74 buku sing disaranake Borges

Perpustakaan Pribadi Borges

Ing taun 1985, ing Omah penerbitan Argentina Hyspamérica, nerbitake apa sing bakal dadi perpustakaan pribadi Borges. Perpustakaan iki bakal kalebu 74 buku sing disaranake Borges, sing nate maca, nggumunake penulis Argentina dadi dheweke pengin menehi rekomendasi marang kabeh wong sing seneng sastra.

Borges dhewe sing tanggung jawab nggawe prolog kanggo 74 judhul kasebut. Dheweke kepengin entuk 100, nanging sayange ing taun 1988, dheweke tilar donya amarga kanker hati.

Ing pilihan buku iki, Borges ora ngetutake jinis paramèter apa wae, nanging iki dhaptar sing beda banget, sing mung pengin dituduhake karo kabeh wong. Sawetara tembunge yaiku:

Ayo wong liya gumunggung karo buku sing diwenehake kanggo nulis; Aku gumunggung karo wong-wong sing bakal diwaca ... Muga-muga perpustakaan iki beda-beda kaya rasa penasaran sing durung kepenak sing nuntun aku, lan terus nuntun aku, menyang eksplorasi basa lan literatur. "

Perpustakaan pribadi Borges

  • Julio Cortazar: "Crita"
  • "Injil Apocryphal"
  • Franz Kafka: "Amerika" lan Crita Cekak
  • Gilbert Keith Chesterton: "Salib biru lan crita liyane"
  • Maurice Maeterlink: "Intelijen kembang"
  • Dino Buzzati: "Ara-ara samun ing Tartar"
  • Henrik Ibsen: "Gym Peer", "Hedda Glaber"
  • Jose Maria Eca de Queiroz: "Mandarin"
  • Leopold Lugones: "Kekaisaran Jesuit"
  • Andre Gide: "Dompet palsu"
  • Herbert George Wells: "Mesin Wektu" y "Wong siro"
  • Robert Graves: "Mitos Yunani"
  • Fyodor Dostoevsky: "Para dhemit"
  • Edward Kasner & James Newman: «Matematika lan imajinasi»
  • Eugene O'Neill: "Dewa Coklat" y "Selingan aneh"
  • Herman Melville: "Benito Cereno", "Bily Budd" y "Bartleby, juru tulis"
  • Giovanni Papini: "Tragis saben dinane", "Pilot buta" y "Tembung lan getih"
  • Arthur Machen: "Telung impostor"
  • Friar Luis de Leon: "Lagu lagu" y "Pameran Kitab Pakaryan"
  • Joseph Conrad: "Jantung Peteng" y "Kanthi tali ing gulune"
  • Oscar Wilde: "Esai lan dialog"
  • Henri Michaux: "Wong barbar ing Asia"
  • Hermann Hesse: "Game abalors"
  • Enoch A. Bennett: "Dikubur urip"
  • Claudius Eliano: «Sejarah kewan»
  • Thorstein Veblen: "Teori Kelas Liburan"
  • Gustave Flaubert: "Godaan Saint Anthony"
  • Marco Polo: "Deskripsi jagad"
  • Marcel Schwob: "Urip khayalan"
  • George Bernard Shaw: "Kaisar lan Cleopatra", "Barbar Panglima" y "Candida"
  • Francis Quevedo: «La Fortuna kanthi otak lan kabeh wektu» y "Marco Bruto"
  • Eden Philpotts: Reds Redmayne
  • Soren Kierkegaard: "Wedi lan geter"
  • Gustav Meyrink: "Golem"
  • Henry James: "Pelajaran guru", "Urip pribadi" y "Gambar ing karpet"
  • Hérodotus: "Sangang buku sejarah"
  • Juan Rulfo: "Pedro Paramo"
  • Rudyard Kipling: "Crita"
  • Daniel Defoe: "Moll Flanders"
  • Jean Cocteau: "Kerahasiaan profesional lan teks liyane"
  • Thomas deQuincey: "Dina pungkasan Emmanuel Kant lan tulisan liyane"
  • Ramon Gomez de la Serna: «Prolog kanggo karya Silverio Lanza»
  • Antoine Galland: "Wengi Arab" (pilihan)
  • Robert Louis Stevenson: "Wengi Arab anyar"
  • Leon Bloy: "Kaslametan dening wong-wong Yahudi", «Getihé wong miskin» y "Ing pepeteng"
  • Bhagawad-Gita. "Puisi Gilgamesh"
  • Juan Jose Arreola: "Dongeng fantastis"
  • David Garnett: «Saka wanita nganti rubah», "Wong ing kebon binatang" y «Bali saka pelaut»
  • Jonathan Swift: "Lelungan Gulliver"
  • Paul Groussac: "Kritik sastra"
  • Manuel Mujica Lainez: "Para brahala"
  • John Ruiz: «Buku katresnan sing apik»
  • William Blake: "Puisi lengkap"
  • Hugh walpole: «Ing alun-alun peteng»
  • Ezequiel Martinez Estrada: «Karya puisi»
  • Edgar Allan Poe: "Crita"
  • Penerbit Virgilio Marón: "Aeneid"
  • Voltaire: "Crita"
  • JW Dunne: "Eksperimen kanthi wektu"
  • Attilio Momigliano: "Essay on Orlando Furioso"
  • William James: "Ragam pengalaman religius" y "Sinau babagan kodrat manungsa"
  • Snorri Sturluson: «Saga saka Egil Skallagrimsson»

Perpustakaan Pribadi Borges2

Yen sampeyan pengin maca prolog kasebut, klik ing kene. Ana total 72 kaca ing ngendi Borges menehi luwih saka alesan maca buku kasebut. Yen sampeyan dadi pengikut sing setya karo penulis iki lan karyane, sampeyan ora bisa mandheg maca ringkes iki Biografi Borges ing endi kita nyinaoni babagan karir lan sastra ing panganggit Buenos Aires.

Borges's Prologue to "Tales" dening Edgar Allan Poe

Minangka conto lan antisipasi, kita menehi prolog sing ditulis Borges kanggo Tales sing ditulis dening master teror, Edgar Allan Poe. Seneng tenan!

Kasusastran saiki ora bisa dipikirake tanpa Whitman lan tanpa Poe. Kita angel mbayangake wong liya sing beda-beda, kajaba saben wong beda-beda. Edgar Poe lair ing taun 1809 ing Boston, sawijining kutha sing mengko bakal disengiti. Yatim yuswa rong taun, dheweke diadopsi dening saudagar, Pak Allan, sing jeneng mburi jenenge tengah. Dheweke gedhe ing Virginia lan mesthi dikenal saka Kidul. Dheweke sekolah ing Inggris. Monumen suwene dheweke tinggal ing negara kasebut yaiku deskripsi sekolah sing duwe arsitektur penasaran sing ora nate dingerteni. Ing taun 1830, dheweke mlebu ing Akademi Militer West Point, mula dheweke diusir amarga seneng main judi lan ngombe. Umumé agresif lan neurotik, dheweke pancen rajin banget lan nuwuhake limang prosa lan ayat kanthi akeh. Ing taun 1835, dhaup karo Virginia Clemm, umur telulas taun. Minangka pujangga, dheweke kurang dihargai ing negarane tinimbang ing bagean liya ing jagad iki. Puisi sing misuwur "The Bells" nyebabake Emerson kanggo jejulukan wong jingle kasebut. Dheweke ambruk karo kabeh kanca; dheweke nuduh Longfellow plagiarisme kanthi absur. Nalika dheweke diarani murid romantika Jerman, dheweke mangsuli: 'Ngeri ora asale saka Jerman; asale saka jiwa. Dheweke tansah akeh "kasihan awake dhewe" lan gayane interjektif. Mabuk, dheweke tilar donya ing ruangan umum ing rumah sakit Baltimore. Ing delirium dheweke mbaleni tembung sing dilebokake ing cangkeme pelaut sing tilar donya, ing salah sawijining crita kaping pisanan, ing pinggir Kutub Kidul. Ing taun 1849 dheweke lan pelaut seda bareng. Charles Baudelaire nerjemahake kabeh karyane nganggo basa Prancis lan ndedonga saben wengi. Mallarmé masrahake sonnet sing misuwur kanggo dheweke. Saka dongeng kencan saka taun 1841, "The Murders in the Rue Morgue," sing ditampilake ing volume iki, kalebu genre detektif: Robert Louis Stevenson, William Wilkie Collins, Arthur Conan Doyle, Gilbert Keith Chesterton, Nicholas Blake, lan liya-liyane. Saka literatur sing apik, ayo elinga "Kasunyatan ing Kasus Pak Valdemar" "Keturunan Maelström", "Pit lan Pendulo", "Ms. Ditemokake ing Botol "lan" Wong Akeh "kabeh panemuan sing durung dingerteni. Ing "Filsafat Komposisi" romantis sing hebat ngumumake manawa kinerja puisi iku sawijining operasi intelektual, dudu hadiah saka muse.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Diana Watt ngandika

    Matur nuwun kanggo permata iki !!!