6 novel sejarah. De Roa, Pellicer, Lara, Durham, Aurensanz lan Molist

Preinan, pantai, kolam renang, kursi santai srengenge, napsu langgeng, wektu luang ... Nggoleki hubungan antara aperitif, bal-balan, es krim lan minuman. Olahraga memori, kenangan liyane musim panas liyane, kaping liyane. Lan pikiran sing luwih bebas kanggo nemokake crita liyane.

Iki minangka 6 novel sejarah dening 6 panganggit sing ngerti crita kayata Jorge Molist, Sebastián Roa utawa Carlos Aurensanz. Nanging dheweke uga David A. Durham, Javier Pellicer lan Emilio Lara.

Pambrontakan - David A. Durham

Iki minangka buku anyar saka penulis sing paling laris Bangga ing Carthage. Corak anyar babagan tokoh abadi Spartacus, gladiator legendaris, lan pambrontakan budak sing dipimpin lan meh ngalahake Roma lan legiun sing ora bisa dikalahake. Durham Amerika, uga panulis fiksi fantastis, ngandhani apa sing bisa dadi pemberontakan sing paling misuwur ing sejarah saka sudut pandang sing beda lan mbantah.

Dheweke bakal dadi duweke Spartacus, gladiator sing tekad lan, utamane, karisma gedhe nggawe penjara dadi pemberontakan multikultural sing bakal nantang kekaisaran. Uga saka sing Astera, sing kontak karo jagad roh lan pertunjukane bakal nuntun pangembangan kraman kasebut.

Kita uga bisa ndeleng kanthi mata Nonnus, a Prajurit Romawi sing pindhah ing loro-lorone konflik kanggo nyoba nylametake nyawane. Lan saka Laelia lan Hustus, loro bocah angon sing lunga karo abdi. Lan kita ndeleng saka sisih Roma, kanthi kaleb, abdi ing layanan Crassus, senator Romawi lan komandan tugas kanggo ngrusak pambrontakan budak sing mesthine sederhana.

Jam tangan ing Puerta del Sol - Emilio Lara

Lara, jiennese, dhokter ing Antropologi lan lulusan Kamanungsan, nggawa kita 1866 London lan ngenalake sejarah babagan wong sing sejatine ora dingerteni kanggo sing maca. Yaiku Jose Rodriguez Losada, tukang jam tangan Leonese sing bisa nggawe loro jam tangan sing paling misuwur ing saindenging jagad, yaiku jam tangan Puerta del Sol lan Big Ben.

Ing novel kasebut, amarga alasan politik Losada duwe diasingake saka Spanyol absolutis Ferdinand VII lan saiki manggon ing London, ing kana dheweke bakal nampa dhukungan ndandani gedhe ben. Nanging uga ana wong saka jaman biyen sing nonton dheweke supaya bisa mateni urip. Nanging ing sawetoro wektu, José mung urip lan kerja kanggo nggawe jam tangan kanthi mekanisme revolusi. Pitakonane bakal sukses utawa ora.

Kidung getih lan emas - Jorge Molist

Salah sawijining genre sejarah sing hebat yaiku Molist lan novel iki Penghargaan Fernando Lara taun iki Ing crita kasebut dheweke crita babagan Constanza, sing umure mung telulas taun, kudu ninggal keluargane, negarane lan kabeh sing disenengi kanggo omah-omah karo wong liya sing umure luwih tuwa tinimbang dheweke. Bapake, ratune sicily, ana ing bebaya banget lan butuh aliansi kasebut. Nanging Charles saka Anjou, adhine Raja Prancis, nyerang kerajaan lan mateni.

Pétrus III, Bojone Constanza dinobat dadi Raja Aragon lan dheweke janji bakal males ukum karo bapakne lan entuk kerajaan maneh sing bakal dadi ahli warise. Pedro, dianggep raja sing ringkih, ngadhepi telung kekuwatan paling gedhe ing abad kaping telulas: Prancis, paus lan Charles saka Anjou, dadi kaisar Mediterania.

Singa Hannibal - Javier Pellicer

Panulis Valencian iki nyedhiyakake novel anyar sing arep dituju Semenanjung Iberia wiwit abad kaping XNUMX SM. C. Pimpinan tentara Carthaginian yaiku Hanibal Barca lan ing pirang-pirang masarakat Iberia nglumpuk sing gabung karo dheweke. Hannibal pengin ngrebut Roma lan, amarga iki, bakal nglintasi Pegunungan Alpen ing prestasi paling gedhe sing ditindakake manungsa nganti saiki. Ing kana dheweke bakal ngadhepi Publius Cornelius Scipio lan legiuné, sing bakal tiba ing ngarepé. Saiki ...

Bintang karo telung karakter, saben liyane beda: Leukon, wong Celtiberian sing melu gelut ninggalake kekasihe; Alcon, wong Iberia Saguntine dilecehke amarga luput saka pengkhianatan; Y Tabnit, pejabat Carthaginian sing nyimpen rahasia sing ora bisa dikandhakake.

Raja gambler - Carlos Aurensanz

Jeneng terkenal liyane saka genre lan panulis trilogi saka Banu qasi, panulis Navarrese iki nyedhiyakake novel anyar iki kanggo kita.

Kita ana ing kerajaan Navarre ing taun 1188. Tudela manggon ing Pengadilan lan urip luwih suwe. Kabeh kutha ganti sawise ngusir umat Islam. Ing greja kolegial anyar Saiki lagi dibangun lan kudu ngrebut situs mesjid lawas. Nicolás, tukang batu magang sing asale saka Burgundian, bisa digunakake nalika dibubarake nalika trotoar katon mudhun ing sikile.

Nalika dheweke bali ing wayah wengi, dheweke bakal nemokake crypt sing ndhelik lan, ing kana, kayane lali, pethi Muslim kanthi a perkamen nang njero Iki bakal dadi panemuan sing ora mung menehi nasibe dhewe, nanging uga kabeh wong sing ngerti eksistensine, kerajaan Navarre dhewe lan, uga kabeh agama Kristen.

Serigala al-Andalus - Sebastian Roa

Panulis sejarah liyane sing hebat, Roa yaiku Aragonese lair lan Valencian nganggo adopsi, lan duwe sejarah sukses sing dawa.

Ing novel iki kita pertengahan abad kaping XNUMX. Taifa gedhe pungkasan saka Al Andalus iku ing pucuké. Lan dadi karajan utama yaiku ana pria lan wanita: raja serigala, keturunan Kristen Kristen lan entuk tahta kanthi bathi dhewe, kaku ing perang wates lan pengamat sing setya karo pakaryan karo wong-wong Kristen; lan favoritmu, Zobeida, wanita sing duwe kaendahan legendaris lan cerdas, sing kepengin nggayuh ramalan sing aneh.

Nanging ing Selat, dheweke ngasah gamane wadya Almohad, mesin militer sing dipimpin dening fanatisme sing ditinggalake pegunungan Afrika kanggo mateni wong Kristen. Sauntara kuwi, wong-wong Kristen ing Semenanjung Iberia luwih prihatin babagan persaingan tinimbang gabung karo wilayah-wilayah pertahanan. A) Ya, mung King Wolf lan Zobeyda sing ngadeg ing antarane penjajah lan raja ing sisih lor.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.