7 sebab kenapa sampeyan ora nulis

Sampeyan tangi lan ngombe kopi saben esuk. Cookie, kaya biasane, ambruk ing cangkir. Sampeyan ngrokok nalika arep kerja, mangan salad karo vinaigrette lan nalika mulih lan mbukak komputer sampeyan isih bisa ndeleng ing kana, file Word sing janji banget lan sampeyan ora wani nerusake nulis kanggo alesan; salah siji bisa uga kalebu ing ngisor iki 7 sebab kenapa sampeyan ora nulis.

Sampeyan ora duwe wektu

Alesan kenapa sampeyan ora nulis

Wong sing ujar yen stres minangka piala paling gedhe ing abad kaping XNUMX, ora salah, miturut rutinitas sing saya cepet, pikiran kebak tugas cilik sing ora bisa ditunggu. Temokake wektu kanggo ngaturake seni kanggo seni Dadi angel, lan malah nggawe frustasi, nalika kita ngaturake tugas liyane sing entuk mupangat finansial. Angel ... nanging ora mokal, luwih-luwih yen semangat lan kapercayan karo apa sing sampeyan lakoni bisa mbantu sampeyan. Yen isih kurang, aku yakin sawetara iki 5 tips kanggo golek wektu kanggo nulis Dheweke bakal mbantu sampeyan.

Prioritas liyane

Ora kaya poin pertama, wektu iki kita bakal negesake "prioritas" liyane sing ora kaya ngono. Utawa sing luwih ala, dheweke ora nggawe kita seneng. Amarga kadang nulis yen sampeyan butuh luwih becik tinimbang numpak tank dina kaping telu kanthi berturut-turut lan kerja lembur sing ora bakal mbayar sampeyan tinimbang nggunakake wektu kanggo nulis kasunyatan sing ora kepenak, cepet utawa mengko sampeyan bakal ngerti.

Ora ana sing bakal maca karya sampeyan

Sawetara taun kepungkur, nimbang golek dhuwit saka nulis  tujuane rada angel. Banjur padha teka nggawe maneh penerbit tartamtu, tampilan platform penerbitan mandhiri utawa difusi sing dibutuhake blog dadi allies penulis sing sampurna ing jaman Internet. Piranti sing kasedhiya kanggo pangarang sing ngupayakake, kanthi cara dhewe, supaya ngerti utawa sukses kanthi semangat.

Gagasan sing deflate

Ing wektu tartamtu, lan ing wektu sing paling ora kaduga, sampeyan kaget karo ide yen sampeyan kudu mlayu nulis ing notebook. Pancen apik banget! Sampeyan ngomong dhewe, nanging nalika saya suwe, dheweke bakal malih dadi produk saka kuatir dhewe. Sampeyan pengin nggawe kreasi cepet banget kaya ide kasebut, nanging kasunyatane, premis sing apik kudu dikembangake supaya cocog nalika ngowahi janjine awal dadi perkara sing apik. Tetep terus karo ide-ide sing apik, totohan pangembangane lan coba nggawe struktur sing cocog karo njaga inti kecemerlangan.

Inspirasi ora teka

Ngatasi topik inspirasi bisa njupuk luwih saka siji postingan, nanging pungkasane kabeh nerangake pitakonan sederhana: kenapa inspirasi ora teka? Negara sing emosional bisa uga disalahake kanggo ara-ara samun sing ora ana sumber, lan uga rutinitas stimulasi sing ora bisa ngekstrak tilas orisinalitas. Yen inspirasi ora teka, goleki, maca artikel lan kiriman blog, dolanan olahraga, nganggo seni utawa coba tugas sing mesthi mbukak ide (Ing kasusku, penasaran, biasane nggambar mandala utawa ... ngumbah piring, aja takon kenapa ...)

Mobile. . .

Kayane yen ponsel sampeyan ora dering, sampeyan ora duwe kasunyatan, kasunyatan sing nggawe kita dadi budak Smartphone Sajrone taun pungkasan. Ana sing ngarani nanophobiaWong liya minangka sampah wektu sing wiwitane ora kita sadhar, nalika perhatian saya sumebar lan prioritas panulis ditundha. Akeh sing ngerti crita kasebut hebat nganti ana notifikasi sing ngganggu. Sawise iku, dheweke golek link ing resep India lan pungkasane nonton video kucing ing YouTube nalika semangat sing dikepengini bisa ilang lan dheweke butuh wektu suwe kanggo bali. Salah sawijining alesan subtlest sing ora nulis.

Sampeyan ora ngandel karo ide sampeyan

Sampeyan duwe ide sing apik utawa, paling ora, amarga sampeyan meh ora ana crita utawa referensi sing padha sing bisa ngelem orisinalitas premis sampeyan. Nanging, kaping pirang-pirang kombinasi ide sing apik karo rasa ora aman utawa rasa percaya diri sing kurang bisa dadi kepastian sing salah yen ora ana sing bakal ngerteni crita kasebut tinimbang sampeyan, mula kudu nulis "Shades of Grey" utawa "Twilight" kanggo nggayuh luwih akeh wong. Bisa uga, nanging sedhih banget yen ora menehi kesempatan menyang crita sing durung digawe wong liya sadurunge.

 

Apa sebabe sampeyan ora nulis nalika tartamtu?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.