7 buku kanggo jiwa sing sepi

Kesepian, kahanan sing ora cocog yen akeh wong sing terus ngindhari kanthi tetep wae, sing kadang mbutuhake pengorbanan supaya bisa dadi wong sing luwih bebas nanging uga sengsara. Gabo ngerti, uga Murakami utawa Hesse, panganggit sing ngowahi iki 7 buku kanggo jiwa sing sepi ing manual ora resmi kanggo ngerti kahanan jiwa minangka alam sing ora dianggep regane.

Seratus Taun Kesepian, dening Gabriel García Márquez

Akeh wong sing ngurmati judhul awal omah  diganti karo jeneng sing saiki wis dingerteni saben wong novel Hispanik sing hebat ing jaman saiki. Amarga kasepen, sanajan ana pirang-pirang anak sing duwe jeneng sing padha lan memedi bojomu sing lagi udan ing udan, mesthi ana ing Ursula Iguarán, pahlawan sing paling wicaksana ing literatur gaib lan eksistensial sing Gabriel García Márquez wujud ing karya 1967.

Serigala Steppe, dening Herman Hesse

Minangka asil krisis spiritual sing dialami penulis Jerman Herman Hesse ing taun 20-an, Wolf Steppe dadi daging salah tafsir lan, ing wektu sing padha, Alkitab anyar kanggo para pamaca transendental sing ngurmati potret pria kasebut ., Harry haller, suwek ing antarane sistem sing ora manusiawi lan urip sing ora aman. Kanggo turunan, ana jejak emas lan ukara kaya «kasepen kadhemen, iku sejatine, nanging uga tenang, apik banget lan hebat, kaya swasana adhem sing tenang ing endi lintang-lintang".

Diary Bridget Jones dening Helen Fielding

Saka wong liar taun 20an sing mlaku-mlaku ing dalan sing sepi, kita diwenehake wanita sing, sanajan duwe lowongan kerja, omah lan gaji sing apik, isih dadi korban klise abadi sing nganggep jomblo umur telung puluhan taun minangka playboy lan wanita diwasa . . . spinsters. Sing tetep salah siji saka novel feminis sing paling berpengaruh ing abad iki, karya Fielding, beda-beda beda kolom sing ditulis penulis dhewe kanggo koran The Independent, ora mung nyawijikake luwih akeh kanggo bocah-bocah ing umur telung puluh taun Kulon, nanging kanggo nuduhake manawa lucu banget Renée zellweger ing adaptasi filme. Salah sawijining buku paling apik kanggo wong sing sepi sing pengin ngguyu dhewe. Sepisan.

Wong Tua lan Segara, dening Ernest Hemingway

Sampeyan, kula, tanggi. . . saben wong duwe tujuan ing urip, luwih utawa kurang ambisi, nanging. . . Kepiye yen tujuan kasebut ora bisa ditindakake? Apa kita nampa kegagalan? Utawa, apa kita isih golek kesempatan kanggo nuduhake apa sing sejatine digunakake karo kabeh wong? Kurang luwih iki masalahe Santiago, nelayan terkenal ing karya terkenal Hemingway sing diterbitake taun 1952. Crita wong tuwa sing mlebu ing perairan Teluk Meksiko kanggo njupuk iwak sing gedhe banget supaya bisa narik kawigaten wong-wong sing mesthi ndeleng dheweke minangka kegagalan dadi alesan sing sampurna kanggo nyritakake perjuangan manungsa ing alam. . . lan dhemit dhewe.

Madame Bovary, dening Gustave Flaubert

Dheweke ujar manawa rumangsa mung dikepung karo wong-wong iku luwih ala tinimbang nindakake tanpa wong, mula protagonis gaweyan perfeksionis kasebut mesthi salah paham. Amarga, apa wanita sugih iki, omah-omah karo dokter sing tresna lan putri sing ayu, duwe sebab ora seneng? Karya Flaubert nyinaoni rasa ora marem iki, yaiku jagad sing tundhuk karo kahanan sosial lan ing pirang-pirang kasus ngorbanake impen-impen lawas, ana sing bisa uga ora owah kaya sing bisa diarepake ing abad kaping XNUMX.

The Catcher in the Rye, dening JD Salinger

Buku kanggo jiwa sing sepi

Kontroversial nalika nggunakake basa sing salah lan referensi tetep kanggo alkohol utawa prostitusi, novel sing paling misuwur dening American Salinger yaiku analisis pambrontakan remaja marang sistem, norma, kapercayan kulawarga utawa pendhidhikan saka mata protagonis,  Holden caulfield, pemuda umur 16 taun sing ora wani menehi awake dhewe menyang pelacur lan nganggep jagad iki "palsu".

Tokio blues, dening Haruki Murakami

Minangka perkenalan karo Murakami, lan aku dadi kenangan sing apik banget. Amarga sanajan minangka crita sing sederhana, Tokio Blues uga kompleks, potret sing sampurna kanggo pemuda sing bingung sing diwujudake karo karakter Toru lan Naoko sing kesepian, mantan pacare sahabat sing almarhum. Saindhenging kaca karya uga dikenal minangka Norwegian Wood, minangka referensi kanggo lagu dening The Beatles, Murakami nyritakake babagan karakter sing kacemplungake ing alam semesta dhewe lan ora bisa nggawe kabeh wong kasebut cocog ing sawijining wektu.

Iki 7 buku kanggo jiwa sing sepi Dheweke bakal dadi sekutu sing sampurna kanggo refleksi kasebut, krisis eksistensial lan soré sing sepi, sing ora wedi karo perasaan sing paling kontradiktif ing jagad, yaiku babagan nampa, babagan condhong kanggo ngerti versi sing paling apik.

Apa buku sing bakal ditambahake kanggo jiwa sing sepi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

9 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Alberto Fernandez Diaz ngandika

    Halo Alberto.

    Aku setuju karo sampeyan: ana rasa teror sing nyata utawa rumangsa dhewe lan kita ora diajari wiwit cilik yen luwih becik yen duwe wayahe kasepen supaya luwih ngerti diri, bisa nyambung karo sisih paling jero.

    Akeh wong sing lali, uga medeni yen kepengin dewekan lan ora bisa. Umume wong ora ngerti kepiye piyambakan lan ora bakal bisa mbukak bioskop, konser, ngombe tanpa wong ...

    Kesepian, yen ora dileksanakake dening kahanan, iku bisa dituntut.

    Aku ora ngira iki minangka pitung buku kanggo jiwa sing sepi, nanging kanggo kabeh wong sing seneng literatur sing apik (aku bakal ngilangi dhaptar «buku harian Bridget Jones, sanajan aku ngakoni yen durung maca, amarga menehi perasaan yen ora nganti dhuwur sisane). Saka sing sampeyan sebutake, aku maca "Satus Atus Kesepian," "The Catcher in the Rye," lan "Tokyo Blues." Aku seneng banget karo ketelu lan buku Murakami minangka pendekatan pertama kanggo penulis iki.

    "Steppenwolf" Aku miwiti kaping pindho utawa kaping telu, nanging ora diterusake (dudu amarga aku ora seneng). Iki buku kandhel. Ditulis manawa Hesse nulis minangka asil saka krisis eksistensial. Aku kudu ngrampungake sedina wae.

    Rangkulan saka Oviedo lan Paskah sing apik.

    1.    Kaki Alberto ngandika

      Halo Alberto

      Suwene!

      Pancen, masarakat asring wedi kasepen lan gelem nampa, mula bisa dirasakake. Mesthi wae, aja bingung karo isolasi 😉

      Rangkulan liyane

  2.   anonim ngandika

    Aku mikir sawetara ngerti kekarepan kasebut, nanging aku kepengin weruh apa ana sing ngerti perusahaan kasebut. Dadi jejere wong, ngobrol, nindakake kegiyatan utawa sapanunggalane? sesambungan karo wong mesthine bakal mandheg dhewe, aku ora kaya ngono, perusahaan sing bisa dingerteni yaiku rahang wektu sing ora bisa mandhiri.

    Nalika ana kabutuhan naluri lan emosional, perusahaan kasebut kaya sing dibutuhake, kanggo ngindhari lan ngapusi awake dhewe lan lali yen kabeh alon-alon dadi lali mutlak. Sampeyan mikir yen sampeyan dhewe, nanging sejatine sampeyan wis mesthi lan durung nate ngerteni, apa sampeyan ngrasakake apresiasi, tresna marang wong sing dikasihi? nanging, bisa uga, dheweke mandheg ngrungokake swara suwe saya suwe, sampeyan bakal terus tresna sanajan ora bisa keprungu karo kupinge sing budheg.

    Kesepian mung pengin sampeyan gelut, lan kanthi cara sing paling wicaksana, kanthi atimu dibebasake saka kabeh khayalan khayalan sing sadurunge sampeyan pikir sampeyan seneng, kasepen minangka perjuangan terus-terusan tanpa istirahat, tetep setya lan tegas supaya apa sing sampeyan tampa luwih saka supaya ora bisa didhelikake kanthi aman, mula ana sing nggawe pikirane sing asli lan sing mesthi pengin menehi sampeyan sesambungan, atimu. Kanthi dheweke, sampeyan ora bakal bisa mandhiri lan ngerti yen sampeyan bakal miwiti nindakake apa sing mesthi dikepengini, gelut kanthi bisu sing paling mutlak, perang sing paling gedhe ing kabeh kesuksesan sampeyan ninggalake rasa kasepen.

    Aku mikir sebabe sawetara wong lan uga misuwur kanthi cara sing padhang ing lapangane, dheweke bisa mandheg dhewe, lan dheweke mbedakake apa sing disenengi, arti urip.

  3.   Lan khayal. ngandika

    Pancen kabecikan kasebut nuwuhake rasa urip, ing jagad iki mesthine kudu ngelawan lan ora ana papane. Sapa wae sing mikir nglawan wong liya sing ora masuk akal lan ora prelu ngerti manawa wong kudu gelut, ala uga urip ing wong, sanajan aku nganggep pancen cacat, wit ora lair garing lan bosok.

    Kesepian minangka gejala sing ditrapake nalika urip bisa ditrapake kanthi intensitas liyane lan ora bisa diprediksi bisa urip. Nalika wong liya percaya yen awake ora pati amarga adoh saka umur tuwa sing dilalekake, dheweke urip kanthi asumsi apa sing dipercaya minangka emosi pertukaran artifisial sing paling cocog miturut wektu kasebut, nilai identifikasi karo emosi sing ditampa.

    Kesepian minangka basa sing ditulis kanthi urip, mula ora dingerteni dheweke kesasar ing antarane wong-wong sing nemtokake ketergantungan sosial lan konsep prilaku sing ditawakake. Korban sing seneng rantai dhewe.

    Aku minangka pamirsa teater skandal iki lan nalika sandiworo ditutup aku bali menyang papan sing disenengi.

  4.   gamboa putih jose o. ngandika

    kasepen apik yen sampeyan sing nggoleki, medeni nalika dheweke sing nggoleki sampeyan ...…… ..

  5.   murub ngandika

    Kesepian bisa dadi kanca sing apik nalika sampeyan nemoni acara sing mung kudu sampeyan lakoni, nanging nalika tekane ora diundang, anane nyiksa sampeyan, ing pengalamanku aku pengin kanca kanca sing bisa dak sebar wayahe seneng, wektu sing nyenengake, nanging nalika ngalami kedadeyan sedhih, aku luwih seneng ora duwe wong ing sisihanku

  6.   Bela ngandika

    Aku ora bisa dhewekan. Aku ora ngerti kepiye carane seneng nunggoni utawa seneng-seneng. Aku ngira ngerti, nanging aku rumangsa kasepen banget. Aku nyiksa, lan yen aku mikir bisa ngatasi, aku bakal mundur. Makane aku golek buku, penasihat favoritku. Apa ana buku sing bisa mbantu aku ngatasi kesepian utawa paling ora ngerti?

  7.   Gambar placeholder Silvia Aguilar ngandika

    Aku nyaranake buku "La luz de la nostalgia", bubar diterbitake. Panulis yaiku Miguel Angel Linares, buku sing sampurna kanggo jiwa sing sepi. Crita romantis lan melankolik sing bakal nggawe sampeyan mbayangno kesempatan sing ilang lan kepiye nasibe capricious. Mung maca lan aku seneng. Panulis kanthi apik lan prosa puisi sing nyenengake.

  8.   louis ngandika

    Pilihan sing apik. Lei LOBO ESTEPARIO lan M.BOVARY. Sendas kalorone saya kesengsem banget.
    Aku bakal maca BLUES TOKYO, amarga aku maca salah sawijining MURAKAMI lan aku seneng banget.
    Kepentingan khusus yaiku aku pengin menehi anak wadonku umur 40 taun hadiah saka buku kesepian sing dikelola kanthi apik.
    Matur nuwun kanggo artikel sampeyan.
    Aku mikir aku nuduhake.