Analisis «Campos de Castilla»

Lapangan Castile

"Campos de Castilla" Iki minangka karya saka pujangga Sevillian sing hebat yaiku Antonio Machado lan diterbitake ing taun 1912, sanajan mengko ditambahi limang taun mengko, ing taun 1917. Ing karya iki gambar-gambar kasebut luwih nyata lan kurang simbolis tinimbang buku-buku sadurunge. Panulis lan mujur nengen nyritakake babagan panulis dhewe, umume manungsa umume lan sejarah Spanyol.

Nyatane, ing decadence negara dirasakake ing katrangan meditasi saka sawetara papan utawa uga watake sawetara wong. Misteri urip utawa uga sentimen religius minangka tema liyane ing buku sing cukup jero, ing endi Machado pancen ora bisa nemokake jiwane kanggo ngumumake kabeh sing kuwatir utawa ngganggu dheweke kanthi cara sing cukup jelas.

Patine kekasihe Eleanor dirasakake ing pitung geguritan sing dadi buku kasebut. Kajaba iku, kekarepan lan perspektif nyebabake pin sing apik banget lan kapinteran sing diwakili utamane ing "Pasemon". "Paribasan lan Lagu" kanthi formal cedhak karo filsafat Wétan babagan katrangan lan katrampilan, kadhang-kadhang ngelingake geguritan Jepang utawa Cina.

Uga ing buku kasebut, asmara asmara sing cukup lega diarani "Tanah Alvargonzález", asipat narasi sing ditampilake kasusahane manungsa, ing crita sing ambisi lan keserak ora ngerti persaudaraan.

Pungkasan, kita bakal ujar manawa kajaba dalan, kali lan segara minangka loro sing utama simbol Pakaryan kasebut minangka urip kali lan segara sing identik karo sesuatu sing mutlak lan tanpa wates, manawa sawetara kritikus percaya yen bisa ndeleng paraga Gusti Allah.

Lokasi Campos de Castilla

Kahanan kerja Campos de Castilla kedadeyan ing Castilla, khusus ing sawijining desa, Vinuesa lan Muedra, cedhak Cidones. Nyatane, ana pirang-pirang kutha sing disebutake, utamane dening adhine lanang sing wis ngumbara jagad iki lan mulih maneh. Wektu sing tepat crita ora dingerteni, nanging menehi bagean sejarah nalika urip adhedhasar pengajuan, adat istiadat lan urip konservatif. Ing dheweke, pakurmatan lan pakurmatan minangka rong perasaan sing penting banget sing nemtokake wong.

Kajaba iku, panulis menehi saran supaya tumindake pria bisa dipengaruhi komentar utawa pacelathon karo wanita, mula ana keraguan sapa sejatine ide kanggo mungkasi bapak kulawarga kasebut.

Sajrone sejarah, prastawa kasebut kedadeyan kanthi cara ngowahi karakter ing lakon, nggawe cara lan adaptasi karo apa sing wis ditindakake.

Kepiye carane nulis Antonio Machado Campos de Castilla

Campos de Castilla ditulis ing wong kaping telu. Dheweke duwe narator sing menehi crita tanpa menehi pendapat utawa perasaan apa wae sing kedadeyan, sanajan nalika ditulis apa wae sing ditulis, dheweke nuduhake apa sing dirasakake kanthi cara sing kudung.

Ukara kasebut ringkes lan budaya banget. Kajaba katrangan, kabeh liyane kepengin ngomong akeh kanthi sawetara tembung. Iki amarga karya ing ayat, mula kudu diatur karo metrik romansa.

Kaping pisanan, plot crita kasebut nyengsemake lan cepet, nanging penulis nindakake supaya bisa nyedhaki pembunuhan kasebut, wiwit ing kana, kabeh karya fokus marang rajapati kasebut lan akibate para paraga.

Minangka kanggo makarya, dipérang dadi 10 bagean, saben irah-irahane kanthi cara menehi pambuka kanggo nyritakake apa sing bakal dicritakake ing masing-masing.

Karakter Campos de Castilla

Pakaryan saka Antonio Machado Nanging, cukup cekak, sing ora ngalangi ana sawetara karakter sing penting lan luwih gampang dingerteni, ora mung ing level fisik (ana sing ora nggambarake akeh), nanging luwih internal, kanggo ngerti apa gerakane saben wong.

Dadi, ing antarane kalebu:

ALVARGONZÁLEZ

Iki pancen dadi protagonis bagean pisanan saka karya kasebut, lan uga bapak saka karakter liyane. Ora ateges mung katon ing sisih pisanan, nanging uga katon ing pérangan liya, nanging kanthi cara spiritual utawa uga memedi.

Kepribadian sing diwenehake penulis menyang Alvargonzález yaiku a wong sing ngupayakake kabeh supaya bisa kaluwargane apik lan aja kekurangan apa-apa. Kanggo dheweke, kulawarga iku sing paling penting. Kajaba iku, kita ngomong babagan wong sing jujur ​​lan tresna karo dheweke.

Bojo

Garwane Alvargonzález ora duwe peran sing representatif ing Campos de Catilla, nanging luwih sekunder. Kajaba iku, nalika crita saya maju, sanajan katon ing macem-macem wektu, sejatine panganggit nambahake a sedhih amarga kelangan bojone sing dipateni.

Mesthi, iki uga bisa ditemokake kanthi cara liya, amarga yen sadurunge kita ujar manawa Alvargonzález minangka wong sing menehi kabeh kanggo kulawargane, lan tresna banget, kasunyatane yen bojone ilang dheweke uga bisa ditafsirake yen dheweke wis ilang tegese urip, kanggo wong sing dheweke tresnani lan tresna banget, sing ora ngerti kepiye terus tanpa dheweke.

Juan

Juan minangka putra mbarep, putra mbarep. Nanging uga salah sawijining pembunuh bapake. Sanajan rasa tresnane marang dheweke, panganggit wis makili karakter sing sampeyan ora duwe kesan pisanan sing apik. Dheweke ngomong babagan dheweke nggambarake dheweke kanthi alis lan ora duwe moral.

Sajrone sejarah, karakter iki ngalami nasib sing kejem, piye wae Antonio Machado nggawa dheweke tembung "sapa sing nindakake, mbayar."

Martin

Dheweke putra nomer loro saka Alvargonzález, lan uga pembunuh bapakne liyane. Maneh, Machado nampilake karakter "ala" sing sampeyan ora simpatik nanging luwih curiga. Kanthi mripat sing angel dipahami lan moral sing ora diragukan, pungkasane padha karo sing sadurunge.

Miguel

Miguel minangka putra paling enom saka kulawarga. Nganti saiki, dheweke durung urip bareng karo dheweke, nanging sawise diskusi babagan masa depan, amarga dheweke ora pengin dadi biksu, dheweke banjur ninggalake omah. Nalika dheweke bali, kabeh bakal tumindak.

Mantu-mantu

Ing karya iki, uga garwane anak duwe gandhenganeNanging dheweke mung aksesoris kanthi kapribadian sing padha karo bojone dhewe. Kasunyatane, pangarang ora menehi swara utawa swara kanthi akeh.

Apa sing pengin ditulis penulis minangka kesimpulan?

Ndeleng Campos de Castilla

Campos de Castilla dudu mung dolanan nalika mateni rajapati. Ngomong babagan crita sing pusat rajapati, nanging uga ana keadilan gaib, yaiku, yen ana wong sing tumindak ala, mengko utawa mengko bakal entuk paukuman.

Mula, kita bisa ujar manawa Campos de Castilla minangka conto tembung khas "sapa sing nindakake, mbayar", sawise pembunuhan kasebut, para pembunuh dheweke banjur njupuk obat dhewe amarga dheweke ora entuk apa sing dikarepake dhisik.

Nanging, Machado ora mung fokus ing masalah iki, nanging uga ngobrol babagan wong liya, kanthi cara sing luwih kudung, kayata "penyakit katresnan" saka ibu sing, yen kelangan bojone, dadi sedhih; utawa meri lan meri tumrap bocah-bocah sing nyebabake rajapati bapakne.

Malah ing pungkasan, penulis ngomongake penyesalan apa sing wis ditindakake.

Napa sampeyan kudu maca Campos de Castilla

Campos de Castilla minangka buku sing dicoba jelasake manawa tumindak apa wae sing apik utawa sing ala, akibate. Sing paling nggumunake mesthine yaiku pembunuhan bapak ing tangane anak-anake, lan kepiye cara "dieksekusi" pungkasane kanthi "keadilan ilahi."

Nanging, ora dingerteni kepiye critane putra bungsune ganti. Dheweke lunga saka omah amarga kepengin nuruti ati lan bapake mutusake menehi pusaka kanggo nindakake kekarepane. Mula, dheweke bakal ndeleng jagad iki lan bali, ora mlarat, nanging seneng lan diperkaya ing babagan budaya lan kabegjan. Mula, uga tumindak sing apik, duwe reward ing buku kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Sharos josari ngandika

    Kayane aku kudu luwih jero babagan analisa kumpulan puisi iki sing adoh saka Modernisme kanggo menehi Generasi '98 liwat basa sing gampang lan ngatasi masalah nalika ngadhepi KEPUTUSAN SPAIN