Apa sampeyan ngerti judhul awal karya sastra iki?

70d

Milih judhul novel utawa crita cekak bisa uga dadi tugas sing angel banget, utamane nalika ngringkes ide buku kasebut lan, mesthine BE TRADEL.

Lan sanajan saiki kita ora bisa ngerti sawetara karya sastra sing paling misuwur miturut jeneng liya, sing sejatine yaiku yen bali menyang wulan sadurunge diterbitake, sawetara penulis lan editor masing-masing ndeleng lan pengin ngganti judhul sing wiwitan direncanakake kanggo makarya kasebut, miturut pamrih sing ditampa sabanjure, luwih akeh bener Utawa bisa dadi luwih apik?

Apa La casa isih dadi karya paling gedhe ing sastra Hispanik? Apa Manungsa Pungkasan ing Eropa klasik paling gedhe ing pustaka Orwell?

Hakim dhewe judhul awal karya sastra kasebut sing, supaya luwih nyenengake, bakal miwiti saben item kanggo mriksa manawa sampeyan mbayangake judhul sadurunge pindhah menyang baris sabanjure.

Ing omah

Iki judhul pisanan sing dipikirake kanggo mbaptis apa sing bakal kedadeyan karya sastra Amerika Latin paling gedhe, "Seratus Tahun Kesepian." Nanging, Gabriel García Márquez mutusake ngganti judhul ing menit pungkasan ora ana kebingungan sing bakal digawe karo novel La casa grande, dening kancane Álvaro Cepeda Samudio, diterbitake ing 1954.

Wong pungkasan ing Eropa

1984_orwell_nosologeeks_thumb.jpg

Nerbitake novel ing taun 1949 kanthi judhul "1984" nduweni sipat dhewe-dhewe, luwih-luwih ing jaman manungsa ora nyawang mangsa ngarep kanthi kendel kaya saiki (utawa bisa uga ora akeh). Judhul sukses sing diterbitake penerbit George Orwell ing menit pungkasan sawise nganggep The Last Man in Europe, judhul kerja, minangka komersial banget.

Wong sing durung mati

Sing mesthi wae ora angel ditebak, ayo dideleng: Frankesntein, Dracula, Wawancara karo Vampir, Dracula maneh. . . ya, Dracula! Untunge, Bram Stocker ngerti carane milih judhul sing pas kanggo wektu sing bakal ditindakake karakter paling apik ing literatur horor.

Jejak Endhog Kulon

Judhul iki, bebarengan karo Trimalción ing Endhog Kulon, Antarane tumpukan awu lan milyuner utawa Ing sangisore abang, putih lan biru yaiku calon sing dibaptis karya gedhe saka F. Scott Fitzgerald "The Great Gatsby". Kanggo wong-wong sing durung maca buku kasebut, Endhog Kulon minangka lingkungan elit fiksi sing kedadeyan plot kasebut.

Atticus

Harper-Lee

Ora angel diramal judhul kerja lakon Harper Lee "To Kill a Mockingbird", novel sing judhul pungkasan dipilih sawise nolak Lee kanggo fokus kabeh karo siji karakter.

Kesan pisanan

Sanajan kita ora seneng maneh "Bangga lan Prasangka", Jane Austen dheweke nggayuh judhul sing ora sukses iki sing bakal dadi gaweyane sing paling gedhe.

Sawetara judhul awal karya sastra kasebut sing kita kabeh ngerti saiki ora kesasar kaya sing diarepake (Mesthi mati sing mati). Nanging, delengen saka pakulinan, delengen amarga tresna, Satus Satus Sopan utawa Dracula kayane jeneng sing mitos banget mula ora bisa diganti karo wong liya.

Ora nate.

Apa sampeyan mikir manawa panulis iki njupuk keputusan sing cocog?

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Maria Ophelia ngandika

    Kayane kabeh apik. Informasi sing apik banget.

  2.   Alexander Knight Salas ngandika

    Sewu Taun Kesepian dudu novel Amerika Latin sing paling gedhe, mung sing paling misuwur.