58 Maret dening Jo Nesbø. Fragmen novel lan buku anyar ing wulan April

Fotografi: (c) Erik Birkeland

A Jo Nesbø, master Viking novel ireng lan bocah, dheweke tiba dina iki 58 Maret. Ing tanggal 29 katon cahya pisanan, mesthi peteng ing Oslo. Taun kepungkur kita ngrayakake ulang taun kaping 20 saka cahya pisanan sawijining makhluk sing paling misuwur, Komisioner Harry Hole. Lan uga sekitar wektu iki, kita ngobrol karo panulis ing Barcelona.

Ing taun 2018 sabanjure April 5 bukune sing anyar diterbitake, Macbeth, versi tartamtu saka klasik Shakespearean babagan polisi sing rusak ing Oslo 70an. Nanging dina iki kanggo ngetokake 58 lilin, aku milih siji koleksi frasa lan kutipan saka seri babagan Hole. Dheweke dudu kabeh sing ana, nanging uga sejatine. Dadi, ayo dadi 58 Maret maneh lan para pengemar utamane ayo dideleng. Skål!

Matur suwun sanget kanggo anggota Pancing karo Jo Nesbø kanggo kompilasi frasa kasebut lan liya-liyane.

Bat

  • "Kekerasan kaya Coca-Cola lan Injil. Klasik. "

******

  • "Sajrone uripku, aku dikepung karo wong sing tresna marang aku. Aku mesthi duwe kabeh sing dakkarepake. Pungkasane, aku ora bisa nerangake sebabe aku pungkasane kaya ngono. Napas hawa ngelus rambut Harry, dadi alus lan alus dheweke kudu nutup mripat. Napa aku pungkasane dadi alkohol. "

Kecoak

"—Kowe ora nerbitake klaim sing ora konsisten saka polisi sing mabuk, Lubang.

"Yen polisi mabuk 'kondhang', dheweke bakal."

******

"-Boten. Matur suwun, Oddgeir. Mangkono, aku wis nyelehake botol kasebut.

"Ah." Pira dina kepungkur?

"Wolung puluh jam."

-Sulit?

-Malah Paling ora monster kasebut isih ana ing sangisore amben. Aku ngira bakal dadi luwih elek.

"Iki lagi wae diwiwiti, elinga yen sampeyan bakal ngalami dina sing ala."

"Apa ana jinis liyane?"

Robin

  • Harry nyumet rokok, nyedhot asap, lan nyoba mbayangake kepiye kapiler getih ing tembok paru-paru nyerep nikotin kanthi raket. Dheweke isih kurang sawetara taun maneh lan ide yen dheweke ora bakal mandheg ngrokok nggawe dheweke kepenak aneh. "

******

“—Aku wis krungu nèk terus lungguh ing restoran Schrøder, apa bener, Harry?

"Kurang sadurunge, boss." Dheweke duwe akeh program apik ing TV!

"Nanging sampeyan tetep lungguh ing kana pirang-pirang jam, ya?"

"Dheweke ora seneng sampeyan ngadeg."

-Ayo saiki! Apa sampeyan lagi ngombe maneh?

-S minimal.

"Minimal apa?"

"Yen kurang ngombe, dheweke bakal nundhung metu saka kana."

Nemesis

  • "Kelangan nyawane dudu perkara paling ala sing bisa ditindakake wong. Harry wis ngerti apa sing bakal mbesuk. Sing paling ala yaiku kelangan sebab urip. "

******

  • Dheweke nyawang Harry. Alkohol. Sing ora tumoto. Kadang wangkal lan sombong ora bisa ditahan. Lan peneliti paling apik.

Lintang Setan

  • “—Rakel ora nyoba ngowahi aku. Dheweke wanita sing wicaksana. Dheweke luwih seneng nilar aku. "

******

Aune mesem, ndeleng jam tangane, banjur tangi.

"Sampeyan wong sing aneh banget, Harry."

Dheweke nganggo jaket tweed.

"Aku ngerti yen sampeyan lagi ngombe akhir-akhir iki, nanging sampeyan luwih apik." Apa sing paling ala saiki,

Harry geleng.

"Aku mung waspada."

Penebus

  • “—Kayane sampeyan kudu golek sing disenengi supaya bisa slamet. Ana sing bakal ujar manawa nunggoni ora bisa digandhengake lan egois. Nanging sampeyan mandhiri lan ora nyeret wong liya nalika tindak ing kana. Akeh wong sing wedi yen dewekan. Nanging iki nggawe aku bebas, kuwat lan kebal. "

******

  • "—Dhewe jarene. Aku iki kapal selam. Aku mudhun kanthi paling peteng lan paling adhem, ing endi sampeyan ora bisa ambegan, lan aku mung nemoni rong wulan sepisan. Dheweke ora pengin njaga aku dadi kanca ing kana. Iku logis. "

Wong Salju

  • “—Aku salah sawijining wong sing wis akeh pengalaman ora bisa ngontrol. Aku meh ora nglatih awakku apa-apa liyane kajaba mbukak amok. Aku sabuk ireng sing ora bisa ngontrol. "

******

"'Lan apa rasa apesmu, Harry?

Tembung kasebut metu sadurunge durung sempat mikir.

"Amarga aku pengin wong sing tresna marang aku."

Macan tutul

"Petugas bea cukai menatap Hagen kanthi pasuryan ora pengin mundur, nanging nalika ndeleng sinyal manawa petugas pabean sing luwih tuwa kanthi lencana emas ing pundhak pundhak menehi, lan mripate ditutup, dheweke nuli menehi tangan pungkasan sadurunge menyang njupuk metu. Korbane rada sambat.

"Celana sampeyan, Harry," ujare Hagen lan noleh.

Harry macak lan noleh menyang pabean, sing nyopot sarung tangan lateks.

"Apa sampeyan seneng uga?"

******

"'Apa sampeyan ngombe, Harry?

"Apa sampeyan pengin ngrungokake?"

"Simbahmu ngombe." Aku tresna banget marang dheweke. Mabuk utawa sober. Ora akeh wong sing bisa ngomong kaya ngono kanggo wong tuwa sing mabuk. Ora, aku ora pengin ngrungokake.

-Sampeyan

"Lan aku uga bisa ngomong bab sampeyan." Aku tresna sampeyan. Selawase Mabuk utawa sober. Malah durung angel. Sanajan sampeyan kuwat banget. Sampeyan padha nglawan mayoritas, kalebu sampeyan dhewe. Nanging tresna sampeyan iku perkara paling gampang sing tak lakoni, Harry.

-Bapak…

"Ora ana wektu kanggo ngomong babagan perkara-perkara sing ora penting, Harry." Aku ora ngerti yen wis dakkandhani sadurunge, dakkira, nanging kadang kita mikir babagan prekara sing bakal dipikirake kanthi banter. Aku mesthi bangga karo sampeyan. "

Fantasi

  • "-Kowe bener. Ana perkara sing bisa ditinggalake, Rakel. Trik nglawan memedi yaiku wani nyawang wong-wong mau nganti cukup suwe kanggo ngerti yen pancen sejatine. Memedi Memedi sing ora duwe nyawa lan ora duwe daya. "

******

  • "—Aku ngerti, iki misi sing daklakoni ing urip, sayang, kanggo nyebar kabungahan."

Policía

  • "'Kita bakal ngelingi Harry," ujare Bjørn Holm. Ora bisa dikalahake, ora ana tandhingane. "

******

“—Yystein, aku butuh saran.

"Lho, ora, ojo omah-omah." Wanita sing apik banget, Rakel, nanging bebrayan nggawa luwih akeh masalah tinimbang seneng-seneng. Rungokake rubah omah lawas.

"Nanging, Øystein, kowe durung nate omah-omah."

"Ya, mulane aku ngucapake."

Tekane ngelak

“—Harry? -sing bisik-bisik.

-Aku tangi? Swarane sing jero lan tenang iku biasane.

-Aku ngalamun babagan sampeyan.

Dheweke mlebu kamar tanpa nguripake lampu nalika mbukak sabuk lan narik klambi ing sirahe.

-Kanggo aku? Kuwi mbuwang impenmu. Aku duweke sampeyan ".

******

  • Harry mbukak cangkeme, krungu tangisane getih, banjur ngigit maneh. Cangkeme kebak getih panas. Bisa uga kena arteri, bisa uga ora. Aku nguntal, kaya ngombe saos kenthel sing rasane legi njijiki. "

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.