Pameran Musim Gugur ing Madrid lan Kuno. Strolling antarane perhiasan.

Paseo de Recoletos. Madrid. Fotografi (c) Mariola Díaz-Cano.

Setahun maneh ing Pameran Musim Gugur ing Madrid lan Kuno. Diwiwiti dina Kamis kepungkur September 27 lan mungkasi ing 14 kanggo Oktober. Wis ana ing Edhisi kaping 30 lan ditemokake
ing Recoletos Walk. putra 38 kursi saka toko buku ing saindenging Spanyol. Aku biasane ngentekake kabeh
taun aku bisa. Iki yaiku nemen saka riko sawetara dina kepungkur.

Pameran Musim Gugur ing Madrid lan Kuno

Janjian tradisional ing paruh pertama wulan Oktober, diatur dening Asosiasi Penjual Buku Viejo, LIBRIS. Non-profit, didegaké ing taun 1988 lan saiki duwé 37 toko buku saka saindenging Spanyol. Saben taun nerbitake buku minat bibliografi lan buku iki Perjalanan liwat Spanyol, dening Saturnino Calleja. Yaiku suntingan faksimili saka asli diowahi ing 1922 lan kalebu gambar ukiran, foto, sketsa lan peta sing dadi luwih apik. Tanpa mangu-mangu, judhul sing cocog banget kanggo nghias utawa menehi tandha babagan pemandangan saiki.

Nanging ana liyane antarane Setengah yuta buku sing disumbang saka dana bibliografi toko buku ing saindenging Spanyol. Dadi kita temokake edhisi kapisan, incunabula, naskah asli, etchings lan edisi langka. Lan mesthi uga komik, album stiker, masalah majalah lawas, ukiran, lithographs, ikatan seni, kertu pos o poster pariwara lan film.

Mlaku ing antarane perhiasan, slamet lan memori

Rong taun kepungkur aku miwiti lelungan ing blog iki y salah sawijining artikel pertama Iki kanggo acara literatur tahunan ing musim gugur Madrid. Ing 2017 aku ora bisa lolos, nanging taun iki aku lunga. Dina Kemis tanggal 27 dina iku bukaan, ing tengah sore. Aku duwe wektu sadurunge mbukak seminar babagan nerbitake buku lan njupuk tampilan umum. Nanging cukup.

Sensasi padha saben-saben: kesenengan, nostalgia, mambu, kenangan, pengalaman lan daya tarik. Kanggo buku lawas utawa buku lawas. Kanggo urip sing ditindakake lan nggawe wong liya lan wong liya urip. Amarga apa sing bisa ditegesi lan diilhami kanthi ndeleng isine, nutul duri lan, bisa uga paling penting, ambegan ambune, dadi ciri khas kertas kuning, tinta sing wis luntur.

Sing ana ing kana, nalika ndemek kertase, duwe tangan luwih akeh tinimbang sing liyane. Sing digawe saka karton kanthi lega. Yaiku, saka sampul biru fleksibel sing misuwur ing Editorial Aguilar. Ing rak sing luwih mudhun, volume gedhe kanthi typeface emas lan duri kulit sing kasar. Ensiklopedia sing akeh banget, kartografi, seni.

Lan banjur ana sing sampeyan wedi nutul amarga katon bakal dadi bledug mung kanthi nyelehake driji sampeyan. Sing paling rusak lan plancongan, utawa sing ora duwe kabegjan karo sing duwe utawa papan liyane. Rusak perang satus, sing nambah umur ing saindenging jagad antarane tangan sing ora duwe tanggung jawab utawa tumindak ala, ora tanggung jawab utawa ora ngerti. Sawetara slamet saka geni lan ngisin-isini, sing liyane ditinggal, nanging nemokake pemilik anyar.

Ing antarane wong sing paling ora rejekine sing paling rapuh yaiku komik lawas. Kanthi tutup pucuk sing ditekuk, luntur. Kabeh kanthi nada sepia kurang luwih tanpa welas ing antarane kaca sing nyenengake tanpa wates lan sing akeh sing sinau maca. Sawetara lemas saka staples sing ilang. Wong liya duwe jinis kasebut lan ora bisa dilindhungi kanthi kisut.

Edhisi kanthong kasebut uga wis bisa ngasilake sing panggilingan meh muni nalika sampeyan mbukak. Sampeyan langsung wedi yen kaca bakal nyebar. Paragraf ing jarak baris siji banjur rame bareng. Sotong bisa diganti dadi kuning, coklat enom, utawa krim. Kaya tutul. Sing ora beda-beda yaiku ambune.

Kabeh, tanpa istiméwa lan sanajan lara, wis dicampur ing rapat sing apik iki sing nggabungake saka pirang-pirang toko buku ing Spanyol sawetara dina. Dheweke teka saka Barcelona, ​​Granada lan Seville, saka Pamplona lan Salamanca. Dheweke uga nganggo basa liya urip bebarengan tanpa masalah. Dadi ana edhisi unik saka Antikristus dening Nietzsche, ing basa Jerman, ing jejere meh incunabula saka Alkitab. Lan ing kana dheweke bebarengan karo sing paling tradisional ing Paseo de Recoletos kasebut. Madrid mung bisa nyilihake papan sing paling gedheg-gedheg.

Nanging iku paling ora pantes. Dheweke nggawa crita kabeh kutha, negara lan karakter ing saindenging jagad lan terus nuduhake, mulang lan nuduhake. Ing sewu wujud, warna lan ukuran. Lan dheweke regane regane murah, sanajan sejatine ora ana regane maneh. Utawa, kakehan ngemot akeh babagan dheweke lan babagan awake dhewe.

Dadi yen sampeyan ana ing Madrid ...

… Sampeyan ora bisa mandheg. Mesthi wae Yen sampeyan dadi bibliofil tanpa obat, janjian kasebut wajib lan ora bisa diapura mung kanggo alesan force majeure. Nanging sampeyan ora kudu mlaku-mlaku lan nglampahi sawetara menit urip cepet, stres lan semrawut karo dheweke. kanggo para ahli bijil umur dawa iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)