Kabeh iki dak wenehi

Kabeh iki dak wenehi

Kabeh iki dak wenehi

Kabeh iki dak wenehi minangka buku kaping lima anggitane panulis Basque Dolores Redondo, diterbitake ing taun 2016. Minangka novel angkara sing digawe ing Galicia Ribeira Sacra, sing plote kebak misteri, ora kena ukuman lan rakus. Kanthi karya iki, panulis sastra menang edisi 65 saka Hadiah Planeta, sawise menehi naskah kanthi jeneng Sun of Thebes, lan miturut jeneng samaran Jim Hawkins.

Saliyane penghargaan penting sing kasebut, Redondo dadi panulis Spanyol pertama sing entuk Bancarella Award (2018), kanggo versi Italia saka buku iki. Setahun mengko, situs saiki Bisnis Insider milih novel kasebut minangka perwakilan saka provinsi Lugo, ing artikel kanthi irah-irahan: "Lelungan literatur liwat Spanyol kanggo Dina Buku", ditulis dening Ana Zarzalejos.

Ringkesan saka Kabeh iki dak wenehi (2016)

Ing sawijining esuk, Manuel nulis pungkasan bukune sing pungkasan: Srengenge saka Thebes; dumadakan nuthuk lawangmu, lan nalika dibukak ketemu loro pengawal sipil seragam. Para agen kasebut langsung takon apa dheweke sedulure Álvaro Muñiz de Dávila, lan sawise negesake manawa dheweke iku bojone, dheweke menehi informasi babagan kedadeyan sing ora disengaja: Alevaro kecelakaan lalu lintas ing Galicia, lan dheweke seda.

Kena pengaruh banget lan ing wektu sing padha dadi penasaran, Manuel menyang Ribeira Sacra. Tekan, negesake patine katresnan sajroning urip, Lan sanajan kuwatir karo apa sing kedadeyan, kasus kasebut wis ditutup. Nalika ing kana, dheweke bakal miwiti nemokake rincian urip garwane sing almarhum, salah sawijine yaiku dheweke kalebu kulawarga kraton Galicia, sing manggon ing propinsi sing kedadeyan kasebut.

Ditolak karo mertuaku lan nuwuhake rasa sedhih, Manuel arep bali maneh nalika dicegat karo Nogueira, pensiunan penjaga sipil. Iki nyebabake kecurigaan babagan kasus kasebut, sing nuwuhake keraguan anyar babagan pati pasangane lan kulawarga misterius. Kecurigaan lan intuisi mantan petugas kasebut, bebarengan karo rasa penasaran lan nesu Manuel, bakal nuli takon babagan kacilakan "mestine" kasebut.

Penyelidikan iki bakal dilumpukake karo pandhita Lucas, sing nganakake upacara pemakaman lan dadi kanca saka almarhum. Detil sethitik, rincian anyar lan ngageti babagan Álvaro - sing urip kaping pindho - bakal katon., sing bisa nyebabake pati. Trio iki bakal nyebabake kerusuhan ing kulawarga mulia, sing bakal nyoba ngalang-alangi supaya bisa nggayuh kayekten; nanging usaha sampeyan bakal muspra.

Analisis saka Kabeh iki dak wenehi (2016)

Struktur

Iki novel angkara sing tahap pertama yaiku Madrid, nanging banjur pindah menyang Chantada, ing provinsi Lugo, Galicia. Buku iki duwe luwih sithik saka 600 kaca, dipérang dadi 47 bab lan dicritakake ing wong kaping telu dening narator sing wis ngerti. Plot iku teratur banget lan dicethakaké kanthi netes, sing njaga intrik wiwit wiwitan, nganti pungkasane kaget.

Maneka warna tema

Narasi kasebut ngatasi sawetara masalah, kalebu investigasi kacilakan, sing umume ditindakake dening protagonis lan loro sekutune. Asile, akeh rahasia, apus-apus lan tumindak ilegal kulawarga mulya bakal dibukak lan dihormati dening pedunung. Iki uga nuduhake akeh budaya lan adat istiadat Galicia, sipil lan religius.

Landskap saka Galicia Ribeira Sacra

Ing novel iki, panulis milih Galicia minangka setting pangembangan karakter. Crita kasebut ditampilake ing pazo de los marquises de Santo Tomé, papan sing fiktif nanging mirip banget karo wilayah provinsi Lugo. Wilayahe rada musuhan lan adhem amarga iklim, nanging kanthi mujur nengen sing luar biasa lan apik, sing diterangake Redondo kanthi rinci ing buku kasebut.

Pribadi

Alvaro Muniz de Davila

Dheweke dadi pengusaha, sing tilar donya nalika wiwitan plot; dheweke bakal dadi sumbu utama ing crita kasebut. Kaping pisanan, amarga pati sing misterius; lan nomer loro, kanggo urip rahasia. Nalika novel kasebut mbukak, para sedulure - sing kalebu bagean saka bangsawan Galicia - lan alasan sing meksa dheweke nindakake rong cara sing beda-beda kanthi bebarengan bakal dingerteni.

Manuel Ortigosa

Dheweke dadi panulis, sing misuwur amarga novel pertamane lan nikah karo Álvaro. Manuel bakal nemoni pirang-pirang tahap, wiwit nolak nganti nesu sawise nemokake rahasia bojone. Kasunyatan sampeyan bakal ganti sacara radikal amarga tiwase; karo kulawarga anyar, warisan gedhe lan akeh enigma sing nambah lingkungan sing musuhan.

Lucas Robledo

Dheweke minangka bapak Katolik lan uga kanca karib Álvaro, kasetyan paseduluran sejatine bakal dibayangke. Lukas bakal menehi dhukungan tanpa syarat kanggo Manuel lan bakal ngelingake manawa dheweke ngerti sejati Álvaro. Kajaba iku, kanthi paraga kasebut, panulis nuduhake kahanan sing ala banget sing ngrusak greja lan ora bakal dingerteni.

Andres Nogueira

Dheweke dadi pejabat pensiunan Garda Sipil Spanyol, pria tradhisi kulawarga, kanthi nilai-nilai ketat. Watake iki bakal dadi dhukungan gedhe kanggo Manuel nalika takon babagan sedane Álvaro. Amarga pengalaman iki sampeyan bakal berkembang, lan sampeyan bakal dadi wong sing luwih sabar.

Babagan panganggit

 

Frasa dening Dolores Redondo.

Frasa dening Dolores Redondo.

Maria Dolores Redondo Meira Dheweke lair ing Donostia - San Sebastián, dina Setu 1 Februari 1969. Dheweke minangka anak pertama saka perkawinan Galicia; bapakne, pelaut; lan ibune, ibu rumah tangga. Dheweke ngalami masa kanak-kanak kanthi nangis lan lara, amarga nalika umur 5 taun, dheweke kelangan adhine. Ing wektu kasebut, panulis ngakoni yen dheweke wis ngungsi nalika maca supaya ora bisa perang tandhing kasebut.

Pasinaon remaja lan profesional

Wiwit cilik, dheweke seneng banget karo sastra; menyang Umur 14 taun, dheweke nulis crita kaping pisanan lan banjur melu macem-macem kompetisi ing bidang iki. Podo karo kerjane dadi panulis, dheweke miwiti sinau ing bidang Hukum ing Universitas Deusto, sawijining karir sing dheweke mutusake ganti dadi jabatan liyane: masak; mula dheweke sinau lan lulus ing restorasi gastronomi.

Karir minangka koki

Umure mung 24 taun, dheweke wis dadi koki ing usahane dhewe, papan cilik sing dununge ana ing San Sebastián. Sawise kerja keras sajrone rong taun lan akeh sinau, dheweke mutusake nutup amarga ora duwe modal, amarga perkara ora sesuai karo sing diarepake. Banjur, dheweke terus kerja dadi tukang masak ing restoran liyane, wis luwih santai lan ora duwe tanggung jawab utawa kuwatir.

Lomba sastra

Ing taun 2009, panulis San Sebastian nerbitake novel pertamane Hak istimewa malaekat. Patang taun mengko, kariré dadi 180 derajat, nalika nampilake sandiwara kasebut Wali sing ora katon (2013), karo kang miwiti ing Trilogi Baztán. Saga iki kanthi cepet dadi fenomena sastra, kanthi luwih akeh 700.000 kopi didol lan diterjemahake menyang luwih saka 30 basa ing saindenging jagad.

Sawise sukses sing luar biasa iki, para literatur umum Kabeh mau bakal Aku bakal menehi (2016), novel sing ditampa Penghargaan planet ing taun sing padha. Ing taun 2019, saiki ditampilake Pasuryan lor jantung, prequel kanggo Trilogi Baztán ing wiwitan karire protagonis saga, Amaia Salazar, diwartakake marang para pamiarsa.

Novel dening Dolores Redondo

  • Hak istimewa malaekat (2009)
  • Trilogi Baztán:
    • Wali sing ora katon (2013)
    • Warisan ing Balung (2013)
    • Penawaran kanggo Badai (2014)
  • Kabeh iki bakal dak wenehi (2016)
  • Wajah Lor Ati (2019)

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)