Aku sengit karo kowe kaya ora nate pengin wong liya

Diterbitake ing taun 2015, Aku sengit karo kowe kaya ora nate pengin wong liya Iki minangka buku puisi kaping pisanan saka Luis Ramiro, sawijining komposer lan penyanyi Spanyol. Sanajan penyanyi lagu ing Madrid wis nyipta musik, nanging dadi panulis dheweke bisa nemokake koleksi puisi babagan rasa tresna. Kanthi cara iki, dheweke menehi karya lirik kanggo masarakat ing sanjabane panggung musik, luwih cedhak karo lirike.

Ing pangertèn iki - sanajan panulis banjur nerbitake buku liya, sing pungkasan ing taun 2018 - debut puisi iki duwe resepsi paling apik. Mula, artikel iki nyritakake babagan proposal sastra Luis Ramiro lan saengga ngerti apa sing narik kawigaten para pamaca. Ing pungkasan, akeh geguritan sing nglumpukake apa sing dialami masarakat ing babagan katresnan.

Babagan panganggit, Luis Ramiro

Urip lan musik

Luis Vicente Ramiro minangka jeneng pertama komposer iki sing lair ing Madrid, Spanyol, tanggal 23 April 1976. Wiwit cilik, dheweke nuduhake minat seni, ngatur, saliyane main bass, kanggo nyipta kanthi resmi nalika umur 23 taun. Ing consecuense, Kegigihannya sukses ing taun 2007, nalika dheweke mlebu karo Sony MBG kanggo ngasilake album pertamane kanthi judhul Diukum ing swarga.

Wiwit iku, dheweke wis nerbitake 7 album, sawetara sing nampa penghargaan lan penghargaan penting. Kajaba iku, ing konser dheweke duwe kolaborasi apik kayata Luis Eduardo Aute utawa Pedro Guerra, lan liya-liyane. Kanthi cara sing padha, penyanyi wis nuding Joaquín Sabina, Bob Dylan utawa The Beatles, kalebu pengaruh sing paling gedhe.

Sastra

Wiwit diterbitake literatur kaping pisanan ing 2015, Ramiro wis mlebu limang judhul maneh. Saliyane, gaya seniman Madrid nuduhake manawa dheweke wis ngilangi wates musik lan puisi. Kanggo nindakake iki, dheweke wis nggunakake kasunyatan manawa mantan kasebut ngancani dheweke wiwit cilik lan saiki nggawe lirik dadi puisi tinulis, sing ditandhani karo pendekatan sing cukup intim.

Kajaba iku, penyanyi-nyipta lagu Spanyol wis ngetutake dalan sastra nalika gambar puisi sing ngasilake yaiku katresnan. Mangkono, geguritane nerangake salah sawijining tema kemanusiaan, katresnan, nanging kanthi cap biografi. Kanthi tembung liya, Ramiro ora rumit nalika nggawe urip dhewe minangka bahan baku kanggo nggawe seni.

News

Dina iki, Luis Ramiro minangka karakter aktif banget ing jejaring sosial, ing endi dheweke nuduhake puisi lan musike. Kajaba iku, dheweke nawakake nyanyian ing platform digital lan njaga kehadiran penting ing bidang seni. Mula, kanthi ngunjungi akun Facebook, kayata, masarakat bisa ngerti babagan proyek musik lan sastra.

Analisis saka Aku sengit karo kowe kaya ora nate pengin wong liya

Estilo

Ing buku puisi iki, pamaca bakal nemokake campuran gaya sing wiwit saka puisi mikro dadi sonnet. Luwih, ana tujuan lirik sing dibedakake karo ayat-ayat interwoven sing katon kaya akun pengalaman pribadi sing ringkes kanthi pesen langsung. Akibate, puisi Luis Ramiro dudu monolitik, kosok baline, gaya banget serbaguna lan malah eksperimen.

Saiki, pendekatan literatur Spanyol kayane fokus karo konten puisi, nanging sing sejatine wujud lan basa iku bisa ditemtokake. Amarga kanggo pujangga Iberia, variasi ekspresi perasaan bisa ngidini dheweke nyoba ngasilake efek sing beda ing pamaca. Amarga alasan kasebut, gaya puisi campuran minangka fitur alami saka koleksi puisi iki.

Tema

Aku sengit karo kowe kaya ora nate pengin wong liya nyakup dinamika katresnan lan lara ati sing dicedhaki saka macem-macem sudut pandang. Siji tangan, kanthi njlentrehake katresnan minangka vitalitas lan fatal, konfigurasi buku kasebut entuk papan kebutuhan ekspresif tartamtu. Saliyane, bisa dingerteni manawa ayat sing paling nglarani, kayata, ngumumake jinis telusuran sing durung rampung.

Swasana sing ora tradisional

Kanggo argumen sing ditampilake ing paragraf sadurunge, ora cocog kanggo negesake manawa cara Ramiro njlentrehake katresnan lan kekurangan katresnan sabenere tradisional. Nyatane, lirik kasebut minangka undhangan kanggo nyinaoni pengalaman manungsa sing ora bisa dihindari sing ora ngukum wong liya.

Mula, tujuwane (nyoto) panganggit yaiku nyedhaki risalah katresnan lan kesalahane saka pengalamane. Mesthi wae ora preduli dheweke kepengin ngrampungake pikirane minangka kasunyatan sing mutlak, amarga transien katresnan uga kasunyatan umum.

Struktur

Struktur dkumpulan geguritan kalebu luwih saka satus geguritan; sawetara wong dadi populer lan ditampa kanthi wiyar. Salah sijine yaiku geguritan "Yen kabeh pas", Dibangun nganggo ukara kaya:" Wanita edan kaya sampeyan nggawe aku waras / sampeyan nyebabake tsunami ing pinggul ". "Banjur nalika perang wis rampung, / aku nyumurupi kasunyatane tanpa tata rias, / lan banjur katresnan nalika mbledhos."

Antarane geguritan sing paling penting kudu diwenehi tandha "Wanita impenku": "Dheweke ora nate dadi wanita impenku. / Iku sing luwih apik: / Wanita sing dakpangunake ”. Ing prekara iki, cathet corak sing digawe ide ing ayat pisanan nalika maca nomer loro, lan asil pungkasan. Akibate, kedadeyan kasebut kanthi kekuwatan emosi sing pujangga kepengin menehi kepekaan lan ngumumake apa sing dipercaya.

Puisi minangka lagune

Ing totoan puisi saka Luis Vicente Ramiro, Ana salah sawijining aspek sing ndadekake khusus lan apik kanggo umum. Babagan kemungkinan interpretasi geguritan sing dobel, amarga panganggit wis ngowahi sawetara musik kasebut (kanthi asil sing apik banget). Nyatane, Ramiro bisa mbukak karya sastra dadi karya musik kanthi naturalitas sing nggumunake, sing pantes dipuji.

Sing terakhir, kajaba kalebu deklamasi dening pujangga, menehi produk sastra dadi watak serbaguna sing pancen menarik. Bisa uga, ora kabeh masarakat utawa kritikus digunakake kanggo jinis iki kinerja pujangga. Nanging, tanpa mangu-mangu, keasliane ngirim kesegaran sing penting kanggo mbedakake karo komposer lirik liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)