6 novel klasik lan kontemporer sing bisa uga durung dingerteni yaiku epistolary

Sawetara novel epistolary

Mesthi wae sing wis maca ngerti, nanging sawetara novelas bok manawa kita wis ndeleng luwih akeh. Apa wae pranyata kabeh mau epistolaryAyo maneh judhul lan pengarange.

ing kekancan mbebayani

Judhul literatur klasik, bakal ana sawetara sing durung ndeleng versi filme. Panganggité yaiku watu Choder mau de laclos, wong militèr, politikus lan panulis opera librettos. Novel mung siji iki, diterbitake ing 1782.

Persahabatan mbebayani yaiku potret sampurna lingkungan sing paling libertine ing Pencerahan Perancis. Saka munafik, canggih, rahasia ing kamar turu lan ambisi kejem sing persis nggawe protagonis, yaiku Marquise de Merteuil lan Viscount de Valmont. Kaloro bekas kekasih kasebut kanthi ora sopan njupuk kauntungan saka masarakat ing sekitare. Lan huruf-huruf sing ana gandhengane yaiku sing nggawe novel.

Dracula

Novel epistolary lan conto tuladha uga novel gotik, klasik klasik Irlandia bram Stoker minangka narasi saka swara sing beda lan semangat sing nyritakake babagan katresnan lan perasaan, uga teror. Iki diterbitake ing 1897.

Stoker mesthi ora nate mbayangake akibat ing saindenging jagad lan langgeng
sing duwe bukune lan karakter sing digawe. Sewu kaping siji dibaleni maneh lan ing bioskop lan dimainake sewu siji aktor. Panjenengan versi lan shade ora kaetung. Nanging pira sing wis maca?

Mendhung sing beda-beda

Carmen Martin Gaite (1925-2000) minangka salah sawijining panulis sing paling penting lan menang penghargaan ing sastra kita. Ing novel iki dheweke crita babagan Sofía Montalvo lan Mariana León, sing kekancan ing sekolah.

Sofia imajinatif lan pikiran terbuka, nanging nduweni eksistensi hambar garwa lan ibu. Nanging, Mariana wis dadi sarwa psikiater Pantun Sawise luwih saka telung puluh taun, dheweke kebetulan lan memori saka kekancan kasebut ngilangi akeh prekara kasebut.

Mariana kelingan rasa senenge Sofía marang tembunge lan ngajak dheweke nulis. Lan Sofía, sanajan wedi karo apa sing bakal kedadeyan yen dheweke nindakake, dheweke nulis maneh. Mariana lunga saka Madrid nanging nulis surat kanggo Sofía sing ora wani dikirim. Novel iki crita saka rong tulisan, nanging, ing ndhuwur kabeh rekonstruksi de siji paseduluran.

84 Charing Cross Road

Helene hanff (Philadelphia, 1918 - New York, 1997), panganggit sing mandhiri, wiwit nulis sandiwara, uga skrip kanggo televisi, buku bocah, esai sejarah lan politik. Diilhami a film lakoné Anne Bancroft lan Anthony Hopkins.

Crita iki marang koresponden diwiwiti ing taun 1949 dening panganggit saka New York nganti Marks & Co., toko buku ing 84 Charing Cross Road, London. Passionate lan manic, wanita Hanff dheweke ngaku bakul buku Frank doel volume sing angel ditindakake lan bakal terus ditulis sajrone rong puluh taun, mula akrab karo swarane meh dadi karukunan maha asih.

Novel iki yaiku a cilik permata sing mbangkitake papan sing ditindakake buku lan toko buku ing urip kita.

Nyewo dening Wildfell Hall

Iki minangka novel epistolary nomer loro dening Anne Brontë. Iki pisanan diterbitake ing 1848 ing jeneng samaran Acton Bell lan dianggep minangka siji de las dhisik novelas feminis.

Omah lesap saka Wildfell HallSawise pirang-pirang taun nguciwakake, dipanggoni maneh karo wanita misterius lan putrane sing isih enom. Sing anyar panyewan -para randha, jebule- ora suwe tangi misgivings ing antarane tangga teparo kanggo watak ditarik lan ora srawung banget, panemu radikal lan kaendahane.

Rasa salah iki ditambah karo rasa kagum saka petani sing enom lan ora kuwat. Nanging nyewo duwe kepungkur luwih akeh elek lan ribut tinimbang dugaan sing paling ala.

Pamela

Novel Epistolary ditulis dening Samuel Richardson lan diterbitake kaping pisanan ing 1740. Nyritakake ing wong kapisan crita prawan sing sopan jenenge Pamela andrews lan kepenak lan tekad nolak bendarane, Pak B., sing nyoba ngrayu dheweke. Pungkasane, dheweke bisa nganyari dheweke lan dheweke nuduhake tulus karo nglamar dheweke.

Richardson meteng Pamela karo tujuan dunungel. Iki dimaksudake kanggo menehi instruksi lan hiburan ing wektu sing padha. Dina iki bisa dianggep minangka ngisore buku tata krama lan bantuan dhéwé. Nanging nalika nulis, seri huruf dadi sejarah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)