Almudena Grandes wis lunga, jagad sastra nangisi lungane sing ora disangka-sangka

Eyang Almudena.

Eyang Almudena.

"Para pamaca, sing ngerti aku, ngerti yen dheweke penting banget kanggo aku. Yen dheweke takon babagan dheweke, aku mangsuli perkara sing padha, yaiku kebebasanku ”. Iki carane Almudena Grandes nulis ing kolom biasanipun ing El Pais tanggal 10 Oktober nalika ngatasi masalah kanker sing nandhang sangsara. Tansah lucid, karo kriya migunani, iku hard kanggo pracaya setengah sasi mengko dheweke ora ana maneh karo kita.

Setu, 27 November 2021 bakal mudhun ing sejarah minangka tanggal peteng, kaya dina nalika salah sawijining pena sing paling padhang saka huruf Hispanik kontemporer dipateni. Dalang mburi Ati beku y Episod perang sing ora ana enteke wis ninggalake sawise perang angel karo kanker.

Tangis ing Jagad Sastra Hispanik

Sejarawan lan panulis Almudena Grandes dheweke mung 61 taun. Wanita sing nggambarake kasunyatan Spanyol anyar kaya sawetara liyane tiwas ing omahe ing Madrid nilaraken rombongan pamaos lan masyarakat kanthi greget deg-degan.

Rencanane ora ngarepake keberangkatan sing bakal teka, minangka dheweke uga nandheske ing kolom: "Aku ana ing tangan sing paling apik, aman lan yakin... Ing antarane kabeh karakter sing ana, favoritku yaiku sing slamet, lan aku ora bakal nguciwani aku, luwih-luwih protagonisku dhewe ”.

Warisan sing ora bisa diukur

Eyang Almudena ninggalake konco lan kanggo turunane ageng kompendium karya utama, dipuji lan dianugerahi kanggo kerumitan lan ambane. Lan iku sing penulis wis cara unik banget nyedhaki crita, tanpa stereotypes sempit biasanipun; Dheweke ngerti carane menehi kamanungsan sing dibutuhake kanggo kahanan sing angel ing masyarakat Spanyol sing digambarake ing garis dheweke, faktor penentu sing nggawe para pamaca langsung nyambung karo dheweke.

Kutipan saka panulis Almudena Grandes.

Kutipan saka panulis Almudena Grandes.

Luwih saka rong puluh penghargaan sing ditampa kanggo karyane —Antawisipun Bebungah Narasi Nasional (2018) lan Hadiah Jurnalisme Internasional 2020 saka Klub Pers Internasional— ngomong kanthi cetha babagan bulu. Lan ora aneh yen Bebungah Nobel Sastra ing taun ngarep utawa ing ngisor iki - jenenge wis dadi favorit kanggo wektu sing suwe - nanging dheweke main kluruk sing ora dikarepke saka jago peteng.

Novelas

  • Umure Lulu (1989)
  • Aku bakal nelpon sampeyan ana (1991)
  • Malena minangka jeneng tango (1994)
  • Atlas Geografi Manungsa (1998)
  • Angin Atos (2002)
  • kraton karton (2004)
  • Ati beku (2007)
  • Ngambung roti (2015)

Episod perang sing ora ana enteke

  • Artikel utama: Episod perang sing ora ana enteke
    • Agnes lan kabungahan (2010)
    • Jules Verne Reader (2012)
    • Manolita manten telu (2014)
    • Pasien Dr. García (2017)
    • Ibune Frankenstein (2020)

Buku crita

  • Model wanita (1996)
  • Stasiun dalan (2005)

Artikel

  • Pasar Barcelona (2003)
  • Tatu langgeng (2019)

Kolaborasi

  • Putri sing apik. Crita ing Ibu lan Putri Laura Freixas
  • Spesies sing dilindhungi. Crita ing Biyen tentrem

Sastra bocah

  • Sugeng rawuh, Martinez! (2014)

Adaptasi film

  • Umure Lulu (saka Bigas Luna, 1990)
  • Malena minangka jeneng tango (saka Gerardo Herrero, 1995)
  • Malah yen sampeyan ora ngerti (saka Juan Vicente Córdoba, 2000). Adaptasi saka crita «Kosakata saka balconies», saka karya Models wanita
  • Geografi kepinginan - adaptasi saka Atlas geografi manungsa; Miniseri Chili dening Boris Quercia lan dirancang dening María Izquierdo Huneeus, 2004)
  • Angin Atos (saka Gerardo Herrero, 2006)
  • Atlas Geografi Manungsa (saka Azucena Rodríguez, 2007)
  • kraton karton (saka Salvador Garcia Ruiz, 2009)

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.