6 pasuryan kanggo Count Immortal Monte Cristo dening Alexander Dumas

Robert Donat, Jorge Mistral, Pepe Martín, Richard Chamberlain, Gerard Depardieu lan Jim Caviezel.

Cacah saka Monte Cristo minangka salah sawijining klasik paling populer ing kabeh wektu lan panganggité, Prancis Alexander dumas rama, literatur universal sing hebat. Iki diterbitake ing 1844 lan wiwit saiki iki dendam crita par kaunggulan Wis ora mandheg anggone narik ati. Mungkin kita wis ndeleng luwih saka maca, nanging mesthi seneng kaya biasane.

Ing adaptasi film lan televisi kasebut suwene pirang-pirang taun Edmund Dantes wis duwe akeh rai. Aku wis milih kabeh enem aktor kasebut: wong Inggris, loro wong Spanyol, loro wong Amerika Utara lan, mesthine wong Prancis. Lan aku luwih seneng wong Prancis.

Novel

Edmond Dantès, tunangane Mercedes, abbe Faria, Fernando Mondego, Earl Morcet, Baron Danglar, Kejaksaan Villeforting Morell, Caderousse, abdi bertuccio, sang putri Haydee, bandhayan Luigi Wampa… Ora bisa ngarani akeh karakter ing novel iki sing nyritakake babagan rencana dendam saka pelaut enom Dantès sawise dituduh kanthi ora adil kadurjanan manawa dheweke durung setya marang Fernand Mondego, kanca sing ora setia sing bakal ngulungake dheweke.

Panjenengan 20 taun ing guo saka kastil saka Yen, salah sawijining papan sing paling ala ing sastra. Persahabatane karo Abbe Faria, sing bakal crita babagan papan ngendi a bandha amba. Uwal lan diowahi dadi a wong sugih lan kuwasa manawa dheweke bakal masrahake sisa umure kanggo males dendam marang wong sing ngunci dheweke lan ora duwe apa-apa ... Kita kabeh duwe gambar sing beda, utawa luwih seneng karo sejarah liyane. Nanging kita kabeh nuduhake perasaan sing padha lan kekarepan sing padha kanggo males ukum. Iki minangka sawetara wajah sing nggawe dheweke urip ing layar.

Robert Donat

Salah sawijining versi pisanan. Saka 1934, diarahake Rowland V. Lee lan lintang ing Robert Donat, aktor Inggris uga misuwur kanthi peran ing 39 langkah, Hitchcock, utawa Pamit Pak Kripik.

Jorge Mistral

Premiere ing 1953, versi Argentina iki diarahake Leon Klimovsky ing skrip dhewe adhedhasar novel. Iki dibintangi karo aktor Valencian lan lintang hebat nalika semana Jorge Mistral, ing rekreasi sing kebak keanggunan.

Pepe Martin

Ana ing 1969 nalika TVE ditayangke episode pisanan saka seri Cacah saka Monte Cristo, katuntun dening Pedro Amalio Lopez. Premiere yaiku a sukses banget sing nambah seri lan protagonis utamane, yaiku aktor Catalan Pepe Martin, sing ora nate ngulang kondhang. Kanggo sing paling nostalgia, sampeyan bisa ndeleng lengkap ing A la carte saka RTVE kaya ing youtube.

Richard Chamberlain

Iki produksi saliyane Inggris Raya lan Italia iku saka 1975. Dadi lintang ing Richard Chamberlain paling apik, sing diiringi aktor-aktor liyane sing dhuwur Kate nelligan (Mercedes), Tony Curtis (mongo), Trevor howard (Abbé Faria) utawa louis jourdan (Villefort).

Gerard depardieu

Lan ora kejawab aktor Prancis klasik main ora mung Edmond Dantès, nanging karakter hebat liyane ing sastra Prancis kayata D'Artagnan, Portos, Cyrano de Bergerac utawa Jean Valjean utawa malah duweke dhewe Alexander dumas. Iki miniseries televisi saka 4 episode iku saka 1998 lan kita wis bola-bali ndeleng kanthi nyata ing saluran apa wae.

Depardieu dikancani putrane loro ing peran sekunder, wong Italia Ornella Mutti, utawa sing paling apik ing bioskop Gallic kaya Jean RochefortPierre Arditi. Aku biasane nyaranake ndeleng versi asli kabeh, lan seri iki khusus, sanajan dubbing Spanyol apik banget karo Ramon Langa sing luar biasa kaya biasane.

Jim caviezel

Pungkasan ing taun 2002 kita bisa ndeleng film iki, Revenge of the Count of Monte Cristo, sing ngarahake Kevin Reynolds. Iki minangka versi sing luwih murah, nanging njaga inti karya kasebut. Bintang kasebut dadi lakon internasional karo Amerika Utara Jim caviezel, wong Australia Guy pearce (Mondego), wong Irlandia Richard Harris (Abbe Faria) utawa Inggris James frain (Villefort).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   ALVARO FLORES CID DE LEON ngandika

    Ora ana sangsi manawa wis ana pirang-pirang versi Count of Monte Cristo, nanging ora ana sing bisa nyekel plot sejatine buku kasebut, sanajan dendam minangka aktor utama, katresnan isih dadi aktor pendukung, amarga pungkasane amarga katresnan. Ayo lan ngapura aku amarga tresna

    dadi angel yen ing laporan sing padha iki dheweke ujar «... Fernadno Mondego, kanca sing ora setia sing ngulungake dheweke»

    Fernando ora nate dadi kancane, sebaliknya, dheweke dadi saingane; Dheweke, dheweke yaiku sedulur saka Catalan Mercedes, sing uga pengin dikawinake, nanging dheweke tresna karo Dantes