Apa sing ditinggalake karo literatur Romantisisme ing Spanyol?

gustavo-adolfo-bequer

Isih maca klasik, ya. "Quijote" terus munggah karo kincir angin buta lan "Novel teladan" saka gedhe Cervantes isih dianjurake kanggo maca ing akeh institusi Spanyol kanggo subjek Bahasa lan Sastra. Nanging apa sisa wektu Romantisisme Spanyol?

Pakaryan saka "Don Juan Tenorio" saka gedhe Jose Zorrilla isih dipentasake ing akeh bioskop Spanyol lan Sevillian Digdaya bisa bangga amarga puisi durung pati matur nuwun utamane kanggo katresnan remaja. Nanging, apa karya dening José de Espronceda utawa Adipati Rivas isih diwaca? Apa isih ana sing teka ing kios ing pameran buku sing golek barang saka Rosalía de Castro utawa Mariano José de Larra?

Mbok menawa isin banget yen wektu sing angel lan kontradiktif kaya ngono dilalekake babagan nggawe karya. Jamane angel banget, akeh banget ketegangan politik lan sawetara wong sing ora seneng, sing menehi sawetara mobilisasi demonstrasi, utamane ing kalangan pekerja. Lan angel golek papan ing antarane neoklasik sing konservatif. Isih, ing Romantisisme terus lan ana akeh karya sing bisa kita nikmati saka tataran sing apik banget.

Karya Romantisisme Spanyol

Sampeyan bisa ngomong manawa Jose de Espronceda Dheweke dadi romantis sing paling misuwur nalika semana. Dheweke ninggalake pendirian sing luwih neoklasik kanggo nulis puisi romantis. Geguritan sing paling misuwur yaiku "Lagu bajak laut", "Algojo" o "Song of the Cossack", nanging kabeh, pakaryan sing paling khas lan kondhang yaiku "Murid saka Salamanca", ditulis ing taun 1840. Iki minangka komposisi sing kasusun saka 2000 ayat kanthi ukuran beda-beda sing nyritakake pati amarga tresnane Elvira, nalika kekasihe Don Félix de Montemar tilar donya.

Romantisme Spanyol

Liyane saka panulis Romantisisme ciri khas wektu iki lan sing wis kasebut ing artikel iki yaiku Sevillian Gustavo Adolfo Becquer. Pakaryan kasebut kalebu sajak y Kujang saka sisih romantis sing jelas banget. Sing Kujang padha 28 ing antawisipun daya tarik misteri lan predominates sing ora dingerteni. Sing sajak Cacahe ana 79 puisi cekak sing dikarang sajrone dheweke urip. Ing sajrone dheweke ngobrol babagan katresnan lan lara ati, pati, tema agama lan ilmu sihir.

Wong Galicia Rosalia de Castro iki uga misuwur ing wektu iki. Pakaryan sing paling penting yaiku «Lagu Galicia», ing endi dheweke nyritakake kepenginan tanah sing populer lan tema populer sing beda.

Ana akeh buku sing saiki ana ing pasar sastra; Penting banget kanggo maca "Don Quixote" utawa sawetara literatur Spanyol liyane, nanging karya-karya sing lahir ing Spanyol Romantisisme uga apik banget lan kita ora kudu nglirwakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)