Dina Kucing Sedunia. 7 buku babagan kucing sastra.

Dina iki ing Dina Kucing Sedunia. Elegan, tresno, surly, manis, mandiri, medeni lan mesthi narik ati. Kita sing luwih seneng karo segawon uga bisa ngurmati makhluk kasebut kanthi endah, alus nanging prigel lan mbungkus aura misteri permanen. Lan minangka, protagonis utawa sumber inspirasi sastra pirang-pirang lan beda. Iki review saka 7 judhul saka penulis sing beda kaya Poe, Lessing, Christie, Mendoza utawa Bukowski, yen ing sawijining dina, dheweke milih kucing iki minangka alasane critane. 

Kucing sing apik banget - Doris Lessing

«Kucing minangka kemewahan nyata ... Sampeyan bisa ndeleng dheweke mlaku-mlaku ngubengi ruangan sampeyan lan mlaku sepi sampeyan nemokake macan tutul, uga panther». Iki minangka tembung saka panulis Inggris, sing menang a Nobel, babagan kucing. Aku ngujo lan tresna marang dheweke saka rauh banget.

Buku iki diwiwiti karo pengalamane penulis ing peternakan Afrika ing ngendi dheweke gedhe lan nggawa kita urip diwasa ing London. Ing tengah, lelungan liwat bawana lan wektu, sing dadi utas umum akeh kucing sing duwe urip. Edisi iki nduweni ilustrasi dening Joana santaman, yaiku salah sawijining ekstra kanggo memperkaya teks.

Nelpon karo Oscar - David Dosa

Kepiye ora kelingan oscar ing dina iki? Kita kabeh ngerti critane ing 2007 amarga iku ngubengi jagad iki. Oscar, salah sawijining kucing saka omah geriatric ing Rhode Island cedhak New York, duwe hadiah perasaan nalika pasien arep mati. Thanks kanggo akibat gedhe, Dr. David Dosa, sing ora seneng kucing lan rada ora percaya babagan hadiah sing luar biasa, mutusake arep crita. Sawetara kumpul ing kene, seneng banget utawa sedhih banget, lan Dosa nyritakake kanthi sensitif banget.

Kucing - Charles Bukowski

Panulis sing nglanggar Aku tresna banget lan ngormati kucing, saengga dheweke ngaturake buku iki kanggo dheweke. Kanggo dheweke, kekuwatan kasebut minangka kekuwatan alam sejatine lan dheweke nganalisis resistensi lan katahanan kucing. Dhiskusi bab kang kamardikan, kepiye carane ora dianggep. Lan ana ing iki komparsium geguritan lan prosa sing nesu banget lan nesu, nanging ora nate sirup. Bisa uga kaget luwih saka siji.

Nyawa kucing - Ruth Berger

Berger nglumpukake ing buku iki sèket crita pinunjul banget kanggo sing seneng kucing. Dheweke crita kebak keterlibatan lan katresnan tanpa syarat kanggo dheweke, lan uga kejutan lucu lan anekdot sing nggawe sampeyan mesem lan mikir.
Saka kucing sing turu lan turu menyang bendarane supaya bisa dingapura sawise ngrusak vas, ngliwati ngilang klasik kucing nalika dina vaksinasi. Uga crita emosional wong sing kucing wis mbantu ngatasi krisis utawa penyakit sing dawa. A antologi penting kanggo penyayang kucing lan sing duwe.

Perang kucing - Eduardo Mendoza

Kepiye ora ngelingi judhul sing pantes kanggo Penghargaan Planet 8 taun kepungkur. Crita kucing kias sing ditandatangani dening Eduardo Mendoza hebat. Protagonis sawijining, wong Inggris jenenge Anthony Whiteland, teka ing dhuwur pesawat menyang Madrid spring kejang banget 1936. Kudu nandhakake grafik dingerteni duweke kanca saka Sepupu saka Rivera, amarga nilai ekonomi bisa ditemtokake kanggo milih pangowahan politik penting ing sejarah Spanyol. Nanging bakal ana akeh gangguan kanggo kritikus seni kasebut. Stormy tresna karo wanita saka kelas sosial beda lan macem-macem pengejar arupa politisi, polisi utawa mata-mata sing maju ing wiwitan perang sipil.

Kucing ing dara - Agatha Christie

La ratu british saka novel detektif, sing maneh ana ing topikal film sinematik, simbol misteri kayata kucing ora bisa ditinggalake kanggo salah sawijining novel. Dikirim ing 1959, novel iki dibintangi karo detektif Belgia Hercule Poirot nggawa kita menyang kesultanan saka Ramat, ing ngendi wis ana pemberontakan serius. Ing ngriku sang pangeran Ali Yusuf masrahake permata kulawarga sing terkenal karo pilot sampeyan Bob rawlinson, sing ndhelikake ing bagasi adhine Joan. Ora suwe sawise pangeran lan pilot mati ing kacilakan pesawat. Joan plancong ing Inggris karo putrine Jennifer, sing dadi internate a sekolah elitist kanggo para wanita. Ing kana, ing antarane dara, dheweke ndhelikake kucing pembunuh, sing mung mandhiri Poirot sing bisa mandheg.

Kucing ireng - Edgar Allan Poe

Iki diterbitake ing koran Ana Evening Post saka Philadelphia wulan Agustus 1843. Para pangritik nganggep minangka salah sawijining medeni ing sejarah pustaka. Lan sapa sing wis maca, ngerti sejatine.

Un pasangan bojo enom urip kanthi tentrem lan tentrem karo kucinge, nganti dheweke wiwit digawa lunga dening ngombe. Alkohol nggawe dheweke gampang nesu lan nesu ing salah sawijining nesu mateni kucing. Nalika a kucing nomer loro katon ing adegan, kahanan kulawarga saya parah lan prastawa rame-rame mungkasi salah sawijining asil sing ora dilalekake karo medeni.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Sara cestari ngandika

    Dheweke lali aku kucing.
    Miturut Natsume Soseki