75 taun kepungkur Miguel Hernández tilar donya

Dina kaya dina iki, 28 Maret, 75 taun kepungkur Miguel Hernández tilar donya, salah sawijining tokoh penting ing sastra Spanyol. Lair ing Orihuela ing taun 1910, panganggit iki kalebu generasi sawise Generasi 27 sing misuwur, sanajan dheweke asring kalebet ing klompok iki amarga afinitas estetis karo para pujangga liyane lan amarga ana hubungan sing grapyak karo sawetara wong.

Kagolong Generasi 36

Sanajan ora akeh sing dicritakake babagan dheweke, dheweke ana telpon Generasi 36. Umume digawe saka penulis sing lair udakara taun 1910, kaya kasus Miguel Hernández, lan dheweke dadi pujangga nalika jaman Republik.

Sawijining perkara sing umum ditindakake yaiku melu tren rehumanisasi, ditandhani kabeh karo sosok Pablo Neruda, sing wiwitane diwiwiti taun 1930. Bebarengan karo Miguel Hernández, generasi iki kalebu para pujangga kayata Juan Gil-Albert, Luis Rosales, Juan Panero, Felipe Vivanco, Jose Antonio Muñoz Rojas, Leopoldo Panero utawa Carmen Conde.

Salah sawijining sebab kenapa saya angel ngakoni generasi sastra iki yaiku beda-beda sing beda antarane panganggite babagan lintasan sastra.

Urip lan karya Miguel Hernández

Ing karya sastra pertamane, dheweke pancen dipengaruhi karo anane Góngora, saiki ana ing Generasi 27 lan uga ing karya pertamane, "Ahli ing wulan" (1933). Pirang-pirang taun mengko dheweke bakal nerbitake "Kilat sing ora nate mandheg" (1936), ing kana dheweke nggunakake struktur metrik klasik, kayata sonnet utawa triplet dirantai, dhasar metrik saka komposisi sing misuwur sing dikenal minangka «Elegy to Ramón Sijé». Ana ing karya iki ing endi "Rehumanisasi" puisi 27, sing wis dakkandhakake sadurunge: katresnan minangka tema utama unine.

Uga karya sing misuwur yaiku "Angin masarakat" (1937) lan "El hombre stalking" (1939), nalika dheweke ngobrol babagan sengsara sing ditindakake Perang Sipil Spanyol. Bukune sing terakhir yaiku "Buku lagu lan balada absen" (1938-1940), sing kalebu akeh komposisi yaiku ditulis dening penulis saka kunjara dhewe, ing ngendi dheweke tilar donya ing Alicante ing taun 1942.

Pethikan lan ukara dening Miguel Hernández

  • «Dicet, ora kosong: omahku dicet kanthi warna hawa nafsu lan kacilakan».
  • «Sanajan awakku sing ana ing sangisore bumi, tulisen marang bumi, aku bakal nulis kanggo sampeyan».
  • «Aja ndeleng ing jendhela, ora ana barang ing omah iki. Goleki jiwaku ».
  • "Ngguyu banget, supaya jiwaku krungu sampeyan ngalahake papan."
  • "Akeh omben-omben sing urip lan siji wedang iku mati."

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.