggo kabeh kacilakan ing McCourts, patriark ora mung ora bisa njaga pekerjaan sing stabil, nanging saben dhuwit sing didol digunakake kanggo alkohol ing bar Limerick. Dheweke seneng banget, nanging banget ringkih, dheweke menehi imajinasi putrane Frank kanthi crita supaya ilang ing tengah sejarah ngungsi menyang Inggris.
  • Malachy jr: Putra nomer loro saka McCourts minangka salah sawijining anggota adhine Frank. Dheweke dadi kanca utamane nalika nambah kulawarga dadi prajurit minangka cara kanggo uwal saka kemlaratan.

Saliyane protagonis kasebut, ana paraga sing dipérang dadi telung klompok utama:

  • Sedulur Frank lan Malachy Jr: Utamane Michael lan Alphie, sing isih urip wiwit taun mlarat.
  • Kulawarga Angela: Sedulur sepupune Delia lan Phylomena, adhine Anggie, sing nulungi Frank nggawe masa depan, bojone Pa Keating, wong lanang sing ngundang Frank metu kanggo pint kaping pisanan, ibune lan Laman, paman sing didhukung Angela jinis panganan
  • Kanca-kanca Frank: Paddy, Miky, Terry, Freddye lan Billy lan Theresa. Kajaba iku, perlu diarani Theresa Carmody, wanita enom sing miwiti Frank dadi jinis, sanajan dheweke ora duwe wektu kanggo miwiti crita katresnan sawise patine Theresa amarga typhus.

Awu Angela: Sinar-X jaman

Malachy, Malachy Jr, lan Frank nggambarake ing film Ashes Angela

Rincian plot tartamtu babagan crita dicethakaké.

Awu Angela lan crita sing dicritakake minangka conto. Kanggo nuduhake manawa ora ana sing mokal, luwih-luwih yen ana pemuda saka kulawarga Irlandia sing cukup entuk dhuwit kanggo lelungan menyang New York nalika yuswa 19 taun.

Kahanan iki, sing minangka klimaks awu Angela, diterusake ing novel yaiku, diterbitake ing taun 1999 lan ing endi McCourt nyritakake kepiye dheweke dadi panulis. Kanggo judhul iki, kudu ditambahake Guru, diterbitake ing taun 1999 lan pengalaman dheweke dadi guru dicethakake, lan Angela lan bocah Yesus, dirilis ing taun 2007 lan diilhami karo crita wiwit cilik ibune.

Frank McCourt

Panganggit Frank McCourt.

Pemenang Hadiah Pulitzer 1997, Awu Angela bakal dadi Diadaptasi ing bioskop ing taun 1999 dening sutradara Alan Parker lan dibintangi Robert Carlyle lan Emily Watson ing peran Malachy lan Angela, kanthi sukses kritis lan umum.

Novel sing mbahas babagan tartamtu ing sejarah anyar kanggo ngandhani yen ora ana sing mokal. Ngimpi kasebut bisa ditindakake kanthi mesthi.

Amarga sanajan sepatune suwek, pikiran bisa dadi istana.

Apa sampeyan nate maca Awu Angela dening Frank McCourt?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.