7 petualangan karo bajak laut nyata. Klasik, sejarah lan seri.

Klasik bajak laut

Cicilan anyar film saga saka Bajak Laut Karibia lan mesthine luwih saka siji wong sing maca ing kene seneng banget karo karakter lan petualangane. Nanging Aku saka sekolah lawas. ing Long John Silver, paling ora, lan kabeh mau. Nanging isih akeh bajak laut, nyata lan fiksi, lan apa sing wis ditulis babagan iki kaetung.

Dadi aku milih iki 7 crita wiwit wingi, dina iki lan selawase. Saperangan klasik saka Sabatini, Salgari lan Defoe, karangan tinimbang novel babagan Kapten Kidd, dening Richard Zacks. Novel pertama Nobel Steinbeck. Lan loro trilogie: yaiku saka Vazquez-Figueroa lan saka James L. Nelson.

Kapten Getih - Rafael Sabatini

Salah siji klasik gedhe saka novel petualangan bahari lan bajak laut. Matur suwun utamane kanggo film sing padha klasik sing disutradarai dening Michael Curtiz ing taun 1935, udakara Erroll Flynn lan Olivia de Havilland ora iso lali.

Peter Sang, dokter ing Inggris abad kaping pitulas, yaiku dipuntudhuh wis bagean saka konspirasi nglawan Jacobo II lan kejiret lan ora adil dikirim menyang perkebunan Barbada. Ing kana Blood lan kanca-kancane nyolong kapal Spanyol lan dadi bajak laut sing cepet entuk kekayaan lan ketenaran.

Penjaga - James L. Nelson

Judhul iki minangka pisanan saka trilogi digawe saka Budhak y Sedulur pasisir. Wis dadi protagonis Thomas marlowe, sing wedi nalika isih enom dadi bajak laut, saiki dadi kolaborator pamrentah Virginia kanggo nglindhungi pesisir. Dheweke ditunjuk dadi kapten Hadiah Plymouth, kapal utama koloni, kanggo mbela awake dhewe saka Persaudaraan Pesisir, klompok bajak laut sing dipimpin dening Jean-Pierre LeRois, kenalan Marlowe sing lawas lan kejem banget.

Panganggit Amerika Utara iki wis dianggep ahli waris gaya lan nada de Patrick O'Brian.

Sejarah umum babagan rampokan lan rajapati para bajak laut sing paling misuwur - Daniel Defoe

Judhul iki dianggep sumber utama lan paling didokumentasikan kaloro kanggo siswa Sejarah Pirates lan kanggo panulis sing menehi nada legenda romantis kanggo para perompak laut.

La pisanan bagean diterbitake taun 1724 kanthi jeneng samaran saka Kapten Charles Johnson. Nanging ing mburine dheweke ndhelik, kaya sing wis dingerteni mengko, Daniel Defoe. putra 17 biografi bajak laut Inggris sing misuwur nalika semana (Avery, Mary Read, Blackbeard…), Diiringi komentar umum babagan pembajakan, bebayane kanggo negara-negara, panyebabe lan kemungkinan obat. Bagean kapindho menehi hasil karo kapten lan kru sing makarya ing Madagaskar, pesisir Afrika lan Samodra India.

Sandokan - Emilio Salgari

Sandokán minangka paraga utama a seri novel petualangan ditulis dening panulis Italia Emilio Salgari. Lan sing paling tuwa ing papan kasebut, kaya aku, mesthi eling marang Seri tv 70an ing endi kabeh bocah pengin dadi bajak laut wani saka Malaysia iki. Utawa Mutiara Labuán, pacare. Buku kasebut dakwenehake kaya emas ing kain.

Sandokan yaiku a pangeran lair manawa dheweke wis sumpah dendam ing Inggris, sing ngusir tahta lan mateni kulawarga. Amarga iku, khusus kanggo bajak laut kanthi julukan Macan malaysia. Dheweke duwe kru lan kanca tanpa syarat, kaya wong Portugis Yanez, lan basis operasine yaiku pulau Momprecem.

Lan saka Salgari uga bajak laut liyane, Corsair ireng, sing uga diadaptasi kanggo film karo aktor sing padha main Sandokan, India Kabir Bedi.

Pirates - Alberto Vázquez-Figueroa

Ora bisa ketinggalan kuota tanah air karo sing misuwur Jacaré jack, digawe dening Vázquez-Figueroa, sinonim karo petualangan sing apik. Novel iki nyritakake crita sing kebak tumindak, emosi lan intrik, sing dibintangi Swasta Inggris lawas lan pamburu mutiara sing isih enom banget Spanyol, Sebastián Heredia. Iki judhul pisanan saka trilogi sing terus Negreros y Leon Bocanegra.

Pemburu bajak laut - Richard Zacks

Luwih-luwih a buku sejarah saka novel, buku iki ngilangi legenda Kapten William Kidd minangka bajak laut lan buccaneer kanthi reputasi teduh. Zacks nuduhake manawa, kasunyatane, Kidd minangka tentara bayaran ing layanan Mahkota Inggris, sing ditugasake kanggo njupuk bajak laut lan meksa dheweke mbalekake bandha sing dicolong.. Utamane fokus ing tandhing yen, sajrone karir, Kidd duwe bajak laut sing misuwur, Robert Culliford. Kajaba iku, masterful nggawe urip politik lan sosial, ing daratan lan ing segara, abad kaping pitulas.

Cangkir emas - John Steinbeck

Henry morgan minangka salah sawijining bajak laut kerajaan sing paling misuwur lan kontroversial muncul ing wektu nalika pembajakan minangka kegiatan legal lan patriotik sing dadi bagean saka perang antarane Spanyol lan Inggris. Laksamana milih buccaneers ing taun 1666, dheweke memimpin ekspedisi sing ngancurake Port-au-Prince lan Porto Bello.

Hadiah Nobel John steinbeck fokus ing crita iki ing penaklukan Panama (Piala Emas), saka ngendi Morgan mundur kanthi jarahan akeh banget. Diterbitake ing taun 1929, iku novel pertamane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.