8 buku raja kanggo Dina Raja. Klasik, ireng lan epik

Dina Raja. Ilusi, hadiah, bungahe, roscon, lelang lan protagonis pungkasan preinan Natal lan atusan buku. Dina iki, aku nyoroti 8 wong iki saka panganggit klasik kaya ireng, epik utawa fantastis Sophocles, Don Winslow, Ana María Matute utawa William Shakespeare

Kelalen Raja Gudú - Ana Maria Matute

Dikirim ing 1996, novel iki wis dadi klasik wiwit dilebokake ing rak. Penguasaan Ana María Matute nyipta karya sing paling misuwur lan salah sawijining novel sastra kontemporer sing hebat. Aku dudu jinis fantasi nanging potret iki Abad pertengahan mitos lan kebak dongeng Aku seneng banget. Panulis sing padha nganggep buku favorit dheweke ing jaman semana.

Iki akun saka dongeng Fantastic sing nyritakake kelairan lan ekspansi ing Kerajaan Olar kanthi plot sing kebak karakter lan petualangan. Setel ing malang simbolis ing lor misterius lan tangga sisih wétan lan kidul sing ora apik, sing mbatesi ekspansi Kerajaan Olar, sing bakal dadi dhasar licik bocah wadon, sihir tukang sihir lan aturan game makhluk sing urip ing lemah.

Babad raja sing kaget - Gonzalo Torrente Ballester

Su Adaptasi film Film iki isih dadi salah sawijining film Spanyol (sithik banget) sing bisa dakwaca tanpa kendhat saben ditampilake ing televisi. Torrente Ballester nerbitake ing 1989 lan nyenengake nyenengake urip ing istana Philip IV, luwih-luwih nalika sampeyan mutusake apa sing sampeyan karepake ndeleng ratu wuda. Kasunyatan kasebut nyebabake keributan ing antarane para penasihat lan pengakuane sing gabung karo urusan katresnan raja karo courtesan lan intrik kraton sing ana ing ngisor iki. Kabeh bisa diatasi kanthi ironi lan banyolan.

Prabu Oedipus - Sophocle

Klasik klasik sing ora ana tanggal nggawe sing dingerteni. Iki dianggep minangka Mahakarya Sophocle. Oedipus minangka raja ing Thebes lan garwane Jocasta lan saiki lagi mrentah sing paling apik. Nalika nyelidiki pati raja Laius sadurunge, dheweke nemokake manawa iki bapake. Lan garwane Jocasta uga dadi ibune. Dheweke bunuh diri lan Oedipus, sawise mripate awake dhewe, takon karo seduluré Creon supaya dikencengi.

Raja Lear - William Shakespeare

Tragedi klasik liyane karo raja mitos liyane minangka Lear saka panulis Inggris paling misuwur ing kabeh jaman. Iki ditulis antara taun 1605 lan 1606 lan ditindakake taun 1606, lan kasusun saka limang tumindak ing ayat lan prosa. Iki diterbitake taun 1608 lan dijupuk saka sumber kayata Sejarah Regum Brittaniae ditulis ing 1135 dening Geoffrey saka Monmouth, sanajan Shakespeare mung nggunakake tokoh raja, amarga argumen kasebut asline.

En Raja Lear ana rong plot sejajar: raja lan putrine telu, Goneril, Regan lan Cordelia, lan Earl of Gloucester lan putra loro. Ing kaloro kasus kasebut, ana putra pengkhianat lan kasusahan gedhe saka wong tuwa. Kulawarga mung nggambarake impen sing paling ala lan rasa ora precaya lan kegilaan bakal nyebabake tragedi sing meh ora ana sing slamet. Nanging, pungkasane, Raja Lear lan Gloucester sing wis edan uga duwe anak sing nresnani dheweke, ora ana panglipur sadurunge mati.

Raja-raja keren - Don Winslow

Ing iki prequel kanggo Alam bébas, Winslow nemokake karakter saka novel kasebut kanggo nggawe maneh masa lalu, lan ngirim menyang California meh mitos saka asale perdagangan narkoba lan hubungane karo kartel obat Meksiko. Iki kedadeyan ing taun 2005 lan Ben, Chon lan O dheweke urip tanpa kendali ing Pantai Laguna lan ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Banjur Chon bali saka Afghanistan kanthi cuti kanthi winih wiji Janda Putih, galur ganja, lan mung sawetara wektu sadurunge dheweke melu bisnis ganja lan adol ganja. Nanging masalah uga diwiwiti.

King of spades - Joyce Carol Oates

Maca penting kanggo panulis lan kepiye proses nggawe novel utawa novel sing padha bisa dadi loro. Wawasan anyar babagan tokoh Dr. Jekyll lan Pak Hyde ditrapake kanggo panulis kanthi karir sing brilian lan kulawarga sing sampurna sing nulis novel detektif sing sukses kanthi awan lan dadi King of Spades, jeneng samaran sing digunakake kanggo nulis jinis novel liyane sing luwih kasar lan serem. Pemicu kanggo transformasi iki yaiku panggilan sing ditampa ing sawijining dina tuduhan plagiarisme dening tangga teparo.

Argumentasi pungkasan para raja - Joe Abercrombie

Panulis Inggris iki minangka jeneng sing ora dingerteni ing genre fantasi lan judhul iki nutup trilogi saka Undhang-undhang pisanan. Tonik penulis terus, ahli ngenalake awake dhewe karo sawetara wong karakter sing cukup dingerteni lan archetypal (tukang sihir sing wicaksana, pahlawan enom, wong cacat sing kejem ...). Nanging mula dheweke mulang manawa ora ana sing dadi awake dhewe.

Ing pungkasan iki ratune wong Lor tetep manggon ing dhampare lan mung ana siji prajurit sing bisa ngalang-alangi dheweke: wong Sang Getih. Ing tangan liyane ing Raja Uni wis seda, para petani mbrontak lan para bangsawan berjuang kanggo makutha. Mung sing pertama saka Majusi duwe rencana kanggo nylametake jagad, nanging wektu iki ana risiko. Lan resiko paling awon yaiku nglanggar UU Pertama.

Raja pungkasan - Michael Curtis Ford

Sejarah sing kudu dirampungake. Wong amerika Curtis Ford minangka guru, penerjemah, lan panulis Latin. Karya utamane urusan karo Yunani kuno lan Roma. Ing babagan iki dheweke nyritakake babagan Mitríades, bocah lanang sing precocious kanggo nduduhake ketrampilan militer lan sing pengin nggabungake Kekaisaran Yunani kuno. Dadi Mithriades VI, raja ing Pontus, lan sajrone patang puluh taun, dheweke nglawan akeh pertempuran nanging uga dadi korban kekuwatane. Kepinginan sampeyan kanggo ngetutake langkah saka Alexander Agung dheweke digiring menyang pungkasan dramatis.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)