6 novel kanthi sentuhan ireng lan medeni dipilih ing wulan Juli

Juli maneh Musim panas sing bakal ana ing ngarep kita bisa uga luwih abu-abu utawa ireng, lan uga beda. Sing ora owah yaiku maca, buku-buku sing ngiringi musim utawa taun apa wae. Dina iki aku nggawa 6 novel pilihan kanthi nada sing luwih peteng lan kanthi jeneng klasik kaya Arthur Conan gaya dicampur karo kontemporer kaya Jussi Adler-Olsen, ing kasus terakhir Departemen Q sing disetel ing Barcelona. Kita priksa.

Kandang emas - Camilla Läckberg

Dipuntedahaken wayahe kaping karo paraga utama wanita, panganggit Swedia nampilake seri hit The Crime of Fjällbacka kanthi judhul iki. Ketegangan psikologis kanthi protagonis sing digambarake narik banget lan ora jelas.

Kanthi kepungkur sing peteng, Faye entuk kabeh sing dikarepake: bojo sing apik banget, putri lan, sing paling penting, posisi sosial sing apik lan urip sing mewah. Nanging sewengi pangowahan sing sampurna Rampung lan Faye dadi wanita anyar sing gelem males lan males dendha lan akeh sumber daya.

Aturan getih -Stephen King

Apa musim panas tanpa crita medeni? Kanggo master teror kumpul ing kene papat novel cekak. Sekumpulan tutul paranormal noir dibintangi detektif Holly Gibney, salah sawijining karakter sing paling disenengi para penggemar King.

En Aturan getih Holly Gibney bakal menehi hasil karo pembantaian SMA Albert Macready, kasus solo sing pertama. Telung liyane yaiku Telpon Pak Harrigan, babagan kekancan ing antarane wong loro sing beda banget umur lan ngalami cara sing ngganggu banget; Urip Chuck, kanthi nggambarake anane saben kita. Y Tikus, ing ngendi panulis nekat kudu ngadhepi ambisi sing luwih peteng.

Rajapati Concarneau - Jean-Luc Bannalec

Elinga Jean-Luc Bannalec minangka jeneng samaran saka penerbit lan penerjemah Jerman Jörg Bong. Lan macem-macem, sullen lan gourmet Komisaris Dupin minangka ciptaan sing paling misuwur. Iki duweke kasus nomer wolu ing ngendi sampeyan kudu neliti pati saka dokter ing kutha Concarneau.

Putri wayah - Josephine Tey

Kanggo panulis Skotlandia, Josephine Tey, sing karyane kalebu sing diarani Umur Emas saka Novel Misteri, wis dibandhingake kanthi jeneng angkara mitos kaya Dorothy L. Sayers utawa Agatha Christie.

Judhul iki diterbitake ing taun 1951 lintang lanInspektur Yard Skotlandia Alan Grant. Ing rumah sakit, Grant golek cara kanggo mateni rasa bosen nalika ana wong sing njaluk mikir babagan topik sing menarik: tebak watake wong mung saka rupane. Lan Grant bakal milih potret ing Raja Richard III, bisa uga sing paling kejem ing sejarah Inggris, sing, miturut dheweke, bisa uga ora luput saka kabeh tindak pidana kasebut.

Kanon liyane Sherlock Holmes - A. Conan Doyle lan liya-liyane

Sawetara ewu penggemar detektif Baker Street langgeng bisa uga ora ngerti kasunyatan kasebut. Lan apa Arthur kasebut Conan Doyle nulis sawetara crita Holmes sing durung kalebu kanon apa maneh. Uga kalebu sawetara crita apokaliptal Wanita Holmesia sing dadi bagean saka kanon sing beda.

Ing kene, kita uga nemokake detektif sing misuwur kanthi ngusap pundhak liyane karakter mitos kaya Raffles, Aleister Crowley, Gusti Greystoke (luwih dikenal kanthi jeneng Tarzan), The Shadow utawa Arsene Lupine.

Korban 2117 - Jussi Adler-Olsen

Lan pungkasane kita duwe kasus anyar saka Departemen Q, saka seri sing isih ana fénoména internasional dening Denmark Jussi Adler-Olsen. Kasedhiya wiwit tanggal 8 Juli, uga ing judhul nomer wolu dibintangi inspektur sing meh mesthi gremengan Carl Morck lan asistene sing luwih grapyak lan luwih nyenengake Assad. Kanthi tema sing topik total, novel iki uga entuk panulis penulis penghargaan pamaca denmark. Lan seri iki wis diterbitake ing luwih saka patang puluh loro negara lan luwih saka limalas yuta pamaca.

Wektu iki, kita lunga saka Siprus menyang Kopenhagen ngliwati Barcelona. Lan sing ana ing pesisir Siprus ngluwari ing mayit wong wadon saka Timur Tengah, nalika ing Barcelona, wartawan Joan Aiguader Dheweke mikir manawa dheweke ndeleng kesempatan karir sing gedhe, nalika ana laporan babagan jumlah pengungsi sing tenggelam ing segara, Wanita Siprus dadi korban 2117.

Kangge, ing Copenhagen, sawetara kedadeyan uga kedadeyan. Sing pertama, sing enom Alexander mutusake males dendam amarga akeh wong pati sing ora adil ing segara. Lan kanggo muter ing videojuego disenengi nganti Tingkat 2117, wiwit mateni sembrono. Lan ing Departemen Q es Assad wong sing, sawise ndeleng gambar wanita sing wis mati, semaput amarga dheweke kenal tenan karo dheweke.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.