Asal-usul

Asal-usul

Asal-usul

Asal-usul (2017) minangka novel fiksi ilmiah kaping lima sing dibintangi profesor simbolologi teologi legendaris Robert Langdon. Karakter fiksi iki nggawe Dan Brown dadi salah sawijining pangarang sing laris ing jaman. Mung saka Kode Da Vinci (2003) luwih saka 80 yuta salinan wis dipasarake nganti saiki.

Tokoh kaya mangkene narik minat para produsen Hollywood utama. Kasunyatane, kabeh telung adaptasi film sing disutradarai dening Ron Howard wis dibintangi dening pemenang kaping pindho Oscar: Tom Hanks. Ya ora apa-apa Asal-usul Film kasebut dudu salah sawijine film, film kasebut mung bakal dadi masalah, amarga judhul iki wis nglumpukake meh rong yuta kopi didol.

Analisis lan ringkesan saka Asal-usul

Pendekatan awal

En Asal-usul, Dan Brown mbedakake pitakon umum ilmuwan atheis karo wawasan kreasionisme, sing ana hubungane nyuda saben dina ing abad XXI. Kanggo iki, penulis Amerika nggunakake karakter Edmond Kirsch, mantan mahasiswa Langdon sing cukup brilian. Dheweke wis nggawe akeh kekayaan amarga panemuan teknologi lan firasat sing kandel.

Panemuan pungkasan Tycoon enom janji bakal njawab rong pitakon sing nyebabake manungsa wiwit jaman prasejarah: "Asale saka ngendi? Badhe tindak pundi? ". Wangsulan kasebut bakal diterangake ing gala ing Museum Guggenheim ing Bilbao lan implikasine bisa dadi penting kanggo telung agama paling gedhe ing donya, nanging ...

Sale Asal (Koleksi ...
Asal (Koleksi ...
Ora ana review

Ngembangake

Sadurunge sadurunge acara diwiwiti, kekacauan pecah sadurunge wong akeh tamu lan disiarake langsung menyang jutaan pamirsa ing saindenging jagad. Banjur wahyu revolusioner kasebut ing bebaya ilang ing salawas-lawase. Akibate, Langdon lan Vidal miwiti balapan nekat kanggo nemokake sandhi sing menehi akses menyang enzim Kirsch.

Gusti Allah, Gaud lan alam

Para protagonis teka ing Barcelona, ​​ing endi arsitektur Gaudí bisa dadi kunci teori jutawan muda babagan sains lan alam. Ternyata, Gusti Allah lan ilmu pengetahuan ana ing antarane flora, fauna lan teknik spiral sing nguwasani dhasar lan kolom Katedral La Sagrada Familia.

Lokasi liya ibukutha Catalan sing cocog banget diterangake dening Brown ing Asal-usul dheweke yaiku Guggenheim lan Casa Milà. Nanging, Perlu dielingake manawa deskripsi babagan masarakat lan pamrentah Spanyol cukup adoh saka saiki. Panulis Amerika Utara nampilake Spanyol minangka negara sing religius banget lan bobote pengaruh Francoisme sing ultra-konservatif.

Resolusi sing ora konvensional

Intelijen buatan sing digawe Kirsch dhewe katon minangka bagean penting saka plot kasebut. Pungkasane, informasi babagan milyuner enom kasebut diwedharake marang jagad lan ndadekake Langdon mikir babagan peran agama-agama saiki.. Prediksi kasebut nuduhake agama sing unik, panteistik, selaras karo alam lan fasilitasi fasilitasi ing antarane kabeh manungsa.

Ulasan lan pendapat

Sanajan nomer editorial sing luar biasa, Brown dituduh nggunakake pola repetitif ing narasi. Kritikus liyane wis ngeluh amarga ora akurat babagan sejarah lan komposisi sing rata. Kaya ngono Jake Kerridge saka The Daily Telegraph lan Monica Hesse saka The Washington Post, detractors staunch saka karya New Hampshire.

Nanging, Brown nyuda komentar negatif, nyatane, dheweke cenderung nanggapi kanthi ironis "kanggo saben kritikus, aku duwe ewu pembaca sing seneng." Ing pangertèn iki, Janet Maslin saka The New York Times (2017) ngajak maca Asal-usul saka perspektif humor geek. Ora kaget, iklan bingkai registrasi kendaraan Kirla ing Tesla maca: geeks dheweke bakal oleh warisan bumi ”.

"Formula" Dan Brown

Robert Langdon, profesor universitas sing petualang banget

Watake fiksi iki minangka ahli simbolisme agama lan ikonografi saka Universitas Harvard. Dheweke umure setengah umur kanthi kondisi fisik sing apik - amarga latihan renang terus-terusan - kanthi swara sing apik banget kanggo para wanita. Uga duwe memori sing meh eidetik, migunani banget nalika mbandhingake simbol lan ngrampungake misteri sing rumit.

Dan Brown

Dan Brown

Konspirasi, kutha bersejarah lan kanca sing apik

Protagonis mesthi pungkasan dianiaya lan diancam bakal tiwas dening wong liya, organisasi sekte utawa rahasia sing ana hubungane karo rahasia sing bakal dicethakake. Kajaba iku, ing saben crita guru duwe dhukungan saka mitra sing unik, apik lan cerdas. Ing Asal-usul, peran kasebut cocog karo Ambra Vidal, direktur Museum Guggenheim ing Bilbao.

Ikatan rekan bintang

Ing novel lakon Langdon, mitra wanita duwe jinis hubungan karo misteri sing diselidiki utawa keturunane wong sing nduweni sejarah penting. Asal-usul ora ana sing istiméwa, amarga Vidal dadi tunangane Pangeran Julian (arep nggentosi bapake ing tahta). Sing terakhir nggawe rahasia intim sing ana gandhengane karo pandhita sing jenenge Valdespino.

Kutha-kutha bersejarah liyane sing diandharake ing buku-buku sing dibintangi Langdon

  • Roma ing Malaekat lan Setan
  • Paris lan London ing Kode Da Vinci
  • Washington DC, ing Simbol sing ilang
  • Florence, ing inferno.
  • Barcelona, ​​ing Asal-usul.

Sobre el autor

Daniel Gerhard Brown teka ing jagad iki dina Senen tanggal 22 Juni 1964 ing Exeter, New Hampshire, Amerika Serikat. Ing kana, dheweke tuwuh ing lingkungan kapercayan Anglikan sing kuwat kanthi bimbingan wong tuwane Richard Brown (guru matematika) lan Constance (komposer lagu-lagu suci). Uga Ing kutha asale, panulis saiki entuk gelar sekolah menengah saka Phillips Exeter Academy ing taun 1982.

Banjur, Daniel sing enom wiwit sinau musik lan komposisi ing Amherts College, salah sawijining institusi sarjana paling bergengsi ing donya. Minangka bagean kanggo entuk gelar diploma, Brown ngenteni wektu ing Eropa (España, utamane). Sawise lulus taun 1985, dheweke ngrekam album musik bocah-bocah (SynthAnimals) lan ngedegake Dalliance, perusahaan rekaman.

Wiwitane dadi panulis

Dan Brown pindhah menyang California ing awal taun 1990an kanthi ngarep-arep bisa nggawe karir dadi pianis lan penyanyi. Paralel, dheweke nawakake kelas Inggris lan Spanyol ing sekolah tinggi ing Beverly Hills kanggo nyengkuyung awake dhewe. Ora suwe, dheweke mlebu ing Akademi Komposer Nasional, ing kana dheweke ketemu karo Blythe Newlon, sing dadi garwane saka taun 1997 nganti 2019.

Ing taun 1993, dheweke wiwit nulis kanthi luwih semangat; asile kasebut yaiku Benteng Digital (Benteng digital) ing taun 1998, novel pertamane. Banjur padha katon Malaekat lan Setan (2001) - "debut" Langdon - lan Kongkalikong (2001), sadurunge karya Brown yaiku: Kode Da Vinci.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.