7 buku babagan Julius Caesar nalika mengeti kelairan

Aktor Irlandia Ciarán Hinds dadi Julius Caesar kanggo serial televisi Roma, saka HBO. Ukara kasebut asale saka William Shakespeare, Julius Caesar.

Julius Kaisar weruh cahya mlebu Roma el 13, 100 Juli sadurunge Kristus (miturut tanggal sing paling ditrima), mula ulang taun kelairane dielingake. Yaiku siji saka karakter paling gedhe sejarah manungsa lan kita kabeh wis maca, ndeleng lan ngrungokake babagan iki. Lan untunge isih bisa maca dheweke.

Sing sinau gelar sarjana kasebut aksara murni kita sinau pemahaman pisanan saka basa Latin kanthi Gallia minangka bagean saka bagean telu, saka na Galico sing apik banget, ing Perang galaksi. Lan akeh bocah sing bakal sinau maca kanthi petualangan lan kesalahane Julio miskin karo Gaul Asterix lan Obelix sing ora bisa dirusak. Nanging ayo deleng maneh 7 buku iki saka pirang-pirang tulisan babagan dheweke minangka protagonis lan tokoh sejarah utawa minangka karakter novel lan lakon.

Ayo miwiti karo sing paling klasik.

Urip sejajar - Plutarch

ing biografi volume iki minangka bagean saka pakaryan sejarawan lan filsuf Yunani iki nalika dheweke menehi pajeg kanggo Yunani lan Roma. Mangkono, beda karo watake Yunani sing hebat karo roman liyane. Plutarco nyritakake urip kasebut wiwit cilik lan latihan nganti seda. Dheweke uga nyipta data sejarah kanthi nggambar potret psikologis paraga sing njaga maksud moral.

Urip saka gaib Julius Kaisar - Suetonium

Sejarawan Tombol Tranquilo Suetonio (c. 69-140 M) lair nalika dinasti Flavian dadi kuwasa. Dheweke nyambut gawe ing Roma meh kabeh urip lan dadi pelayan kaisar Trajan. Mengko, lan dadi sekretaris nalika Adriano, dheweke bisa ngakses arsip kekaisaran. Ing wong-wong mau ditemokake korespondensi antara Kaisar lan Octavio Augusto, materi sing digunakake kanggo Urip saka rolas Caesar, penggaweane sing paling terkenal.

Iki kaping pisanan saka wolung buku sing nggawe karya, ing endi rolas biografi dicritakake. Suetonius pengin menehi informasi lan nyenengake babagan tumindak kekaisaran. Kanthi nada kasebut, dheweke bakal nyritakake nyawane Kaisar, sadurunge sadurunge kuwasa nganti tilar donya, ngliwati urip lan adat istiadat.

Julius Kaisar - William Shakespeare

Apa sing bisa dicritakake salah sawijining karya sing paling misuwur saka bard Inggris sing misuwur ing saindenging jagad. Shakespeare mesthi nulis ing 1599. Gawe konspirasi nglawan Kaisar Romawi Julius Caesar, rajapati lan akibate. Iki minangka salah sawijining karya Shakespearean adhedhasar acara sejarah.. Macem-macem versi ing film lan teater minangka sulih sing apik kanggo sing paling malas karo klasik, nanging iku penting banget sing kudu diwaca.

Mandhek. Biografi definitif - Adrian Goldsworth

Patut mas Adrian yaiku sejarawan ing Inggris, spesialis ing sejarah militer dunia klasik. Ing biografi iki tutul kabeh aspek uripe César, wiwit prestasi militer lan politik nganti skandal lan ambisi pribadi sing paling relevan.

Potret gedhe saka tokoh sing ngerti kepriye bisa munggah saka peteng sing lengkap wong paling sugih ing donya lan duwe kekuwatan saged mungkasi Republik Roma. Nanging nalika tilar donya, Kaisar nguwasani meh kabeh jagad sing dingerteni lan kuwi karisma tahan sawise luwih saka 2 000 taun.

Ing endi bukit-bukit nggerung - Francisco Narla

Aku wis nyaranake Luwih saka sepisan buku gedhe iki saka panulis Galicia sing prestise kondhang amarga novel sejarahe. Lan daklakoni maneh amarga wacan kasebut cocog kanggo preinan.

A klompok saka legiun sing setya karo Julius Kaisar nuduhke minangka vermin lan nawakake dhewe kanggo taler leluhur Galicia mateni srigala sing nyuda kewan ingon-ingon. Dheweke pengin dikandhani babagan papan mitos kasebut tambang emas. Saka dheweke, penguasa Roma bakal ngekstrak logam mulia sing bakal diajukake menyang Senat. Nanging nalika dheweke mateni serigala sing lagi meteng, lanang sing isih urip pungkasan, serigala sing licik lan gedhe banget, bakal ngoyak dheweke menyang Roma dhewe kanggo males dendhame lan ngilangi rencana rahasia Julius Caesar.

Caesar - Colleen McCullough

Iki asil saka pentalogy khusus kanggo Roma Kuno babagan iki panulis Australia sing sukses, tilar donya rong taun kepungkur. Mbukak ing taun 54 kanggo. JC lan Cayo Julio Caesar advance liwat Gaul ngremuk raja-raja prajurit sing nglintasi dalane. Kemenangane ing jeneng Roma kalebu epik, nanging para pamimpin Republik wedi banget karo cita-cita sing tanpa wates. Sepira adohé tentara militer sing paling apik ing Roma? Nalika Cato lan Senat ngiyanati, Kaisar, ing pinggir Kali Rubicon, njupuk keputusan sing paling penting kanggo urip: nglawan negarane sing ora matur nuwun.

Julius Caesar lan lmenyang Perang Gallic - Anne-Marie Zarka

Este buku gambar diilhami dening Komentar babagan Perang Gallic ditulis dening Julius Caesar dhewe. Tujuane kanggo para pamaca sing umure antarane umur sewelas lan patbelas taun lan iki minangka perkenalan sejarah Kekaisaran Romawi sing apik banget. Saben bab kalebu juegos kanggo ngasah perhatian lan mriksa pemahaman babagan crita lan kosa kata. Uga ana kaca dokumentasi kanggo nambah sumber daya sampeyan budaya umum lan kawruhe wektu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.